Sök
Denon DVD-900

Denon DVD-900

Bild och ljud är viktigast

2003-01-20

Denon DVD-900 är en spelare i mellanprisklass som håller lika god kvalitet när det gäller bild och ljud som märkets dyrare apparater, menar testarna. Dock saknas några funktioner.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video & TV 4/5 "Excellent RGB pictures"
Home Entertainment 4/5 "It's a top piece of kit"
Audio "Übersichtlichef Tastenordnung"
Home Cinema Choice 4/5 "High build quality"

Vad tycker testarna?

Samtliga är ense om att Denon DVD-900 håller hög ljud- och bildkvalitet. Färgerna är realistiska och naturliga. Det finns en stor detaljrikedom och en fräsch klang i ljudet. Några mindre brister påtalas dock. Man skulle t ex kunna önska sig en komponentvideo anslutning. En testare anmärker på att spelaren är i tunnaste laget och har en tendens att glida undan då man trycker in knapparna. Men spelaren ger sammantaget en hel del för pengarna.

What Video & TV

"Excellent RGB pictures"

What Video & TV tycker att DVD-900 håller en hög klass. Generellt är bilden av god kvalitet. Färgerna är fräscha och livliga och bilden har utmärkt kontrastnivå. Mer tveksam är testaren av bildkvaliteten på större bildformat via S-Video anslutningen. Ljudet är klangfullt och detaljrikt med bra basläge. Testaren saknar lite mer flexibilitet, en ytterligare Scart eller komponentvideo anslutning. Men trots dessa småbrister är detta genomgående en kvalitativ spelare menar What Video & TV.

Källa: What Video & TV december 2002
Home Entertainment november 2002
Audio nr 12, 2002
Home Cinema Choice januari 2003

Home Entertainment

"It's a top piece of kit"

Home Entertainment anser att bildkvaliteten är alldeles utmärkt. Spelaren får även med beröm godkänt vid uppspelning av CD-skivor. Färgerna är livfulla och även hudtoner ser realistiska ut. DVD-900 är mycket snygg i designen, sparsmakad utan att sakna nödvändiga finesser. Det är lätt att handskas med spelaren. Den logiska menyn och den tydliga displayen gör det hela väldigt enkelt. Beaktar man sedan priset får man mycket teknologi för pengarna skriver testaren.

Audio

"Übersichtlichef Tastenordnung"

I testet från tyska Audio ingår förutom DVD-900 även Kenwood DVF-3060, Panasonic DVD-RV32 och Yamaha DVD-S530, samtliga i mellanprisklass. Audio gillar inte riktigt designen på DVD-900. Den är för lätt och har en tendens att glida iväg när man trycker in knapparna på panelen. Fjärrkontrollen är däremot funktionell och väldigt bekväm att hålla i. Bilden är också klar och ren med ett neutralt färgspektra och ljudet bidrar till det höga betyget då DVD-900 har det klart bästa ljudet. Denon har verkligen bemödat sig om att hålla minimikravet på prestanda. Även om priset är lägre än för andra Denon spelare, ligger det relativt högt jämfört med de andra i testet. Segrar gör därför Panasonic DVD-RV32.

Home Cinema Choice

"High build quality"

Home Cinema Choice tittar närmare på sex olika DVD-spelare från Thomson, JVC, Pioneer, Panasonic och Sony. Om Denons spelare skrivs att den har snygg design. Fjärrkontrollen är mycket funktionell, men det är synd att den inte är upplyst i mörkret. Prestationen när det gäller ljud och bild är mycket bra med klara, rena färger som kombineras med utmärkt ljudklang och vackra bastoner. Trots att det inte finns lika många anslutningar som man skulle önska är spelaren definitivt av bra klass. Thomson 700U och Panasonic RA82 får dock högst betyg då de har något mer flexibilitet och finesser än Denon DVD-900.

Cirkapris: 3500 kronor

Produktfakta: Denon DVD-900 är en spelare som klara formaten CD-R/RW, VCD och MP3. RGB överförs via en Scartkontakt till TV. Vidare finns utgångar för S- och kompositvideo samt koaxial och optisk digitalutgång. Spelaren är utrustad med 24 bit/192 kHz D/a-omvandlare för ljud. Fronten är i aluminumfinish i guld eller svart. Bland finesserna finns onscreen meny, två inställningar för zoom, tre sökningsinställningar, random och program play, dimmer för displayen, indelning för titel, spår, kapitel och tid och repeat. Spelaren är utrustad med SRS TruSurround och är kompatibel med Dolby Digital och DTS. Den mäter 435x75x216 mm och väger 2,1 kg.

Modell: Denon DVD-900