Sök
JVC DR-MH300

JVC DR-MH300

Enkelt användande

2006-03-07

En dvd-inspelare med hårddisk på 160 Gb som är bland de första i prisklassen att erbjuda hdmi-utgång och videoskalning till 720p/1080i. Testarna finner den lättanvänd med bra inspelningskvalitet även om spelaren är högljudd.
Testkälla Betyg Kommentar
Videoaktiv Digital 69/100 “Festplatte mit störende Geräuschen”
Audiovision 79/100 “Ein gut bedienbarer Recorder”
Asbyon 79/100 “Alle Möglichkeiten der digitalen Aufnahme.”
Forbruker - “Er vår favoritt i 160GB-klassen”

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att detta framför allt är en inspelare som är väldigt enkel att använda tack vare ett enkelt menyutförande och de hjälpsektioner som finns att tillgå. Någon nämner också att förekomsten av epg och show view bidrar ytterligare. Enheten anses göra ett bra jobb med inspelningar då kvaliteten hos detta upplevs hålla för höga mått. Det som kan irritera stundtals och som nämns av flera testare är att hårddisken kan vara väldigt högljudd när den arbetar. Som dvd-spelare tycks det vara lite mera varierande intryck, testarna är nöjda men med vissa bibehåll. Det som främst tas upp är att bilden via hdmi inte är så rofylld som väntat och att den inbyggda videoskalaren inte gör ett tillräckligt bra jobb.

Videoaktiv Digital

“Festplatte mit störende Geräuschen”

Med en hårddisk på 160 gb så blir produktens lagringskapacitet medelmässig, sett till marknaden idag, skriver Videoaktiv digital. Menysystemet känns igen från tidigare modeller ur tillverkarens sortiment. Det fungerar ganska bra men är inte riktigt så intuitivt som vore helt önskvärt. Inspelningarna lyckas bildmässigt övertyga testaren i högsta kvalitetsläget, men vitbalansen flackar oavsett vilket läge man väljer. Ett ytterligare moment att haka upp sig på är att hårddisken svarar med ett störande ljud varje gång man trycker på en knapp. Videoaktiv Digital tittar även på Pioneer DVR-930H, Sony RDR-HX1010 och JVC DR-DX5E och utser däribland Pioneers dvd-inspelare till testvinnare. DR-MH300 och dess systermodell hamnar på delad tredje och sista plats.

Källa: Videoaktiv Digital (DE), nr 2 2006

Audiovision

“Ein gut bedienbarer Recorder”

JVC DR-MH300 fjärrkontrollAudiovision går igenom sex olika dvd-inspelare och delar däribland ut högsta poäng till JVC DR-MH300. Den innehåller alla de funktioner som normalt endast återfinns hos topprodukter och blir i det avseendet ett väldigt bra köp. Även sett till prestation bedöms det vara en bra produkt. Inspelningar håller en god kvalitet och att det går att anpassa kvaliteten efter återstående utrymme ger en enorm flexibilitet för den som vill lagra material på skiva. Vad det gäller uppspelning så gör den ett hyfsat jobb även där, men testaren rekommenderar inte att man kör progressivt i högre än 576p eftersom videoskalaren inte lyckas skapa en övertygande fullbildsbearbetning. Användningen är enkel tack vare ett menysystem där man snabbt får sig en överblick över de olika funktionerna. Fjärrkontrollen gör också sitt i den avdelningen med knappar av olika form och färg som avgränsar de olika funktionsgrupperna.

Källa: Audiovision (DE), nr 3 2006

Asbyon

“Alle Möglichkeiten der digitalen Aufnahme.”

Asbyon håller med om att spelaren har ett väldigt bekvämt användningsförfarande och skriver att detta är resultatet av väldigt enkelt upplagda menyer tillsammans med showview och en elektronisk programguide. Med inspelningar som håller en väldigt bra bild- och ljudkvalitet i de två högsta lägena blir totalintrycket av produkten klart positivt. Återgivning av filmer blir väldigt bra med utmärkta färger och detaljåtergivning, men bilden är inte så rofylld som kan vara önskvärt. Detta gäller både med digital som analog anslutning.

Källa: Till Asbyon (DE)

Forbruker

“Er vår favoritt i 160GB-klassen”

Norska Forbruker skriver att produkten är ett skolexempel för enkelt användande tack vare de översiktliga menyerna. Testaren uppskattar även hjälpfunktion som finns där man med hjälp av både text och bilder får förklarat för sig hur olika scenarion kan lösas. En annan väldigt nyttig egenskap är att dv-anslutningen är av tvåvägstyp. På så sätt kan den som äger en kamera göra sina videoredigeringar i produkten. Inspelat material anses hålla en god kvalitet även om det finns vissa tendenser till färgblödningar. Som dvd-spelare klarar den sig riktigt bra, med lugnare bilder över hdmi än vid analog anslutning. Dock så är bildinställningsmöjligheter vid uppspelning nästintill frånvarande. Kan man leva med detta och med ett pris som är något högt, så har man en lättbetjänt och duktig inspelare i DR-MH300, summerar Forbruker.

Källa: Till Forbruker (NO)

Cirkapris: 6500 kronor

Produktfakta: JVC DR-MH300 är en stationär dvd-inspelare som även kan konvertera upp bilden till 1080i/720p via hdmi. Den skriver till dvd-r/-rw och dvd-ram. För återgivning hanteras även bland annat dvd+r/+rw, cd-r/-rw mp3 och jpeg. Inbyggd hårddisk på 160 Gb ger lagring av upp till 300 timmar inspelat material. Bland funktionerna märks videouppkonvertering till 720p/1080i, direktinspelning i dv-format, höghastighetskopiering med mera. Har ingångar för s-video, scart (rgb), komposit, audio och dvi. Utgångar omfattar s-video, scart (rgb), komponent (progressiv avläsning), hdmi, audio och digital koaxial ljudutgång. DR-MH300 har måtten 435(b)x70(h)x300(d) mm.

Modell: JVC DR-MH300