Sök
Hitachi DVD-DS 251E

Hitachi DVD-DS 251E

Reklamdödaren

2006-02-23

En dvd-inspelare med inbyggd hårddisk på 250 gb och två minneskortsläsare som hanterar väldigt många olika format och bjuder på tivo-lika funktioner.
Testkälla Betyg Kommentar
Hifi Test - “Der beste Werbekiller”
Audiovision 69/100 “Schlechten analogen Video-Ausgängen”
Video 69/100 “Timeraufnahme mit Problemen”

Vad tycker testarna?

Testarna gillar framför allt gränssnittet och att produkten hanterar väldigt många olika format. Funktionen för automatisk reklamborttagning uppges fungera väldigt bra och generellt är detta en väldigt lättanvänd funktion. Något som däremot inte upplevs som bra är avsaknaden av stöd för rgb hos ingångarna vilket drar ner signalkvaliteten. Trots det så anses tevesändningar hålla en klart godkänd kvalitet. Två av testarna ogillar det inbyggda filtret för att bli av med artefakter då det anses göra bilden alldeles för oskarp. Inte heller de analoga utgångarna imponerar, även om både rgb och progressiv uppspelning finns representerade så har Hitachin problem med att få till bilden riktigt bra med dem. Via hdmi tycker testarna att det blir mycket bättre, men hade gärna sett en bättre linjedubblare och videouppskalning.

Hifi Test

“Der beste Werbekiller”

Med kortläsare, stor hårddisk, stöd för många olika format och ett användargränssnitt med stora bilder i navigationsvyn så är DS-251 en trevlig bekantskap enligt Hifi Test. När det gäller mer den prestationsmässiga biten är det beklagligt att stöd för rbg-scart saknas då man inte kan dra nytta av den bättre kvaliteten. Men det är en billig och enkel enhet som lämpar sig för den som främst tittar mycket på teve och inte är väldigt noga med att alltid ha optimal kvalitet. Den obotlige tevetittaren kommer enligt testaren också att glädja sig åt funktionen för borttagning av reklam, den fungerar nämligen väldigt bra. Som ren dvd-spelare så fungerar den, men bilden är bara av medelmässig kvalitet.

Källa: Hifi Test (DE), nr 1 2006

Audiovision

“Schlechten analogen Video-Ausgängen”

Hitachi DVD-DS 251E sidanAudiovision tittar på sju olika dvd-inspelare med hårddisk och utser bland dessa Pioneer DVR-930H till bästa produkt. Hitachis DVD-DS 251E hamnar först på en delad fjärdeplats. Det är en väldigt lätthanterad enhet med fiffiga funktioner dit den automatiska reklamborttagningen räknas. Även här gillar testaren att flertalet olika format hanteras och att dessa typer av filer kan lagras på hårddisken. Upptagningar som görs håller en helt okej kvalitet, att Hitachi begränsat videoingångarna anses inte vara ett lyckat drag då det också begränsar hur bra inspelningarna bli. Och som dvd-spelare får den inte heller toppbetyg, återgivning via de analoga utgångarna ger en bild som saknar skärpa i detaljerna. Färg- och ljusbalansen är okej, men inte i klass med konkurrenterna. Visserligen så finns en hdmi-anslutning som lyckas få till detaljerna men inte heller den når upp till konkurrenternas klass då den inte stöder högupplösta signaler. Dessutom så gör den inneboende linjedubblaren inte ett vidare bra jobb.

Källa: Audiovision (DE), nr 1 2006

Video

“Timeraufnahme mit Problemen”

Video ställer Sony RDR-HX717 mot den omskrivna produkten med utgången till fördel för Hitachi. Det är väldigt lätt att komma igång då installationen är enkel. Tack vare det logiskt upplagda menysystemet där de olika medierna är i centrum, så blir det aldrig svårt att manövrera sig. Fjärrkontrollen är till stor hjälp och med knapparna hjälpligt uppdelade i grupper efter funktion. Men allt är inte till belåtenhet, enheten har problem med tidsinställda inspelningar och det är lätt hänt att den missar att spela in program. Att det dessutom endast finns fyra kvalitetslägen för inspelningar när andra tillverkare normalt erbjuder sex lägen får negativ anmärkning av testaren. Kvaliteten hos upptagningar är det däremot inget fel på, kör man via antennkabeln blir det mycket bra. Via scarten kan lite brus förekomma, men det är inte tillräckligt mycket för att störa. Övriga artefakter elimineras bra av ett inbyggt filter men på bekostnad av skärpan. Som spelare anses det vara en kompetent produkt som via hdmi ger väldigt bra bild och ljud.

Källa: Video (DE), nr 1 2006

Cirkapris: 8000 kronor

Produktfakta: Hitachi DVD-DS 251E är en stationär inspelningsbar dvd med inbyggd hårddisk på 250 gb, vilket räcker för upp till 356 timmars inspelningstid. Spelaren stödjer bland annat dvd-ram. Vidare finns kortläsare som hanterar sju olika typer av kort. Produkten klarar av att återge såväl divx, cd, cd-r, cd-rw, jpeg som mp3. För uppspelning finns hdmi (576i/p), linjedubblare finns inbyggt. Spelaren hanterar progressiv linjeuppritning. Bland funktionerna märks bland annat showview, navigation efter disk, scen eller tid och commercial advance, en funktion för att automatisk filtrera bort reklam från inspelat material. Dimensionerna är 432(b)x61(h)x372(d) mm och vikten uppgår till 5,6 kg.

Modell: Hitachi DVD-DS 251E