Sök
Denon DVD-1400

Denon DVD-1400

DVD-spelare i mellanklass

2004-03-26

DVD-spelare som klarar många format men som bland annat saknar progressive scan.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video 5/5 "Plays what you want, when you want"
Home Cinema Choice 4/5 "Colours are rich"
Essential Home Cinema 4/5 "Brilliantly designed machine"

Vad tycker testarna?

Testarna gillar både bilderna, med rika färger och bra kontrast, samt ljudet hos spelaren. En testare tycker designen är lite tråkig, en annan att den är snygg. Det som det klagas på mest är att spelaren inte har progressive scan.

What Video

"Plays what you want, when you want"

What Video skriver att ljudet från DVD-Audio och SACD-skivor låter mycket imponerande, vilket inte var väntat i den här prisklassen. Uppspelning av vanliga CD-skivor låter också mycket bra. Även musiken i filmer låter bra. Bilden är imponerande och testaren skriver att färgerna är intensiva och kanterna är skarpa och utan störningar. Spelaren får också bra kritik för att den kan spela så många olika format. Tyvärr saknar dock Denon DVD-1400 progressive scan.

Källa: What Video, dec 2003
Home Cinema Choice, feb 2004
Essential Home Cinema, nr 29

Home Cinema Choice

"Colours are rich"

Home Cinema Choice tycker att DVD-spelaren ger en mycket bra bild. Färgerna är rika och kontrasten ger bra djup. Menyn för inställningar är enkel att använda. Testaren skriver att det överlag inte finns så mycket att klaga på, förutom att det inte finns progressive scan eller någon bildjusteringsfunktion. Ljudet är bra och den inbyggda dekodern räcker mycket väl till för att mata ett bra surroundsystem. Testaren gillar även att det finns stöd för både SACD och DVD-A.

Essential Home Cinema

"Brilliantly designed machine"

Testaren på Essential Home Cinema skriver att Denon DVD-1400 har mycket få skavanker. Designen är snygg och fräsch. Bilden är imponerande och spelaren är en bra rival gentemot sina konkurrenter. Dessutom är ljudet snäppet bättre än hos konkurrenterna. En bra funktion är att man kan välja att stänga av spelarens videokrets vilket gör att man kan få ut ljud som är helt opåverkat av kretsarna i spelaren. Testaren rekommenderar produkten varmt.

Cirkapris: 4700 kronor

Produktfakta: Denon DVD-1400 är en stationär DVD-spelare som klarar DVD-RW, DVD+RW, DVD-Audio och SACD, CD-R/RW, MP3, VCD (ej SVCD), Kodak Picture CD och Fujicolor CD. De utgångar som finns är SCART (RGB), S-VIDEO, komposit, komponent, 5.1-ljud, stereoljud, koxial och optisk ljudutgång. Spelaren har zoom på 2x och 4x, "Pure Direct mode", virtual surround, slow motion och föräldrakontroll. DVD-spelaren mäter 435x75x220 mm och väger 2,2 kg.

Modell: Denon DVD-1400