Sök
Denon DVD-1800BD

Denon DVD-1800BD

Dyr budgetspelare med cd-talang

2009-04-22

Denon DVD-1800BD är en blu-rayspelare som testarna menar är alldeles för dyr med tanke på att analog 7.1-utgång, profil 2.0 och intern avkodning av hd-ljud inte stöds. Men den har ändå bildegenskaper, men framför allt ljudegenskaper, att räkna med.
Testkälla Betyg Kommentar
Hjemmekino 4/6 "Gjør en god jobb"
Hd review 4/5 "Gets a lot of things right"
Stereoplay - "Kristallklarem und plastischem Klang"
Trusted reviews 7/10 "An all-round solid proposition"
Lyd og bilde 5/6 "Høyest mulig lyd- og bildekvalitet"

Vad tycker testarna?

Testarna skriver att Denon DVD-1800BD är något dyr då den saknar en del given funktionalitet. Bildmässigt gör enheten dock bra ifrån sig och alla testare är nöjda vad beträffar återgivning av både blu-ray som dvd. Att också divx kan spelas upp är ett stort plus. Men det är med ljudet som den stora överraskningen kommer. Spelaren anses nämligen visa vad Denon lärt sig under alla år inom hifi-världen och övertygar starkt med filmspår samtidigt som cd-återgivningen uppges vara bra nog för att stuva bort cd-spelaren för alltid.

Hjemmekino

"Gjør en god jobb"

Norska Hjemmekino är positiva till att Denon äntligen fått fram en blu-rayspelare till ett bra pris men skriver att det är en bit kvar till nivån som andra tillverkare lyckas hålla. Avsaknad av profil 2.0 samt menyer som känns utdaterade får anmärkningar. På ljudformatsidan övertygar Denon. Detta då enheten klarar av att koda av alla förekommande ljudströmmar samt skicka ut dessa som pcm över hdmi. Analog 7.1-utgång saknas dock. Uppstarttiden är helt okej även om den inte når några topphastigheter. Bildkvaliteten med blu-ray blir utan anmärkning och spelaren uppges hantera dvd och cd mycket bra. Med dvd så märks det av att brusreduceringen gör sitt jobb och cd-återgivningen håller referensklass. Hjemmekino tittar på ytterligare två spelare och placerar Denons produkt på andra plats. Bäst i test bli Pioneer BDP-51FD och sist hamnar Marantz BD7003.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 2 2009

Hd review

"Gets a lot of things right"

Trots att detta är Denons billigaste blu-rayspelare menar Hd review att den inte alls är billig i jämförelse med konkurrenternas budgetspelare. Att den saknar stöd för profil 2.0 är dåligt men att den hanterar alla förekommande ljudformat är positivt. Stödet för digital media anses vara utmärkt då enheten hanterar bilder, komprimerad musik samt video i divx. Inställningsmöjligheterna beskrivs som mycket omfattande och enheten uppges vara enkel att använda och snabb vid uppstart. Blu-ray återges med utmärkt detaljering och klarhet. Testaren skriver att bilden också övertygar med sitt djup, ett brett kontrastomfång och superba färger. Ljud hanteras mycket bra då filmspår återges detaljerat och omslutande. Uppspelning av cd-skivor är helt felfri, skriver testaren. Även om det finns mycket gott hos DVD-1800BD så finns mycket som är helt fel för prisklassen, avslutar Hd review.

Källa: Hd review (GB) nr 17

Stereoplay

"Kristallklarem und plastischem Klang"

Tyska Stereoplay uppskattar det omfattande formatstödet hos Denon DVD-1800BD samt att filformat som mp3 och divx kan återges från skiva likväl som från sd-minneskort. Anslutbarheten anses vara mycket god och att 7.1-analog utgång saknas är inget som bekommer testaren eftersom hd-ljud inte avkodas internt utan endast skickats ut som bitstream över hdmi. Detta kräver dock en receiver som själv klarar av att avkoda ljudströmmen. När testaren provar enheten återges en detaljrik återgivning av bilden med både blu-ray och dvd. På ljudsidan imponerar dvd-återgivningen med komplex klangstruktur och vid dynamik. Med hd-ljud blir det som förväntat snäppet vassare.

Källa: www.stereoplay.de (DE)

Trusted reviews

"An all-round solid proposition"

Även Trusted reviews anmärker på att Denon DVD-1800D är högt prissatt för att vara tillverkarens instegsmodell. Fler anslutningar förväntas, exempelvis analog flerkanalsutgång och optisk ljudutgång. Att nätverksingång utelämnats och därmed stöd för profil 2.0 är också något som testaren anmärker på. Spelaren borde även ha haft avkodare för truehd och dts hd ma även om dessa kan skickas som bitstream över hdmi. På videosidan anses det vara bättre ställt med 1080/24p och uppskalning av dvd till 1080p samt möjlighet för omfattande bildinställningar. Testaren skriver att det är en fröjd att använda enheten då den svarar snabbt på kommandon från fjärrkontrollen och har en överskådlig osd-meny. Bilden som produceras anses vara riktigt bra med massor av detalj, starka, levande färger och djup svärta samt minimalt med brus. Den är dock inte tillräckligt bra för det höga priset. Skärpa förloras vid snabba panoreringar, något som andra tillverkares modeller i samma prisklass klarar. Med dvd så blir resultatet utmärkt och där finns inget att anmärka på. Kanske allra bäst är ändå spelarens ljudegenskaper, oavsett om det är filmspår eller cd-musik som återges så märks Denons hi-fi-gener av i det öppna, detaljerade och rent utmärkta ljudet.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Lyd og bilde

"Høyest mulig lyd- og bildekvalitet"

Lyd og bilde tittar även på Panasonic DMP-BD35 och Sony BDP-S550. Prislappen på Denon ifrågasätts. Detta då den har sämre inställningsmöjligheter och är långsammare än konkurrenterna i uppstarten. Med blu-ray blir inte bilden lika bra som hos de andra två, men Denon anses ändå hålla hög klass tack vare utmärkt svärta, djup kontrast och korrekt återgivning av hudtoner. Med dvd så anses Denons spelare hantera linjedubbling och uppskalning bäst av trion även om Panasonic kan få till lite bättre detaljer. Det är först när ljudegenskaperna analyseras som produkten får glänsa. Lyd og bilde skriver att enheten hanterar ljud ovanligt bra för att vara en blu-rayspelare och att den också kan dubblera som cd-spelare. Just detta gör att Denon DVD-1800BD är ett högst tänkbart alternativ då den ersätter en eventuell befintlig cd-spelare samtidigt som den kan leverera såväl bild- som ljud av mycket hög klass. Produkten utses därför också till bäst i test.

Källa: www.lydogbilde.no (NO)

Cirkapris: 6500 kronor

Produktfakta:

Denon DVD-1800BD
Formatstöd, urval: Blu-ray, dvd, mp3, wma, jpeg, divx, dolby digital, dts
D/a-omvandlare: 192 kHz/24-bit
Anslutningar, urval: Hdmi, komponent, komposit, digital koaxial ljudutgång, sd-läsare
Övrigt: Blu-ray profil 1.1, dvd-uppskalning till full hd-upplösning
Energiförbrukning: 0,3 watt vid standby
Mått: 435x82x357 mm
Vikt: 4,1 kg

Tillverkare: Denon