Sök
Denon DVD-A1XV

Denon DVD-A1XV

Utmärkt för filmälskare

2005-05-23

Samtliga testare är mycket imponerade av denna DVD-spelare och menar att den utgör en ny referensram som konkurrenterna måste anpassa sig efter.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 90/100 “Ganz neue Qualitätsmasstäbe”
Home Cinema Choice 5/5 “Cutting-edge DVD-video playback”
Audio 5/5 “Perfekter Universal-Player”

Vad tycker testarna?

Testarna har enbart lovord att säga om Denon DVD-A1XV. Man menar att DVD-spelaren uppvisar en otroligt bra bildkvalitet samtidigt som ljudbilden är dynamisk och omedelbart fångar publiken. Inställningsmöjligheterna är många och det går att i stort sett kalibrera spelaren precis enligt önskemål. Vidare är anslutningsmöjligheterna många vilket tillför en hög grad av flexibilitet. Överhuvudtaget menar testarna att spelaren utgör en ny referens som konkurrenterna nu måste förhålla sig till.

Video

“Ganz neue Qualitätsmasstäbe”

DVDA1XV_remote

Video menar att Denon har lyckats utveckla en DVD-spelare som enbart kan beskrivas med superlativ. Spelaren har flera innovativa funktioner och använder sig av digital signalöverföring till förstärkare och display när det gäller såväl DVI som HDMI. Inställningsmöjligheterna är många och menyerna har åtskilliga undermenyer för såväl analoga som digitala förändringar. Vid uppspelning av vanliga CD-skivor visar sig spelaren från sin bästa sida redan vid första tonen. Musiken är klar och tydlig och har en mycket bra rymd. Filmljudet är kraftigt och naturligt och trollbinder publiken direkt. Jämfört med konkurrenterna är bildkvaliteten utmärkt, skärpan och detaljrikedomen är slående och på en mycket hög nivå. Spelaren sätter överhuvudtaget en ny kvalitetsstandard, vilket gör att den får utnämningen ”Kauftipp”, (köptips).

Källa: Video, nr 4 2005
Home Cinema Choice, maj 2005
Audio, april 2005

Home Cinema Choice

“Cutting-edge DVD-video playback”

DVDA1XV_back
Home Cinema Choice anser att Denon går från klarhet till klarhet och att denna spelare är den bäst utrustade på marknaden just nu. Spelaren är inriktad mot uppspelning av en mängd olika inspelnings-format. Ljudkvaliteten är fantastiskt bra; spelaren är bland annat utrustad med Advanced AL24, en algoritm som neutraliserar några av de digitala störningar som uppstår vid hantering av mycket låga signalnivåer. Anslutningsmöjligheterna är föredömliga anser testaren. Detta tack vare bland annat DVI-D, HDMI v1.1 samt Denon Third Link Edition, ett digitalt ljudgränssnitt.

Audio

“Perfekter Universal-Player”

DVDA1XV_inside1
Audio tycker att det chip från Silicon Optix som spelaren använder sig av lyfter bildkvaliteten till nya höjder. Upplösningen är utmärkt, så även skärpa, färger och detaljrikedom. Bilden är dessutom fri från artefakter och andra störningar vilket är otroligt bra, menar testaren vidare. Intensiteten i bilderna är slående och ger en otroligt bra filmupplevelse. Spelaren hanterar de mest skilda utmaningar med bravur och utgör den referens som kommande spelare måste anpassa sig efter.

Cirkapris: 30000 kronor

Produktfakta: Denon DVD-A1XV är en DVD-spelare som hanterar formaten DVD-audio, SACD, CD-R/RW, DVD-R/RW, DVD+R/RW, VCD/S-VCD, MP3, WMA samt JPEG. Befintliga anslutningsmöjligheter är bland annat DVI-D, HDMI, komponent, s-video, kompositvideo, scart och digital optisk/koaxial. Dimensionerna är 434(b)x170(h)x432(d) mm och vikten är 19 kg.

Modell: Denon DVD-A1XV