Sök
Denon DVD-3800

Denon DVD-3800

Best i test

2003-02-14

Denon DVD-3800 får mycket höga poäng från testarna som är oerhört imponerade av DVD-spelarens ljud och bild. Kompatibel med de flesta skivformat är den också, men det kostar.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video & TV 5/5 “The best DVD player ever made?”
Hifi Choice 5/5 ”A heady mix at the price”
E-gear “For both videophiles and audiophiles”

Vad tycker testarna?

Testarna är mycket imponerade av Denon DVD-3800. En testare tycker att spelaren klarar det mesta (men inte allt) medan de andra är fullständigt överrumplade av spelarens kapacitet. Kvaliteten hos både bild och ljud får beröm liksom funktioner, finesser och anslutningar. Bilden anses vara detaljrik och skarp och ljudet känsligt med mycket närvaro.

What Video & TV

“The best DVD player ever made?”

What Video & TV menar att Denon DVD-3800 är oerhört välbyggd och designen strålande. Spelaren håller överhuvudtaget hög klass. Anslutningarna är många och iögonfallande är speciellt komponentvideo utgången. Den fina och korrekta bilden byggs upp av perfekt progressive scan (NTSC). Fjärrkontrollen är väl uppbyggd men känns plastig. Funktionerna är många och bra vilket behövs i denna prisklass. Det nya chipet imponerar liksom inställningsmöjligheterna för bild och ljud. Bilden är rik, ljus, detaljfylld och med en kvalitet man sällan ser. Skärpa, kontrast och färger imponerar. Ljudet är också fantastiskt bra med bas som imponerar. Filmljudet liknar inget man hört och det finns inget negativt att säga om spelaren menar testaren som anser att det är en av de absolut bästa DVD-spelare man någonsin sett.

Källa: What Video & TV, aug 2002.
Hifi Choice, nov 2002.
Till E-gears hemsida

Hifi Choice

”A heady mix at the price”

Hifi Choice testar även Philips DVD 763Sa, Pioneer DV-656A, Sony SCD-XB780, Sony DVP-NS905V och Toshiba SD-9500 där Denon DVD-3800 är Bästa köp. DVD-3800 anses mycket välbyggd och snyggt designad. Tillgången till progressive scan beröms. Prestandan är fantastisk och ger mycket valuta för pengarna. Ljudet är imponerande bra vilket är ovanligt hos en DVD-spelare. Detaljerna är anmärkningsvärda liksom renhet och neutralitet i ljudet. Basen är det enda som inte är helt perfekt. Bilden är djup och klar och spelaren kan hantera alla situationer från filmen inklusive objekt som snabbt rör sig. Detaljer, ljusstyrka och färger imponerar också.

E-gear

“For both videophiles and audiophiles”

E-gear nämner att Denon DVD-3800 har menyer i 125 olika språk vilket är ovanligt om än inte så användbart. Silicon Image/DVDO Sil504 imponerar med att det mindre störningar i bilden. HDCD-dekodern gör ljudet hos CD-skivan klart bättre. Möjligheterna till att justera bilden är många, funktioner och finesser imponerar såsom bättre möjligheter att ställa in den svarta nivån i bilden. Bilden blir skarp och mycket fin och spelaren hänger med även vid scener där objekt rör sig snabbt. Färgerna är fina och känslan blir mycket bra. Ljudet blir starkt med bra bas. Tråkigt att spelaren inte är SACD-kompatibel. Den klarar inte allt, men klarar mycket väldigt bra.

Cirkapris: 15000 kronor

Produktfakta: Denon DVD-3800 är en DVD-spelare som klarar DVD-R/RW, CD-R/RW, MP3, JPEG och Picture CD, samt DVD-Audio och HDCD. Enligt generalagenten (HiFi-klubben) ska spelaren även klara DVD-R/RW samt VCD och SVCD. Burr-Brown 24-bitars/192 kHz D/A-konverterare för ljudet. Progressive scan stöds men det är oklart om det även innefattar PAL. Dekoders för DD och DTS är inbyggda. Justering av bland annat ljusstyrka, kontrast och skärpa. Anslutningar är komponentvideo, två SCART (en RGB), två kompositvideo och två S-video utgångar. Optisk och koaxial utgång, liksom 5.1 analog utgång. Fjärrkontroll medföljer. Denon DVD-3800 väger 10 kilo och har måtten 434(B)x132(H)x342(D) mm. Finns i guld och svart.

Modell: Denon DVD-3800