Sök
Denon DVD-1930

Denon DVD-1930

Universalspelare som överraskar

2007-01-30

Enligt testarna är det varken uppskalningen av dvd-filmer till 1080p eller den utmärkta bildkvaliteten som är den största tillgången. Styrkan ligger i stödet av olika musikformat.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 79/100 "Sehr guter Klang"
Audio 88/100 "Perfekt ausgestattet"
Audiovision 84/100 "Eine hervorragende Bildqualität"
Home cinema choice 4/5 "A resonable all rounder"
What hifi 5/5 "A deliciously sharp image"

Vad tycker testarna?

Enligt testarna så är DVD-1930 en utmärkt produkt i många avseenden. Den beskrivs som välutrustad med många inställningsmöjligheter och anses vara en fullfjädrad universalspelare. Bildåtergivningen beskrivs genomgående som väldigt bra. Den som har en hd-skärm anses dra stor fördel av det inbyggda Faroudja-chippet som ger en högupplöst bild av utmärkt kvalitet över hdmi. Även via komponent och övriga utgångar så får bilden bra omdömen. Men lika imponerande är enhetens ljudåtergivning. Oavsett om det är dvd-audio som avlyssnas så blir återgivningen av väldigt bra kvalitet menar testarna. Spelaren beskrivs dessutom som lättinstallerad och har ett lättarbetat användargränssnitt.

Video

"Sehr guter Klang"

Video tar sig en titt på både Panasonic DVD-S99 och Denon DVD-1930, två spelare som anses vara lika när det gäller prestation och funktioner. Panasonic får högre poäng då den anses prestera något bättre på bildsidan vid analog anslutning. Denons spelare gör dock också ett bra jobb och med uppskalningen påslagen anses den bjuda på fantastiska bilder via hdmi. När ljudegenskaperna jämförs är det till DVD1930s fördel. Testaren menar att de är så bra de bara kan bli i prisklassen och imponeras inte bara över återgivningen med film utan menar att enheten även fungerar utmärkt med cd och sacd. I övrigt anses produkten vara väldigt enkel att använda och av mycket god byggkvalitet.

Källa: Video (DE) nr 11 2006

Audio

"Perfekt ausgestattet"

Enligt Audio så är Denon DVD-1930 en flexibel spelare då den har stöd för flertalet format. Testaren menar att det är en duktig återgivare av ljud som dessutom tillåter många inställningar av ljudbilden. Även bilden får väldigt positivt mottagande, mycket tack vare en väldigt bra färgåtergivning och det inbyggda Faroudja-chippet som tillsammans ger en imponerande bild med en hd-skärm. Testaren tittar också på Onkyo DV-SP504E, Harman Kardon och Panasonic DVD-S99 och korar Onkyo till vinnare med Denon och Harman Kardon på delad andraplats.

Källa: Audio (DE) januari 2007

Audiovision

"Eine hervorragende Bildqualität"

Audiovision testar fyra olika dvd-spelare med hdmi och placerar produkten på delad första plats tillsammans med Onkyo DV-SP504E. Övriga deltagare är Panasonic DVD-S99 och Harman Kardon DVD 47. Det som imponerar mest med är att Denon kan omvandla video till 1080p och samtidigt erbjuda många inställningsmöjligheter för bilden. Över hdmi anses bilden bli av väldigt bra kvalitet, men även andra anslutningssätt ger enligt testaren god kvalitet. Ljudet beskrivs som kraftigt samtidigt som det är precist och behagligt att lyssna på. Testaren berömmer också inställningsmöjligheterna för sacd och dvd-audio och är positiv till flerkanaligt ljud också kan överföras via hdmi. Den enda nackdelen ljudmässigt är enligt Audiovision att enheten är något högljudd, något som kan störa den som vill lyssna på musik vid lägre volymer.

Källa: Audiovision (DE) nr 1 2007

Home cinema choice

"A resonable all rounder"

Home cinema choice anser att Denon DVD-1930 är en fullfjädrad universalspelare. Detta inte enbart tack vare stödet av flertalet olika format, utan även tack vare att den är fullutrustad vad gäller funktioner och anslutningsmöjligheter. Spelaren beskrivs som lättinstallerad med ett användarvänligt menygränssnitt och en logiskt utförd fjärrkontroll. Bilden beskrivs bli utmärkt med 576p och 720p medan 1080i framstår som något mjukare. Ljudet anses vara också ha hög kvalitet och tillräckligt bra för att ersätta en dedikerad cd-spelare. Samma sak anses gälla för sacd.

Källa: Home cinema choice (GB) februari 2007

What hifi

"A deliciously sharp image"

Hos What hifi är testaren idel positiv till Denon DVD-1930 och menar att maskinen med sin konvertering till 1080p är den yttersta förädlingen av dvd-formatet. Bilden i full hd-upplösning anses bli av utsökt kvalitet och att spelaren sedan även hanterar cd, dvd-audio och sacd bättre än de flesta andra produkterna gör att DVD-1930 lätt är värd de kronor som läggs ut. Det är också därför som spelaren utses till 2006 års bästa dvd-produkt hos What hifi.

Källa: What hifi (GB) awards 2006

Cirkapris: 3200 kronor

Produktfakta: Denon DVD-1930 är en stationär dvd-spelare som läser dvd-audio, dvd+-r/rw samt dvd+-/r och cd-r/rw samt sacd. Filformat som hanteras är mp3, wma, divx och jpeg. Dekoder finns för dolby digital och dts. Spelaren har inbyggd linjedubblare med videoskalning upp till 1080p. Anslutningar omfattar hdmi, rgb-scart, komponentvideo, s-video, a/v, 5.1-utgång och digital optisk samt koaxial ljudutgång. Produkten väger 2,6 kg och har dimensionerna 435(b)x75(h)x310(d) mm.

Tillverkare: Denon