Sök
Denon DVD-3910

Denon DVD-3910

Hänförande prestation

2005-02-22

Denon DVD-3910 är så nära den ultimata DVD-spelaren man kan komma. Ljud, bild och anslutningsmöjligheter lämnar inget mer att önska, enligt testarna.
Testkälla Betyg Kommentar
Audio 5/5 ”Ist ein Traum für Audiophile”
DVD & Hjemmekino 95/100 ”Lykkes med å sette en ny standard”
Home Cinema Choice 5/5 ”A thriller in every sense.”
What Video 5/5 ”Will take your breath away”

Vad tycker testarna?

Testarna har nog aldrig imponerats så starkt av en DVD-spelare. Den anses vara bland de starkaste enheterna hittills med alla anslutningar, både gamla och nya format, samtidigt som prestationen med film och musik är helt utan anmärkning. De invändningar som kommer fram är petitesser i brist på annat. En fullfjädrad DVD-spelare som visar var skåpet ska stå, om man summerar testarnas intryck och betygsättning.

Audio

”Ist ein Traum für Audiophile”

Audio tycker det är bra att det finns flera digitala utgångar för både audio och video på Denon DVD-3910. Förutom både DVI och HDMI har man maxat möjligheterna för bästa utsignal. På ljudsidan är det lika frikostigt tilltaget, med digitala anslutningar plus sexkanaligt analogt ljud. Att spelaren i övrigt också är väldigt bra utrustad och läser alla typer av skivor förhöjer också dess värde. Testaren använder spelaren till att främst återge musik och 3910 lyckas övertyga även med DVD-Audio, SACD och vanlig CD. Kombinerat med bra videosignal har man här en produkt som återger Hollywood på ett utmärkt sätt.

Källa: Audio, nr 11, 2004
DVD & Hjemmekino, nr 8, 2004
Home Cinema Choice, Januari 2005
What Video, Februari 2005

DVD & Hjemmekino

”Lykkes med å sette en ny standard”

DVD & Hjemmekino menar att användandet av Denon DVD-3910 osar användarvänlighet rakt igenom. Både manualen och menyerna är väl utförda och att installera och sköta enheten är superenkelt. Även det att Denon valt att ta med en uppsjö av anslutningar istället för att som många andra köra med dubbletter av några få utvalda typer gillas. Att bildbehandlingen sköts av en Faroudjakrets innebär alltid höga förväntningar och DVD-3910 lyckas väl leva upp till dessa. Oavsett om man väljer digital utgång eller kör via komponent, är bilden bland det bästa som setts, helt fri från störningar med höga kontrastvärden och väldigt bra färgmättnad. Ljudet är också mycket väl återgivet och både stereo såväl som i flerkanalsljud återges nästintill perfekt. Testkällan är mycket nöjd med spelaren och anser att den sätter en ny standard med tanke på prestation, anslutningsmöjligheter och byggkvalitet.

Home Cinema Choice

”A thriller in every sense.”

Även om Denon DVD-3910 klarar i princip alla format, är den mycket mer än en multispelare. Home Cinema Choice avser med detta de flertalet olika utgångar på både bild- och ljudsidan. Att videoutgångarna är fullt kompatibla med HDTV-signaler kommer dessutom att förnöja livet för dem som har en modern plasmaskärm eller projektor. Testaren imponeras av elektronikens arkitektur, flertalet utgångar har egna videoprocessorer vilket innebär att olika utgångar kan användas samtidigt. En annan fiffig funktion testaren tar upp är att videokretsarna kan slås av när man lyssnar på musik för att skapa ett läge med elektriskt tystare omgivning. När det gäller prestationen är detta också en vinnare på flera plan. Bilden från filmer är knivskarp utan tecken på störningar och musiken från flerkanaliga källor återges väldigt bra, samtidigt som den lätt ersätter hemmets befintliga CD-spelare. Det är normalt svårt att rättfärdiga ett så högt pris på en DVD-spelare men med alla sina funktioner och en så stark prestation rakt igenom är produkten värd varenda krona, skriver helnöjda HCC.

What Video

”Will take your breath away”

What Video skriver att detta är en DVD-spelare som tar sina ljuduppgifter lika seriöst som sina videouppgifter. Den är utrustad med kretsar för att processa både ljud och bild på bästa sätt och resultatet blir inget annat än hänförande. Bilden har allt, och speciellt nämns utmärkt mättade färger, hög nivå av detaljer, perfekt svärta och inga som helst tecken på brus. Då har varken de digitala gränssnitten eller uppskalningen till HDTV kopplats in. Den enda invändningen What Video har är att om man går upp till 1080i så kan bilden lida lite, varför man bör hålla sig till 720p. Ljudet från filmer är också utan anmärkning, men det är med musikskivor av typen DVD-Audio, SACD eller CD som testaren imponeras mest. För första gången hör testaren ingen skillnad mellan en DVD-spelare och en bra CD-spelare. Det känns som alla julaftnar och födelsedagar på en och samma gång, avslutar What Video.

Cirkapris: 11000 kronor

Produktfakta: Denon DVD-3910 är en stationär DVD-spelare som förutom DVD-Video även läser DVD-Audio, SACD, SVCD, DVD+R/+RW, DVD-R/-RW, HDCD, Mp3, WMA och bilder i JPEG. Bland funktionerna märks uppskalning till HDTV, upplösningarna 720p och 1080i, tidsförskjutning av ljud och bild för att synka med skärm. Anslutningar för HDMI, DVI, komponentvideo som ger progressive scan, S-video, scart med RGB, Denon Link, Firewire, stereoutgång, 5.1 analog utgång samt optisk och koaxial digital ljudutgång. DVD-spelaren har måtten 434x137x403 mm och väger 9,3 kg.

Modell: Denon DVD-3910