Sök
Helios HVD2085

Helios HVD2085

Mycket teknik i budgetskal

2006-06-22

En dvd-spelare som erbjuder uppskalning till 1080p med såväl komponent som hdmi-utgång. Designen andas budget men bildkvaliteten röner beröm.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 6,1/10 “Connectivity is excellent”
Home cinema choice 3,5/5 ”Interesting and well-connected”
Hd beat 8/10 A very good dvd player”
Dvd active - “A quality player, for a reasonable price”

Vad tycker testarna?

Att denna spelare erbjuder uppskalning både via komponent och hdmi imponerar på testarna. Det gör spelaren mångsidig och det gör att den kan användas både till nya tv-apparater eller skärmar och till dem som har några år på nacken. Spelaren är liten till formatet och har ett udda utseende. Den har några snabbknappar på frontpanelen, annars sköts alla funktioner enkelt via fjärrkontrollen. Ljud- och bildkvalitet är bra, speciellt ihop med en tv alternativt skärm som är anpassad och dimensionerad för denna typ av spelare. Fjärrkontrollen är dock inte helt perfekt utformad. En prisvärd dvd-spelare som spelar upp de flesta tillgängliga dvd-skivorna.

Cnet

“Connectivity is excellent”

Helios HVD2085 sidanCnet skriver att en av de största fördelarna med Helios HVD2085 är att den erbjuder uppskalning via den analoga komponentvideoutgången. Designen lär inte skörda några priser, men den är diskret och sticker inte ut på något sätt. Dock saknas stoppknapp på frontpanelen. Fjärrkontrollen är helt okej, men knapparna är monotont utformade vilket gör fjärrkontrollen svåranvänd. Anslutningsmöjligheter finns det gott om, och spelaren sväljer de flesta skivformat. För en spelare i denna prisklass är testaren något besviken över bildkvaliteten. Sammanfattningsvis en bra spelare för den som både vill ha uppkonvertering via komponent men för den som bara är ute efter hdmi finns det bättre alternativ.

Källa: Till Cnet (US)

Home cinema choice

”Interesting and well-connected”

Enligt Home cinema choice är Helios HVD2085 i stort sett samma spelare som den tidigare NeuNeo, bortsett från några små förändringar och förbättringar. Bland annat är ljudkvaliteten förbättrad, i alla fall via den digitala utgången. Via den analoga utgången är ljudet sämre. Det finns ett näst intill heltäckande spektrum av anslutningar. Rgb via scart saknas, men är ingen större förlust. Under uppspelning hakar spelaren upp sig emellanåt, och hembrända dvd-skivor gör sig inte speciellt bra, mpeg-4 kan inte spelas upp alls. 

Källa: Home cinema choice (GB), juni 2006

Hd beat

A very good dvd player”

Helios HVD2085 närbildHd beat imponeras av Helios HVD2085. Den står sig bra mot andra spelare på marknaden och har en bra bildkvalitet med stor detaljrikedom. Den är välbyggd och har många valmöjligheter. Menyerna är enkla och lättnavigerade och du tar dig snabbt dit du ska. Fjärrkontrollen är godkänd, den har snabbknappar för fler funktioner men alla knappar är små vilket gör dem svåra att hitta och bakgrundsbelysning saknas. Själva spelaren är liten, nätt och välbyggd. Den är smidig och tyst, men utseendet ger intrycket av en budgetspelare. På baksidan finns alla tänkvärda anslutningar vilket är toppen, även om en enda hdmi-kabel kan erbjuda dig nästan alla dessa funktioner.

Källa: Till HD Beat (US)

Dvd active

“A quality player, for a reasonable price”

Helios HVD2085 bakDvd active tycker att Helios HVD2085 är en kvalitetsspelare till ett överkomligt pris. Bildkvaliteten är superb, speciellt ihop med en tv som är dimensionerad för denna typ av spelare. Att spelaren sväljer nästan alla tänkbara skivor imponerar. Spelaren är snygg till designen med sin nätta form och sina runda linjer och knapparna på fronten svarar snabbt. Fjärrkontrollen har knappar som är svåra att skilja åt i ett mörkt rum, men dessa små missar i det ergonomiska tänket är en petitess i sammanhanget. Kort och gott en spelare som ger mycket för pengarna.

Källa: Till DVD Active (US)

Cirkapris: 2500 kronor

Produktfakta: Helios HVD2085 är en stationär dvd-spelare som bland annat kan skala upp lågupplöst dvd-bild till högupplöst 1080p. Den hanterar skivformat som cd, dvd, cd-r, svcd, cd-rw, dvd+r, dvd-r, dvd+rw, dvd-rw samt wma, mp3 och foto-cd. Inbyggd dolby 5,1/dtsdekoder. Spelaren är uppgraderingsbar via firmware. Bland anslutningarna finns s-videoutgång, komposit- och komponentvideoutgång, vga, koaxial och optisk digital ljudutgång samt stereoutgång. Spelaren mäter 430x270x43 mm och väger 3 kg.