Sök
Denon dvd-1730

Denon dvd-1730

Prisvärd spelare med bra ljud

2006-12-08

Ljudkvaliteten är riktigt bra, testarna är dock inte överens om hur bra bildkvaliteten är hos denna dvd-spelare.
Testkälla Betyg Kommentar
Area dvd 10/10 "Insgesamt ordentliche Verarbeitung"
Video 73/100 "Einfache Bedienung"
What Video 5/5 "Top class performance"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att spelaren har ett stilrent utseende, och anslutningsmöjligheterna är mycket frikostiga med tanke på vilken prisklass spelaren befinner sig i. Hanteringen är mycket enkel, såväl i menysystem som på fjärrkontroll. Testarna menar också att ljudkvaliteten är riktigt bra, både bastoner som högre toner kommer till sin rätt utan att låta ansträngda. En testare menar att bildkvaliteten inte är på topp eftersom skärpan uppvisar en hel del svagheter via såväl scart- som hdmi-anslutning. Övriga testare menar dock att såväl skärpa som kontrast och färgåtergivning är riktigt bra.

Area dvd

"Insgesamt ordentliche Verarbeitung"

Area dvd menar att spelaren inte enbart är en värdig efterföljare till dvd-1720, utan visar upp en hel del funktioner som bör ge konkurrenterna i samma prisklass huvudbry. Bildkvaliteten är riktigt bra, oavsett om man använder scartanslutningen eller hdmi. Detaljrikedomen är slående och skärpan riktigt bra. Dessutom övertygar ljudkvaliteten inte bara när man använder digitala anslutningar utan även med analoga. Såväl bastoner som högre toner kommer till sin rätt utan att det låter ansträngt. Hanteringen är bra, såväl fjärrkontroll som menysystem är till belåtelse. Testaren tycker att utbudet av anslutningsmöjligheter är imponerande med tanke på vilken prisklass spelaren befinner sig i.

Källa: www.areadvd.de (DE)

Video

"Einfache Bedienung"

Video testar förutom Denon dvd-1730 även Onkyo DV-SP404, Sony DVP-NS76, Pioneer DV490, Grundig GDP3560, Toshiba SD-360 samt Philips DVP-5960. Testvinnare är Onkyo samt Sony, medan Denon dvd-1730 hamnar på en andra plats. Testaren menar att spelaren är den dyraste i testet, men i gengäld erbjuder den också de mest frikostiga inställningsmöjligheterna. Spelaren är också enkel att hantera, tack vare en tydlig fjärrkontroll och översiktliga menyer. Ljudkvaliteten är bra, även om musiken inte är så dynamisk som hos testvinnaren. Bilden saknar en hel del skärpa när man använder scartanslutningen. Använder man hdmi-anslutningen så blir resultatet medelmåttigt.

Källa: Video (DE) nr 10 2006

What Video

"Top class performance"

What video menar att spelaren har ett förfinat och snyggt utseende. Anslutningsmöjligheterna är goda med hdmi som kan skala upp material till 720p eller 1080i. Dock saknar testaren en 5.1 analog utgång och stöd för dvd-audio eller sacd. Hanteringen är enkel och menyerna enkla. Dvd-filmer kommer verkligen till sin rätt, färgerna är naturliga och kontrasten utmärkt. Mp3-filer och wma-filer låter riktigt bra vid uppspelning, men spelaren vägrar att spela upp musikfiler från dvd-r. Även vanliga cd-skivor kommer till sin rätt eftersom ljudbilden är kontrollerad. Det enda klagomål testaren har är att man hade förväntat sig fler funktioner. I annat fall är prestandan utmärkt. Spelaren får benämningen "best buy".

Källa: What video (GB) awards 2006

Cirkapris: 2000 kronor

Produktfakta: Denon dvd-1730 är en dvd-spelare som spelar divx/6, mp3, wma, jpeg, cd-r/-rw, dvd+-r/w. Anslutningarna utgörs av scart (rgb), hdmi, komponentvideo, s-video, kompositvideo, stereo audio, optisk och elektrisk digital audio. Dimensionerna är 435(b)x75(h)x310(d) mm och vikten är 2,3 kg.

Tillverkare: Denon