Sök
JVC DR-M10

JVC DR-M10

Spelar in och spelar upp

2004-07-06

En relativt billig DVD-inspelare som trots det låga priset står sig väl i konkurrensen. Spelar in på DVD-RAM och erbjuder simultan in- och uppspelning.
Testkälla Kommentar
Ljud & Bild "Saknar RGB-in"
M3 "Sopar mattan med konkurrenterna"
Hifi Test "DV-Eingang mit Kamerasteuerung"
Video "Umfangreiche Ausstattung"

Vad tycker testarna?

Testarna är mycket positiva till bildkvaliteten och till stödet för DVD-RAM, som tillåter att man spelar in samtidigt som man spelar upp en viss sekvens. En testare påpekar nackdelen med att DVD-RAM inte går att spela i majoriteten av DVD-spelarna och klagar liksom övriga testare på att RGB-ingång saknas. Plus dock för den goda bildkvaliteten och bra prestanda trots lågt pris.

Ljud & Bild

"Saknar RGB-in"

Ljud & Bild bedömer att JVC DR-M10 gör allt den ska med bra resultat, trots att den är relativt billig jämfört med konkurrerande DVD-brännare. En sak att ta fasta på är att den bränner på DVD-RAM, där du kan spela in ett program samtidigt som du ser ett annat. Nackdelen är att DVD-RAM inte går att spela i de flesta andra spelare. Å andra sidan stödjer DR-M10 även DVD-R och -RW. En egenhet är att ljudet under vissa omständigheter kan lagras okomprimerat samt att man kan byta kanal på digitalbox eller satellitmottagare med en IR-sändare. Alltså går det att programmera automatisk inspelning även från dessa. En tråkig nackdel i testarens ögon är att RGB-in saknas. Det går att visa JPEG-bilder, men det tar tid att bläddra mellan dessa. Bildkvaliteten är mycket bra avslutar Ljud & Bild.

Källa: Ljud & Bild nr 4 2004
M3 nr 5 2004
Hifi Test maj-juni 2004
Video nr 5 2004

M3

"Sopar mattan med konkurrenterna"

M3 skriver att JVC DR-M10 står sig mycket bra i konkurrensen när det gäller funktioner och användbarhet, trots det låga priset. Bilden på inspelningarna är mycket bra och spelaren belönas med utmärkelsen "Bästa Köp". Det enda testaren klagar över är att det inte fungerar att få in en RGB-signal genom SCART-ingången. För detta finns helt enkelt inget stöd. Bortsett från detta är spelaren både mycket kompetent och flexibel. Det är med DVD-RAM som resultatet blir bäst och där JVC DR-M10 visar sig vassare i bildkvalitet än sina konkurrenter. Testaren uppskattar också möjligheten till stöd för samtidig av- och inspelning. Vill man pausa i en direktsändning så går det genom att man startar en inspelning, sedan kan man se i kapp under reklamavbrottet.

Hifi Test

"DV-Eingang mit Kamerasteuerung"

Hifi Test väljer att testa 7 DVD-inspelare i tre olika prisklasser, däribland JVC DR-M10 som placeras i mellanklassen tillsammans med Toshiba D-R1 och Yamaha DRX-2. Den infraröda sändaren hos JVC DR-M10 väcker uppmärksamhet. Testarens omdöme är att bilden är skarp och att ljudet inte heller lämnar något att önska. Plus för progressive scan samt att DV-ingången även tillåter kamerakontroll, liksom att en satellitmottagare kan styras via IR. Segrare i mellanklassen blir också JVC DR-M10 med omdömet att flexibiliteten är hög, bildkvaliteten är god och funktionaliteten är omfångsrik menar Hifi Test.

Video

"Umfangreiche Ausstattung"

Video testar Panasonic DMR-E55, Toshiba DR-1 och JVC DR-M10. JVC:s modell beröms för att bildkvaliteten är god såväl interlaced som i PAL progressive scan. Testaren är också mycket positiv till att spelaren klarar att spela upp de flesta format och över att funktionaliteten är god. Dessvärre saknas RGB-ingång vilket genererar ett minus i betyget. Vinnare blir Panasonic med 72 poäng av 100 möjliga, följd av JVC med 70 och Toshiba med 68 poäng i betyg.

Cirkapris: 7000 kronor

Produktfakta: JVC DR-M10 är en DVD-inspelare som spelar in på DVD-RAM/-RW/-R. Stöd för uppspelning av CD-RW/SVCD, MP3 och JPEG. Video D/A-omvandlare 10-bitar/54 MHz; audio D/A-omvandlare 24-bitars/192 kHz. Dolby Digital/DTS digitalutgång finns liksom virtuell surround. I videoväg finns utgångar för progressive scan (PAL) och Motion Active progressiv avsökning (PAL). Live memory stöds och det finns även anslutning till i.Link. Inspelningslägen XP (1 h), SP (2 h), LP (4 h), EP (6 h) samt FR (1-8 h). Variabel sökning och avspelning medges tillsammans med Instant Replay, Natural Reverse avspelning och Resume-funktion. Kontakter för videoutgångar är komponent, S-Video och L-1 SCART, ingångar är S-Video, AV IN, samt L-1 SCART och L-2 SCART. I ljudväg finns optisk digital och digital koaxial ut, samt analog RCA. Ingångar för ljud Analog RCA samt L-1 SCART och L-2 SCART. Måtten är 435x70x350 mm och vikten är 4,3 kg.

Modell: JVC DR-M10