Sök
Denon DVD-A11

Denon DVD-A11

Bästa bilden

2004-04-08

Nya generationens DVD-spelare är här med DVI-D, firewirekontakt och jösses vilken bild.
Testkälla Betyg Kommentar
Digitalfoto för alla 6,5/10 ”Utmärkt allroundskanner”
PC Advisor ”A great buy”
PC World Norge 8,4/10 ”Mest for pengene”
PCW 5/5 “One of the best scanners available”

Vad tycker testarna?

Canon Canoscan 5200F får framför allt beröm för upplösning, flexibilitet och dammborttagning. Detaljer, färger och kvalitet anses vara goda, även om någon testare tycker att maskinen är bättre på papperskopior än negativ. Beröm ges för funktionen multiscan. 5200F anses vara mycket prisvärd.

Digitalfoto för alla

”Utmärkt allroundskanner”

CanoScan5200F-SDigitalfoto för alla skriver att Canoscan 5200F passar den som behöver göra diabilder såväl som papperskopior och negativ digitala. Scannern kan hantera sex negativ på samma gång. Upplösningen är god och den automatiska dammborttagningen är effektiv. Ungefär 1,5 minut tar det att scanna in ett negativ vilket är godkänt. Kvaliteten är det si och så med. Detaljrikedomen är bristfällig, speciellt om bilden har mörka partier. Färgerna kunde ha varit mer livliga. Kvaliteten är något bättre hos inscannade papperskopior än negativ eller diabilder. Det går även fortare med papperskopior. En finess är att det går att scanna fler bilder som läggs i separata filer.

Källa: Video nr 1 2004
What Video april 2004
Home Cinema Choice april 2004
HemmaBio nr 3 2004

PC Advisor

”A great buy”

PC Advisor anser att 5200F är smidig och lätt att använda när det gäller både negativ och papperskopior. Den automatiska dammborttagningen är effektiv. Positivt att det går att scanna in flera negativ på en och samma gång. Det är enkelt att skriva ut bilderna via Canons skrivare om man vill. Färgerna på inscannade objekt imponerar, liksom medföljande mjukvaror. Även detaljrikedomen är hög och scannern jobbar mycket snabbt. Kombinationen av snabbhet, kvalitet och funktioner tilltalar testaren. Det finns billigare konkurrenter men med tanke på den höga kvaliteten hos Canoscan 5200F är den klart konkurrenskraftig menar PC Advisor.

PC World Norge

”Mest for pengene”

PC World Norge menar att Canoscan 5200F fungerar bra även för negativ och dia. Den är både snabb och prisvärd. Man saknar dock norsk programvara, liksom möjlighet att scanna större än 35 mm film. Men maskinen är smidig och lätt att använda och reglagen sitter bra till. Den automatiska dammborttagningen är smidig att använda. Den bättrar också synligt upp färgerna. En bra funktion som sparar mycket tid är möjligheten till multiscan när man lägger på flera olika papperskopior, som sedan sparas som separata filer. När det gäller inscanningar är kvaliteten god, med fina färger och bra detaljer även i mörkare områden. Det går något fortare att scanna in papperskopior jämfört med negativ. Scannern är mycket prisvärd. PC World Norge testar även HP Scanjet 5530, Epson Perfection 3170 Photo liksom Microtek ScanMaker 6100, där Epson blir bäst i test medan man får mest för pengarna med Canoscan 5200F.

PCW

“One of the best scanners available”

Enligt PCW är 5200F en fullpoängare när det gäller att ta hand om skadade foton och gamla negativ som man vill göra digitala. Den automatiska dammborttagningen fungerar otroligt bra. Dessutom är scannern billig med tanke på prestanda och funktioner. Designen är attraktiv och scannern känns välbyggd. Knapparna sitter bra till och är tydligt märkta. Användbar programvara medföljer. Resultaten från inscanningarna är fantastiskt bra, med fina detaljer och livliga färger menar testaren. Det finns billigare scanners, men i jämförelse med vad man får är Canon Canoscan 5200F mycket billig. Den är snabb, flexibel och kan ta hand om alla dina foton.

Cirkapris: 20000 kronor

Produktfakta: Canon Canoscan 5200F är en flatbäddsscanner som scannar in dokument och 35 mm film. Scannern har en filmadapter för negativ och dia (35 mm). Optisk upplösning är 2400x4800 bildpunkter och 48-bitars färgdjup. FARE Level 2 som den nya inscanningstekniken från Canon kallas, har automatisk dammborttagning. USB 2.0 finns. Det går att multiscanna exempelvis fotografier. Fungerar till Windows och Mac. Maximal scanningsyta är 216x297 mm. Mjukvaror som medföljer är bland annat ArcSoft PhotoStudio 5.5 och OmniPage SE 2.0. Scannern väger 3,4 kilo och har måtten 278(B)x508(D)x107(H) mm.

Modell: Denon DVD-A11