Sök
JVC DR-DX5SE

JVC DR-DX5SE

För ambitiösa hobbyfilmare

2006-02-21

JVC DR-DX5SE är en inspelare med mini-dv. Testarna anser att modellen är mycket användbar för ambitiösa hobbyfilmare som vill kunna spara sina alster på ett så högkvalitativt sätt som möjligt.
Testkälla Betyg Kommentar
Hifi Test - “Riesige Frontklappe”
Audiovision 74/100 “Gutes De-Interlacing”
Video 72/100 ”Seine Ausstattung ist zwar nicht lückenlos”

Vad tycker testarna?

Testarna menar att den kombination av inspelnings- och redigeringsmöjligheter som spelaren erbjuder är riktigt bra. Spelaren är enkel och okomplicerad att handskas med tack vare tydliga menyer. Testarna anser att såväl bild- som ljudkvalitet är bra, men en testare anser att detaljerna har en tendens att försvinna även när man använder sig av den högsta inspelningskvaliteten. Anslutningsmöjligheterna är goda och tillsammans med de frikostiga inställningsmöjligheterna gör det spelaren mycket flexibel.

Hifi Test

“Riesige Frontklappe”

Hifi Test menar att spelaren med sin kombination av dv-spelare och hårddisk erbjuder en hel del för den genomsnittlige hobbyfilmaren. En färdig film kan enkelt och med utmärkt resultat kopieras över till hårddisken för att sedan redigeras. Den färdiga produkten kan sedan spelas på såväl dvd-r som dvd-rw och dvd-ram. Hanteringen är enkel och okomplicerad tack vare de väl strukturerade menyerna. Såväl bild- som ljudkvalitet är bra, men spelarens styrka ligger framför allt i de redigerings- och inställningsmöjligheter som erbjuds vid dv-bearbetning och överspelning. Redigeringsmöjligheterna är de bästa tänkbara som kan genomföras utan dator.

Källa: Hifi Test (DE), nr 1 2006

Audiovision

“Gutes De-Interlacing”

JVCAudiovision testar förutom JVC DR-DX5SE även Chili DVR-9200HX, Hitachi DV-DS251E, Phocus DVHD160-4, Pioneer DVR-930H, Sony RDR-HX717 samt Toshiba RD-XS24SG. Testaren menar att spelaren är perfekt för de hobbyanvändare som vill lagra sitt material i högsta möjliga kvalitet. Menyerna är tydliga att arbeta i vilket är bra. Ett minus är att detaljerna har en tendens att försvinna även i det allra högsta kvalitetsläget. Bildkvaliteten är annars riktigt hög samtidigt som inställningsmöjligheterna är omfångsrika. Testvinnare är Pioneer DVR-930H medan JVC DR-DX5SE hamnar på en delad andraplats tillsammans med Sony RDR-HX717.

Källa: Audiovision (DE), nr 1 2006

Video

”Seine Ausstattung ist zwar nicht lückenlos”

Video tycker att spelaren erbjuder en kombination av möjligheter som gör att den egentligen är utan konkurrens på marknaden. Jpeg-bilder, mp3- och wma-filer spelas utan problem av från cd eller dvd, men från hårddisken kan man enbart spela upp videomaterial. Testaren uppskattar fjärkontrollen eftersom den är tydlig och kompletterar de lika logiska menyerna på ett bra sätt. Såväl bild- som ljudkvalitet är bra vid såväl inspelning som uppspelning. Prissättningen anses vara förhållandevis hög, men DR-DX5SE erbjuder dock en hel del för de hobbyfilmare som vill ha goda möjligheter att överföra och redigera sitt inspelade material på olika sorters media.

Källa: Video (DE), nr 1 2006

Cirkapris: 14000 kronor

Produktfakta: JVC DR-DX5SE är en kombinerad inspelare med hårddisk, dvd samt mini-dv. Hårddisken är 250 GB stor. Spelbara format är mini-dv, hårddisk, dvd-video, dvd-ram, dvd-rw, dvd-r, cd, svcd, vcd, cd-r/rw, wma/mp3 samt jpeg. Inspelningsbara format är mini-dv, hårddisk, dvd-ram, dvd-rw (vr- och videoformat) samt dvd-r. Höghastighetskopiering, 64x, från hårddisk till skiva. Det finns även utgång för progressiv scanning samt i.Link-anslutning, komponentvideo samt dubbla scart-kontakter (rgb).

Modell: JVC DR-DX5SE