Sök
Harman Kardon DVD 21

Harman Kardon DVD 21

Slimmad kvalitet

2003-04-17

En DVD-spelare som har det mesta utom komponentvideo. Testarna är eniga om att detta är en bra produkt från Harman Kardon till lågt pris och tilldelar fina omdömen.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video 28/30 ”This is an undoubted winner”
DVD & Hjemmekino 98/100 ”En utrolig gøyal DVD-spiller”
Home Entertainment 5/5 “High-end performance, affordable price”

Vad tycker testarna?

Testarna anser att Harman Kardons nya DVD-spelare är väldigt imponerande både gällande design, prestanda och användarvänlighet. Bilden får fina lovord och ljudmässigt levererar spelaren också bra ljud. En testare saknar komponentvideoutgång men detta förhindrar inte ett överlag högt betyg.

What Video

”This is an undoubted winner”

What Video uppmärksammar att Harman Kardon har valt att satsa på en minimalistiskt design för DVD 21. HK har lyckats bra med utseendet på spelaren då den utstrålar självförtroende och kvalitet, minus dock att den saknar komponentvideo. Installationen var busenkel och testaren finner menysystemet lättnavigerat. Finessmässigt besitter DVD 21 alla de normala egenskaperna men ingenting utöver det vanliga. Via scart är bilden djup och mycket detaljrik, och färgerna är helt utan genomblödning. 100x spolningen imponerar på testaren som strör lovord över ljuduppspelning, såväl film som CD. Sammantaget är avsaknaden av komponentvideoutgången det enda som drar ner betyget något, annars tvekar inte testaren till att utse Harman Kardon DVD 21 till en av de bästa DVD-spelarna i klassen.

Källa: What Video & Widescreen Entertainment, mar 2003
DVD & Hjemmebio, nr 2 2003
Home Entertainment, mar 2003

DVD & Hjemmekino

”En utrolig gøyal DVD-spiller”

Norska DVD & Hjemmekino har gjort ett jämförande test mellan 6 DVD-spelare i mellanklassen. HK DVD 21 saknar komponentvideoutgång till skillnad från storebror DVD 25, men då alla inte har behov av detta finns en marknad även för den något billigare DVD 21. Testet fokuseras till stor del på ljudaspekter och på den här punkten briljerar Harman Kardon med en extremt bra tajming på ljudet och testets bästa basåtergivning. Ljudbilden beskrivs som betydligt varmare än brukligt från en Harmanspelare, även om den erbjuder lika raffinerad musik som betydligt dyrare Onkyo DV-SP500. Samtliga spelare får höga betyg och DVD 21 hamnar i sammanräkningen på en hedrande andraplats efter relativt dyra SONY DVP-NS905V.

Home Entertainment

“High-end performance, affordable price”

Home Entertainment verkar trivas väldigt bra med den nya spelaren från Harman Kardon. Testaren gillar att H/K valt en 10-bitars bildprocessor och bildkvaliteten beskrivs som någonting utöver det vanliga med väldigt bra hantering även av dåligt belysta scener. Andra områden där många DVD-spelare kan ha problem är att återge hudtoner och gradvisa förändringar av färger, men även här är testaren mer än nöjd. Fjärrkontrollen kanske inte är en av de vackraste men däremot ett litet ergonomiskt mästerverk. Något som också imponerar är möjligheten att uppgradera spelaren via mjukvara på nätet. Ljudmässigt får spelaren ett bra omdöme, speciellt vid filmuppspelning. Det analoga stereoläget ger ett rikt och dynamiskt ljud jämförbart med en budget CD-spelare. Inte den vackraste designen men skönheten hos spelaren sitter på insidan.

Cirkapris: 3000 kronor

Produktfakta: Harman Kardon DVD 21 är en DVD-spelare som klarar SVCD, CD-R/RW och Mp3, DVD+RW och DVD-R/RW. Dolby Digital och DTS-kompatibel. D/A-omvandlare på 192 kHz/24 bitar och video-konverterare på 27 MHz/10 bitar. Det finns 1 RGB SCART, S-video samt kompositvideoutgång. Digital optisk och koaxial audioutgång. Spelaren har OnScreen-display och är uppgraderingsbar. Spelarens mått är 440(W)x76(H)x324(D) mm och den väger 5,2 kg.

Modell: Harman Kardon DVD 21