Sök
JVC DR-MH50

JVC DR-MH50

Rejäl hårddisk för mycket nöje

2005-11-04

Testarna uppskattar den stora hårddisken och menar att spelaren egentligen inte saknar någonting förutom RGB-ingång.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video 4/5 “Can perform well in the right circumstances”
Video 70/100 “Sehr gute Aufnahmequalität”
Audiovision 80/100 “Super Bild”
Digital Home Magazin “Eine riesengrosse Festplatte”

Vad tycker testarna?

Testarna uppskattar den generösa hårddisken och menar att den rymmer tillräckligt med material för att de flesta användare skall bli nöjda. Anslutningsmöjligheterna är bra, men flera testare saknar RGB-ingång. Redigeringsfunktionerna är också bra men då de är ganska omfattande kan det ta ett tag att lära sig. Testarna är överens om att spelaren uppvisar en mycket bra vid inspelning, vid avspelning noterar dock en testare temporära bildstörningar.

What Video

“Can perform well in the right circumstances”

JVC DR-MH50remote
What Video påpekar att den generösa hårddisken rymmer upp till 473 timmars inspelning, vilket bör vara mer än nog för de flesta användare. Vid den högsta inspelningskvaliteten ryms 53 timmars inspelning vilket också är riktigt bra. Testaren saknar en RGB-ingång och menar att det är en betydande miss av tillverkaren. Spelaren har en hel del nyttiga redigeringsfunktioner, bland annat möjligheten att pausa under inspelning från en extern källa. Spelaren tar ett tag att sätta sig in i eftersom den har så många olika funktioner. Om digitalboxen eller satellitmottagaren man har inte kan ge ifrån sig en s-videosignal är den här spelaren bara att glömma. Annars uppvisar spelaren en mycket bra bild vid s-video, detaljnivån är hög och färgerna skarpa och rena. Vid uppspelning av DVD är bildkvaliteten utmärkt.

Källa: What Video, nr 295 2005
Video, nr 7 2005
Audiovision, nr 8 2005
Digital Home Magazin, okt 2005

Video

“Sehr gute Aufnahmequalität”

Video testar förutom JVC DR-MH50 även Pioneer DVR-433H, Sony RDR-HX910 samt Toshiba RD-XS43. Testvinnare är Sony medan JVC hamnar på en tredje plats. Testaren tycker att menyerna är bra, men att de inte kan mäta sig med menyerna hos Sony och Pioneer. Ljudmässigt lever inte spelaren riktigt upp till förväntningarna, för det mesta är ljudet bra men ibland låter det något ansträngt. Bildkvaliteten är mycket bra vid inspelning, skärpan är hög, färgerna kraftiga och kontrastomfånget brett. Vid uppspelning kan dock ibland vissa lätta bildstörningar uppstå.

Audiovision

“Super Bild”

Audiovision jämför JVC DR-MH50 med Panasonic DMR-EH52, Pioneer DVR-630H samt Sony RDR-HX910. Testvinnare är JVC, Panasonic samt Sony som hamnar på samma poängsumma. Testaren tycker att menyerna är klara och tydliga och de viktigaste funktionerna är lätt tillgängliga. Spelaren saknar en del extrafunktioner så som exempelvis duallayer-inspelning och videoequalizer. Spelare har mycket bra kvalitet på såväl inspelat som uppspelat bild- och ljudmaterial. Testaren menar att det enda man egentligen saknar är en RGB-ingång.

Digital Home Magazin

“Eine riesengrosse Festplatte”

Digital Home Magazin påpekar att spelaren hanterar alla de uppgivna diskformaten utan minsta problem. Spelaren har flera nyttiga funktioner, bland annat buffringssystemet som när det är aktiverat spelar in tv-program hela tiden. Störs man i sitt tv-tittande kan man sedan gå tillbaka och fortsätta titta från den punkt där man blev avbruten. Spelaren producerar en klar och tydlig bild såväl över ”normala” utgångar som över progressive scan. Upptagningar över DV-ingången uppvisar en enastående färgrikedom och skärpa, andra källor ger en bra bild men utan samma strålande skärpa.

Cirkapris: 7500 kronor

Produktfakta: JVC DR-MH50 är en DVD-inspelare som är försedd med 250 GB hårddisk. De spelbara formaten är DVD-video, DVD-RAM, DVD-RW, DVD-R, CD, SVCD, VCD, CD-R/RW, WMA, MP3, JPEG samt digital stillbild (CD-R/RW). De inspelningsbara formaten är DVD-RAM, DVD-RW (VR- och videoformat) samt DVD-R. Det går givetvis att spela in på hårddisken och sedan se detta utan att bränna ut på en skiva. De befintliga anslutningarna är i.LINK-anslutning (DV-ingång), Dolby Digital/DTS/MPEG-digitalutgång, komponent videoutgång samt dubbla scart-kontakter (med RGB). Spelaren går att köpa regionsfri från vissa återförsäljare. Dimensionerna är 435(b)x70(h)x350(d) mm och vikten är 4,8 kg.

Modell: JVC DR-MH50