Sök
JVC DR-MH20

JVC DR-MH20

Utmärkt avspelning

2005-05-19

En stationär DVD-brännare med inbyggd hårddisk på 80 GB som prisas för bildkvaliteten, med den progressiva utsignalen, men är inte helt utan skavanker.
Testkälla Betyg Kommentar
DVD & Hjemmekino 17/20 ”Vil gå hjem hos mange”
Hemmabio 19/25 “Man fastnar fort”
What Video 4/5 “The lack of an RGB input is unforgivable”

Vad tycker testarna?

Testarnas största missnöje ligger i att det saknas stöd för RGB i scartingången. Detta är inte typiskt enbart för produkten i fråga, utan snarare ett återkommande fenomen hos JVC. Kan man klara sig med bra med S-videoingången så har man i DR-MH20 en väldigt bra enhet för inspelning till DVD eller hårddisk. Avspelningar blir av utmärkt kvalitet om de spelas upp progressivt, något alla testare berömmer. Det anses väldigt viktigt då inte många har en separat produkt enbart för uppspelning. Användandet är enkelt, men det kan ta en stund att komma in i alla funktioner, något som ursäktas med att det faktiskt rör sig om teknologi.

DVD & Hjemmekino

”Vil gå hjem hos mange”

fjarrkontroll
Norska DVD & Hjemmekino tittar på sex olika DVD-spelare med inspelningsfunktion. Man utser Panasonic DMR-EH50 till bästa produkt och därefter kommer JVC DR-MH20. JVC lyckas hävda sig ordentligt i sällskapet då deras produkt skapar inspelningar som håller en bra kvalitet för både bild och ljud. Det blir mycket skarpa bilder som bjuder på bra färgåtergivning och klara detaljer helt utan störande brus och oklara konturer. Ljudbilden är lite snävare än hos topprodukter men har en varm, avrundad karaktär som upplevs som väldigt behaglig. Man gillar också att det finns en progressiv utgång, att det går enkelt att spela in från en extern källa eller överföra material från hårddisk till skiva och att man där kan välja att prioritera mellan hastighet eller kvalitet. En produkt med hög kapacitet och många goda egenskaper utan något som helst negativt att anmärka på, summerar Hjemmekino.

Källa: DVD & Hjemmekino, nr 3 2005
Hemmabio, februari 2005
What Video, december 2004

Hemmabio

“Man fastnar fort”

Hemmabio tittar förutom JVC DR-MH20 även på Pioneer DVR-520H och det skiljer till slut bara en poäng, till Pioneers fördel, mellan de två. Man skriver att DR-MH20 har en stor styrka i den progressiva komponentutgången som ger en bild i toppkvalitet vid uppspelning. Testaren skriver att man lätt fastnar och tittar på filmen, när man egentligen kritiskt ska granska bilden. Ljudet imponerar inte lika starkt som bilden men man välkomnar de digitala ljudutgångarna. Spelar man in i de två högsta lägena så anses bilden hålla samma klass som köpta DVD-skivor. Dock så ogillar man att scartingången ej hanterar RGB, något som hade höjt kvaliteten markant. För bästa insignal ska man hålla sig till S-video och testaren vill göra konsumenter med digitala TV-boxar uppmärksamma på att det är få sådana som har S-video utgång. Formatkompabiliteten anses hög och även om man inte kan spela in skivor av formatet +R så återges dessa utan problem. Man tycker också att det blå skenet från displayen ser läckert ut och att det är praktiskt att det går att dämpa om det skulle störa i biomörkret. En kompetent inspelare som trivs bäst med en plasma eller projektor med komponentvideoingång då bilden är något oskarp med RGB-utgången.

What Video

“The lack of an RGB input is unforgivable”

What Video skriver att JVC DR-MH20 är ett bra stycke AV-teknik med utmärkt anslutningspanel. Men en liten akilleshäl finns i att scarten inte accepterar RGB-in, det gör att man måste förlita sig på antingen S-video eller komposit. Detta är lite tråkigt då man inte alltid kan spela in TV-sändningar i hela sin flärd. Avspelning av DVD-skivor anges vara helt utmärkt, detta är väldigt viktigt då det inte är många som har en separat spelare enbart för att titta på sina inspelningar. DR-MH20 producerar bilder som är fulla med detalj och som har en väldigt bra färgåtergivning. Inspelningar lider som sagt av avsaknaden av RGB-in, men har man S-video så kommer bilden vara tillräckligt bra för att slippa bli missnöjd. Förutom denna svaghet och att spelningslistor ibland ger upphov till pauser mellan klipp, är DR-MH20 en väldigt bra produkt, skriver What Video.

Cirkapris: 7000 kronor

Produktfakta: DR-MH20 är en kombinerad hårddisk och DVD-inspelare från JVC. Inspelningsbara format, förutom till hårddisken, är DVD-RAM, DVD-RW och DVD-R. Enheten har en lagringskapacitet på 80 GB vilket räcker för 18-147 timmars inspelning, beroende på kvalitetsinställning. Förutom ovanstående format så kan man även spela av CD, SVCD, VCD, CD-R/RW, WMA, MP3 och JPEG. Ljud kan förutom i stereo även skickas ut i Dolby Digital och DTS. Exempel på funktioner är sändningsminne, samtidig in- och avspelning, progressiv scan, uppdelning av inspelade program, snabbkopiering, resuméfunktion m.m. Framtill finns ingångar för DV, S-video, kompositvideo och stereoljud. Baktill hittar man 2x scart (s-video in/RGB ut), S-video ut, optisk och koaxial digital ljudutgång, stereoljud ut och antenningång. DR-MH20 har måtten 435x70x345,5 mm och väger 6,1 kg.

Modell: JVC DR-MH20