Sök
Denon DVD-2900

Denon DVD-2900

Föredömlig formathantering

2003-09-15

DVD-2900 är en kvalitetsprodukt som producerar mycket bra bild för biofantaster, men om möjligt ännu bättre ljud till hifi-älskaren.
Testkälla Betyg Kommentar
Hifi & Musik 18/20 "Musikaliskt övertygande"
Crutchfield Advisor "Bristling with firepower"
Cnet 8/10 "Best sounding universal player"

Vad tycker testarna?

Testarna uppskattar att spelaren hanterar både DVD-Audio och SACD. DVD-2900 är lite större än de flesta andra och ger ett exklusivt intryck. Det är en användarvänlig spelare, man navigerar med lätthet mellan olika format och menyer. Bildkvaliteten drar åt det mjuka hållet, men är klar med naturlig färgåtergivning. Framför allt är ljudkvaliteten mycket bra vilket gör DVD-2900 lämplig som hifi-spelare. Utan tvivel en kvalitetsprodukt med EISA-pris för bästa ljudspelare.

Hifi & Musik

"Musikaliskt övertygande"

Hifi & Musik testar tio spelare. DVD-2900 har ett övertag då den hanterar både SACD och DVD-Audio. DVD-2900 är störst och tyngst av testets spelare men den är användarvänlig. Testaren uppskattar att de huvudsakliga funktionerna går att hantera direkt från spelaren. Bildåtergivningen har en klar och tydlig kvalitet utan störningar och placerar spelaren i testets toppskikt. Ljudmässigt ligger den i nivå med konkurrenterna, men det tar några timmars spelning innan den uppnått full ljudkvalitet. Dynamiken var god liksom detaljåter-givningen, men testaren hade gärna sett lite mer värme i ljudet. Plus för extra stereoutgångar samt serieport för systemuppdatering. Testvinnare blir ändå Yamaha DVD-S2300, tätt följd av Denon DVD-2900.

Källa: Hifi & Musik, nr 7-8 2003
Till Crutchfield Advisors hemsida
Till Cnets hemsida

Crutchfield Advisor

"Bristling with firepower"

Crutchfield Advisor uppskattar att spelaren hanterar både SACD och DVD-Audio. Frontpanelen har trevlig formgivning och härifrån kommer man åt de viktigaste funktionerna. Under skalet finns massvis med teknologi. Alla format fungerar utan störningar. Bildkvaliteten är mjuk och utan brus. Färgerna är levande och naturliga. Ljudkvaliteten är superb. DVD-2900 har färre anslutningar än testaren förväntar sig, vilket dock underlättar installationen. På fjärrkontrollen hittar man några specialfunktioner, den är enkel att använda och några av knapparna har belysning vilket är en fördel i ett nedsläckt rum. Ett trevligt tillägg är separata utgångar för stereo. DVD-2900 är utan tvekan en mycket bra spelare. De riktigt krävande konsumenterna kanske ska titta på storebror Denon DVD-9000, men den är inte märkbart bättre än denna.

Cnet

"Best sounding universal player"

Cnet kallar DVD-2900 "en universalspelare med exceptionell ljudkvalitet och oöverträffad flexibilitet". Visserligen kostar den en slant, men den låter bättre än alla andra universalspelare man testat. Bashanteringen är bättre än vanligt. Man upplevde en del skräp i bilden vid något tillfälle och manualen är i tunnaste laget. Spelarens lite större format gör att den upplevs som exklusiv. Fjärrkontrollen har konstig layout och är lite av en besvikelse. Cnet testar i stort sett alla format DVD-2900 förväntas hantera, utan att uppleva några problem. DVD-Audio och SACD ger betydligt bättre ljudkvalitet än CD. Anslutningarna är jämförbara med liknande produkter. Vid en jämförelse med Yamaha DVD-S2300 återgav DVD-2900 mer djup och detaljer medan Yamaha var mer rättfram. Ljudkvaliteten hos DVD-2900 är dock det främsta köpskälet menar testaren.

Cirkapris: 9500 kronor

Produktfakta: DVD-spelare med progressiv scan (både PAL och NTSC) som hanterar DVD-Audio, DVD-R/RW, SACD, CD-R/RW, MP3, VCD och JPEG. Dolby Digital/DTS 5.1 dekoder. Komponentvideo, RGB, S- Video, komposit. 6-kanals ljudutgång. Elektrisk och optisk digitalutgång. DVD-2900 har också serieport för systemuppgradering. Behöver spelas en tid för att uppnå bästa ljudkvalitet och det är en fördel om man aldrig behöver stänga av den. Mått: 434x137x343 mm. Vikt: 8,1 kg.

Modell: Denon DVD-2900