Sök
Denon DVD-3930

Denon DVD-3930

Bra dyrgrip

2007-02-06

Denon DVD-3930 är en dvd-spelare i den högre prisklassen. För den som har råd finns det enligt testarna inte något bättre val.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 4/5 "Great picture quality"
Audiovision 95/100 "Hervorragender Klang"
Audioholics 5/5 "Highly recommended is an understatement"
Home theatre hifi "One of the best DVD players I´ve seen to date"
Video 89/100 "Ein heisser Kauftipp"

Vad tycker testarna?

Testarna är eniga om att spelaren är solid och mycket välbyggd. Den är enkel att installera och hantera tack vare snygga och tydliga menyer samt en bra fjärrkontroll. Fjärrkontrollen kan dock framstå som lite väl omfattande för nybörjare. Anslutningsmöjligheterna är utmärkta och det går att ansluta en hel del kringutrustning. Oavsett om man använder sig av analog eller digital anslutning så blir resultatet mycket bra. Bilderna uppvisar hög skärpa och detaljrikedom även i mörka områden. Ljudet är också bra och innehåller mycket dynamik. Nackdelen är att spelaren är dyr, men har man råd så är köpet en väldigt bra investering.

What hifi

"Great picture quality"

What hifi testar förutom Denon DVD-3930 även Arcam DV79, Arcam DV137 samt Pioneer DV-989avi. Testvinnare är Pioneer medan Denon hamnar på en delad tredjeplats tillsammans med Arcam DV137. Testaren skriver att Denon-spelaren är försedd med ett imponerande utbud av funktioner. Bland annat frikostiga inställningsmöjligheter för såväl ljud som bild. Bildkvaliteten är riktigt bra och har en stor detaljrikedom även i mörka områden. Ljudkvaliteten är också ett område där spelaren spänner musklerna, såväl bas som diskant hanteras på ett ypperligt sätt. Det finns dock billigare konkurrenter som är stort sett lika bra.

Källa: What hifi (GB) november 2006

Audiovision

"Hervorragender Klang"

Audiovision är imponerad av spelarens ljudkvalitet. Den träffar tonerna exakt samtidigt som ljudet är klart och väldigt detaljerat. Vill man lyssna på cd-skivor får man ett mycket bra resultat och den analoga anslutningen rekommenderas. Bildkvaliteten är något utöver det vanliga. Oavsett vilken anslutning man använder så är resultatet i det närmaste perfekt. Det allra bästa resultatet får man dock när man använder sig av hdmi. Testaren menar att man aldrig tidigare sett en så felfri och ren bild. Spelaren är den bästa testaren sett och man menar att den enkelt utmanövrerar samtliga konkurrenter.

Källa: Audiovision (DE) nr 12 2006

Audioholics

"Highly recommended is an understatement"

Audioholics anser att spelaren i stort sett erbjuder samtliga de funktioner som Denon DVD-5910CI har, men till ett mer förmånligt pris. Spelaren känns väldigt solid och andas kvalitet. Bildkvaliteten vid dvd-uppspelning är utmärkt. Detaljnivån är mycket bra i mörka områden och skärpan är hög. När man lyssnar på dvd-audio är resultatet också väldigt bra. Ljudkvaliteten är hög med god detaljrikedom. Testaren menar att det inte spelar någon roll om man använder sig av analoga eller digitala anslutningar eftersom resultatet ändå är bland det bästa som finns på marknaden. Priset är högt, men har man råd så finns det ingen annan konkurrent som ger samma prestanda i den aktuella prisklassen.

Källa: www.audioholics.com (US)

Home theatre hifi

"One of the best DVD players I´ve seen to date"

Home theatre hifi menar att Denon gjort sig kända för att leverera mycket kompetenta dvd-spelare och denna modell är inget undantag. Den yttre designen är riktigt snygg och kontrollerna är välplacerade. Bildkvaliteten är utmärkt och exempelvis har dvd-spelaren inga problem alls med vertikala rörelser. Använder man sig av hdmi- eller komponentanslutning uppstår inga eftersläpningar och det finns inte heller några problem med pixling, oavsett vilken upplösning man använder sig av. Hanteringen går också smärtfritt tack vare enkla och smidiga menyer. Dessutom är de förinställda värdena så bra att man knappast behöver ändra på något.

Källa: www.hometheatrehifi.com (US)

Video

"Ein heisser Kauftipp"

Video menar att utbudet av anslutningar inte går att klaga på. Såväl tv-utrustning som projektor ansluts utan problem. Digitalfoton visas via hdmi-anslutningen och endast i upplösningen 720x576 pixlar, vilket är synd. Hanteringen är annars problemfritt och menysystemet är snyggt och logiskt. Fjärrkontrollen ligger bra i handen och har dessutom upplysta knappar vilket är en stor fördel. Bildkvaliteten är utmärkt. Kontrasten är mycket bra och skärpan likaså. Använder man sig av en projektor så uppstår viss oskärpa i scener som innehåller extremt små detaljer. Ljudkvaliteten anses vara riktigt bra. Testaren menar att när man tittar på film via hdmi-anslutning så finns det ingen bättre spelare idag. Spelaren får benämningen "Kauftipp" - köptips.

Källa: Video (DE) nr 1 2007

Cirkapris: 14000 kronor

Produktfakta: Denon DVD-3930 är en dvd-spelare som stöder videoformaten dvd, dvd+-r/w, divx, vcd och jpeg. Ljudformat omfattar dvd-a, sacd, cd, cd-r/w, mp3 och wma. Bland anslutningarna finns hdmi, komponentvideo med progressive scan och scart med rgb. Uppskalning via hdmi till 1080p stöds också. Dimensionerna är 434(b)x139(h)x407(d) mm och vikten är 11,5 kg.

Tillverkare: Denon