Sök
Harman Kardon DVD 25

Harman Kardon DVD 25

Elegant progressive scan

2002-06-25

En DVD spelare som använder sig av progressive scan och som levererar bra bildkvalitet och kraftfullt ljud. En stark filmupplevelse till ett överkomligt pris, menar testarna.
Testkälla Betyg Kommentar
Essential Home Cinema 4/5 "Deserves some serious attention"
T3 5/5 "Great sound quality"
Hifi Choice 4/5 "Simply makes music better"
EyeFi 94/100 "Tilbyr progressiv skanning"

Vad tycker testarna?

Harman Kardon DVD 25 får höga betyg av testarna. Flera påpekar att spelaren använder sig av progressive scan med lyckat resultat. Bildkvaliteten får lovord av testarna liksom att den får goda betyg för ljud, användarvänlighet och pris. En av testarna skriver att spelaren saknar dekoder för multikanalsljud. Utseendet får delade omdömen. En av testarna menar att konstruktionen känns tunn men annars får DVD 25 höga betyg och rekommenderas.

Essential Home Cinema

"Deserves some serious attention"

Essential Home Cinema skriver att Harman Kardon DVD 25 har ett klassiskt svart utseende med små nätta knappar. LCD-displayen är placerad till höger på spelaren och har en enkel layout med stora lättlästa siffror. För att vara en produkt med strävan efter att vara något mer avancerat är Harman Kardon DVD 25 imponerande enkel att använda. Menyerna på som kommer fram på skärmen är precis så användarvänliga som man hoppas på och bildkvaliteten är generellt sett bra. Lägg till progressive scan som medför en klarare och mer flimmerfri bild. Spelaren får mer än godkänt och håller även en resonabel prisnivå.

Källa: Essential Home Cinema, nr 12, 2002
T3, maj 2002
Hifi Choice, juni 2002
EyeFi, nr 5 2002

T3

"Great sound quality"

T3 menar att Harman Kardon DVD 25 är en attraktiv DVD-spelare som tillhandahåller allt man kan förvänta sig. Utmärkt ljudkvalitet kombinerat med skarp, distinkt bildkvalitet. Det faktum att spelaren är utrustad med progressive scan bidrar ytterligare till att du får en utmärkt produkt för pengarna menar T3. På minussidan märks att konstruktionen känns något tunn. Utseendet däremot är det inget fel på. DVD 25 ser ut som en mycket exklusiv spelare. Testaren ger DVD 25 högsta betyg och påpekar att prisnivån är mycket fördelaktig.

Hifi Choice

"Simply makes music better"

Hifi Choice skriver att spelarens ljudkvalitet är fantastisk, helt klart en av de bästa spelarna inom ljud med riktigt bra punch i musiken. Harman Kardon DVD 25 använder sig av progressive scan som ger klarare och bättre bild men jämfört med många andra spelare är bildkvaliteten bara medelmåttig, menar testaren då den förlorar i färgkvalitet när mörka scener i filmer spelas upp. Sammanfattat en bra utmanare, särskilt när det gäller att spela upp filmljud menar man.

EyeFi

"Tilbyr progressiv skanning"

EyeFi skriver att Harman Kardon DVD 25 är en vacker och smidig spelare. Testaren påpekar att DVD 25 är en av de första spelare på marknaden som använder sig av progressive scan till filmer, med ett lyckat resultat. Spelaren levererar även bilder med bra kontrast. Negativt är att den inte är utrustad med dekoder för multikanalsljud. Sammanfattat får spelaren högt betyg.

Cirkapris: 5500 kronor

Produktfakta: Harman Kardon DVD 25 är en DVD-spelare som kan spela CD-R/RW, DVD-R, DVD+RW. Spelaren använder tekniken progressive scan. Den är även utrustad med Mp3-dekoder. Video output är 27 MHz 10 bit D/AC och Audio 192 MHz 24 bit D/AC. Spelaren har två scartutgångar, en S-Video samt Audioutgång. Spelarens mått är 440x100x330 mm och väger 5,4 kg.

Modell: Harman Kardon DVD 25