Sök
Harman Kardon DVD20

Harman Kardon DVD20

Dyr men kvalitativ

2002-05-06

Harman Kardon DVD20EyeFi89/100"En stark kandidat"Video79/100"Sehr gut"What Video & TV4,5/5"Top-notch build quality"Area DVD5,4/6"Hervorragender Ton"Harman Kardon DVD20Harman Kardon DVD20 spelar upp formaten DVD, CD, VCD, CD-R, CD-RW samt Mp3. Här finns 2 SCART-utgångar (en RGB) samt S-video, audioutgång och
Testkälla Betyg Kommentar
EyeFi 89/100 "En stark kandidat"
Video 79/100 "Sehr gut"
What Video & TV 4,5/5 "Top-notch build quality"
Area DVD 5,4/6 "Hervorragender Ton"

Vad tycker testarna?

Samtliga testare anser att Harman Kardon DVD20 är en kvalitetsspelare. I två jämförelsetester når den ändå inte riktigt upp till segern. Det beror inte på att bild- eller ljudkvalitet är sämre utan på att spelaren är dyrare än lika duktiga konkurrenter från Yamaha, Grundig m.fl. Samtidigt är förväntningarna högre på en maskin från Harman Kardon. En av de smärre bristerna är att den inte spelar SVCD-skivor, men väl Mp3. En testare utser den till bästa köp.

EyeFi

"En stark kandidat"

EyeFi granskar flera av de nya DVD-spelarna i mellanklassen. Förutom Harman Kardon DVD20 tittar man också på bland andra Sony DVP-NS900V och Pioneer DV-646A, som toppar listan av de åtta testade DVD-spelarna. När det gäller Harman Kardon DVD20 är den lik sin föregångare men har ett vassare drivverk och spelar hembrända CD. Annars skiljer sig inte utrustningen nämnvärt från vad som är standard. DVD20 är dock en elegant spelare, basen har bra tyngd men når inte riktigt det djupaste tonläget. Inte heller dynamiken känns helt perfekt. Klangen saknar lite styrka, men balansen och detaljrikedomen är bra. Men testaren förväntar sig nog lite mer eftersom DVD20 är dyrare än alla de andra testade märkena. Visst är DVD20 en bra spelare, men både Sony och Pioneer får bättre utvärdering sett till pris och ljudkvalitet.     

Källa: EyeFi nr 1, 2002
Video, mars 2002
What Video & TV, april 2002
Till Area DVD:s hemsida

Video

"Sehr gut"

Tyska Video testar flera DVD-spelare. Harman Kardon DVD20 inspekteras tillsammans med Toshiba SD-510E, Grundig GDP 6150, Yamaha DVD-520, Philips Q40 och Thomson DTH 5000. Samtliga dessa håller toppkvalitet med avseende på bild och ljud samt möjligheterna till inställning och finjustering. DVD20 har en bild som är skarp och kontrastrik. Det är inget fel på färgerna och det finns en bra harmoni i bilden. På ljudet finns inte heller något att anmärka. Harman Kardon kommer tätt efter Grundig, Yamaha och Thomson som alla väljs till bästa köp med Toshiba som testsegrare.

What Video & TV

"Top-notch build quality"

What Video & TV tycker att DVD20 ser läcker ut, sober och sparsmakad utan en massa knappar som stör. Spelaren har en bra manual som är tydlig och lättförstålig. Testaren provspelar både jazz och klassisk musik och är mycket nöjd med ljudkvaliteten. Här finns både dynamik och balans. Bilden har bra färgvariation samt detaljrikedom, även om färgerna kan bli suddiga vid snabba panoreringar. Den som snarare söker bildkvalitet istället för finesser kommer säkert att bli nöjd med DVD20 anser What Video & TV, som väljer spelaren till bästa köp.   

Area DVD

"Hervorragender Ton"

I Area DVD:s test anser man att spelaren har all nödvändig utrustning som utmärker en bra DVD-spelare. Modellen är en logisk utveckling av föregångaren DVD10. Mycket bra ljudkvalitet kombinerat med en perfekt bild utmärker denna spelare. Särskilt Mp3-återgivningen är bra jämfört med de flesta andra DVD-spelare. Dessutom är DVD20 riktigt snygg att se på och lätt att använda. Enda nackdelen är att den inte spelar SVCD-skivor. 

Cirkapris: 5000 kronor

Produktfakta: Harman Kardon DVD20 spelar upp formaten DVD, CD, VCD, CD-R, CD-RW samt Mp3. Här finns 2 SCART-utgångar (en RGB) samt S-video, audioutgång och hörlursutgång. Dessutom finns koaxial och optisk digital utgång. Inläsningstiden för en DVD-film är ca 11 sekunder. Displayen anger titel, kapitel och funktionerna inkluderar frysning av bild, snabb- samt sökspolning, fyrstegszoom, olika kameravinklar och lösenordsskydd. Spelaren kan ställas in för 4:3 och 16:9 och är utrustad med D/A omvandlare på 10 Bitar och 27 MHz. Storleken är 440x100x330 mm och den väger 7 kg. Färgen är svart och fjärrkontroll hör till paketet.  

Modell: Harman Kardon DVD20