Sök
JVC DR-MH200

JVC DR-MH200

Begränsad upptagningsförmåga

2005-12-30

En kompetent dvd-inspelare med hårddisk vars inspelningskvalitet begränsas något då rgb-ingång saknas. Klarar man sig med s-video så anser testarna att det är en billig och väldigt prisvärd produkt.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 70/100 “Vielfältige Aufnahmenoptionen”
DVD & Hjemmekino 17/20 “Spiller med gode ytelser”
What Video 3/5 “Has plenty in its favour”
Home Cinema Choice 4/5 “Restricted by the lack of RGB input”

Vad tycker testarna?

Testarna kan inte förstå varför JVC utelämnat rgb-stödet i scartingången och anser att kvaliteten på inspelningar främst begränsas av att med den bästa signalen som finns får man tillgång till s-video. För den som bara spelar in tv-sändningar via antennkabel är det inte världens katastrof, men den som har en digital mottagare förlorar mycket av kvaliteten. När man jämför kvaliteten på bilden från inspelat material så anser alla testare att både färg och kontrast håller höga mått. Som ren spelare tycker testarna också att det är en kompetent presterare men många saknar en digital videoutgång. När det gäller menyerna och fjärrkontrollens utformning samt hur det är att använda sig av produkten, så går åsikterna isär. En testare tycker att det är väldigt omständligt att navigera sig igenom de olika funktionerna medan en annan anser att de fungerar väldigt bra ihop. Prismässigt så anser man att produkten ligger väldigt bra till. 

Video

“Vielfältige Aufnahmenoptionen”

JVCVideo skriver att JVC DR-MH200 erbjuder en stor flexibilitet med sina många kvalitetslägen och med timern som kan lagra 32 förprogrammerade inspelningar. Man gillar att det följer med en diod som kan styra en extern digitalmottagare men skriver att fjärrkontrollen gjorts onödigt rörig och kan verka förvirrande till en början. Handboken bidrar inte med mycket till hjälp men när man väl testat ett par gånger så fungerar fjärren ganska bra tillsammans med menyn. Med inspelningar i bästa kvalitetsläge så tycker testaren att inspelningar håller en bra kvalitet. Bilden är rik på kontraster men skärpan anses vara låg, något som är positivt vid inspelning av tv-sändningar eftersom antalet artefakter blir mindre. Men den låga skärpan påverkar bilden negativt vid återgivning av dvd-material. Video tittar även på Samsung DVD-HR725 som plockar hem lika många poäng som JVC, och på Sharp DV-HR450S som blir testets vinnare.

Källa: Video, nr 10 2005

DVD & Hjemmekino

“Spiller med gode ytelser”

DVD & Hjemmekino anser att produkten levererar en skarp bild med god kontrast och goda färger. Detaljerna beskrivs framträda väldigt klart utan tendenser till falska konturer eller andra störningar. Att bilden kan skickas ut progressivt via komponent är ett plus, även om testaren hellre hade sett en hdmi-anslutning. Ljudbilden hos produkten anses vara något liten men behaglig och man tror att den därför går hem hos de flesta. Testaren har tittat på ytterligare sex andra dvd-inspelare med inbyggd hårddisk och däribland utsett Pioneer DVR-530H till bästa produkt. Men JVC DR-MH200 är tack vare sin prissättning och de goda bildegenskaperna ett mycket bra köp.

Källa: DVD & Hjemmekino, nr 8 2005

What Video

“Has plenty in its favour”

What Video tycker att produkten har en väldigt neutral och ren design. Man gillar att fronten är sparsam på knappar och kontroller och att de anslutningar som finns döljs under en lucka. Baksidan är man inte lika nöjd med, då det är svårt att förstå varför ingående scartkontakt inte har stöd för RGB och man hade gärna även sett en digital videoutgång bredvid komponenten. Menyn anses vara lättöverskådlig och enkel att förstå sig på men den anses slö och inflexibel att navigera sig igenom. Upptagningar anses generellt hålla en väldigt hög kvalitet med bilder som är fyllda av kontrast och färg. Men det kunde ha varit mycket bättre om man haft scart med rgb och inte som nu med bara s-video. För återgivning av förinspelat material anses produkten göra ett mycket bra jobb med både bild och ljud.

Källa: What Video, nr 300 2005

Home Cinema Choice

“Restricted by the lack of RGB input”

Även Home Cinema Choice tycker att det är illa att JVC utelämnat stöd för rgb i scartingången. Vidare påpekas att endast s-video bredvid kompositingången inte funkar för alla, då väldigt få digitalmottagare har en sådan utgång. Även om inspelningar från s-video anses väldigt bra ogillar testaren att man är så pass begränsad då det gäller analoga källor. Desto bättre är det med produktens övriga finesser. Redigeringsmässigt är spelaren väldigt mångsidig och har alla de funktioner som förväntas av en dvd/hdd kombination. Som spelare upplevs DR-MH200 vara en väldigt kompetent presterare med både bild och ljud av hög klass. Kan du leva med bara s-video så är produkten verkligen värd en närmare titt.

Källa: Home Cinema Choice, januari 2006

Cirkapris: 5200 kronor

Produktfakta: JVC DR-MH200 är en dvd-inspelare med 160 GB hårddisk vilket ger upp till 300 timmars inspelning. Den kan också spela in på formaten dvd-r, dvd-rw och dvd-ram. För uppspelning stöds även dvd-video, cd, svcd, cd, cd-r/-rw, wma, mp3 och jpeg. Ljudformat som hanteras är dolby digital, dts och virtual surround. Bland funktionerna märks bland annat samtidig in- och avspelning, höghastighetskopiering och spellistebaserad redigering. Anslutningar omfattar komposit in, s-video in, scart in/ut (utgången med rgb), komponentvideo ut (progressive scan), i.Link, audio in/ut samt optisk och koaxial digital ljudutgång. Dimensionerna är 435(b)x70(h)x300(d) mm och vikten är 4,8 kg.