Sök
Cyrus DVD8

Cyrus DVD8

Cyrus DVD8

2005-08-10

En dvd i den högre prisklassen.
Testkälla Betyg Kommentar
Essential Home Cinema 5/5 "Pulled no performance punches"
Home Cinema Choice 4/5 "Solid and disciplined quality"
What Video 4/5 "Missing a few too many killer functions"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att Cyrus DVD8 har snygg design och håller god kvalitet. CD-ljudet får beröm från flera håll liksom bildkvaliteten från DVD-spelning. Fjärrkontrollen får mindre bra betyg och testarna saknar progressive scan liksom MP3-kompabilitet. PSX-R-modulen imponerar eftersom den gör att man kan utnyttja spelaren till max. Någon anser att spelaren saknar det lilla extra men annars får Cyrus DVD8 utmärkta testbetyg.

Essential Home Cinema

"Pulled no performance punches"

Essential Home Cinema tycker att spelarens bästa egenskap är ljudbilden från CD, vilket många DVD-spelare missar. CD-ljudet är faktiskt något av det bästa testaren hört. Designen är snygg och spelaren verkar vara av hög kvalitet samt har de flesta anslutningarna. Spelaren har också ett högt pris, men har i gengäld det som billigare spelare ofta saknar. Fjärrkontrollen är dessvärre allt annat än vacker och känns billig. Men PSX-R gör att man kan utnyttja spelaren maximalt. Bildkvaliteten från DVD är också oerhört bra och välkomponerad. En mycket bra spelare som överraskar med några särskilda godbitar menar testaren.

Källa: Essential Home Cinema

Home Cinema Choice

"Solid and disciplined quality"

Home Cinema Choice anser att Cyrus DVD8 är en ovanligt kompakt spelare, snygg och diskret. De funktioner som finns är bra, men där är det inga större överraskningar. Spelaren är till för den som vill ha snygg design, fint ljud och bra bild. Tråkigt att spelaren inte är kompatibel med MP3. Fjärrkontrollen gör sitt jobb men är inte speciellt attraktiv. Komponentvideo gör bilden bra och är ett extra plus om du vill koppla spelaren direkt till en projektor. Dock saknas progressive scan. Bilden är annars imponerande bra med fina detaljer, skärpa och kontrast. Vad som är ännu bättre är det fantastiska CD-ljudet menar HCC. Kvaliteten på DVD-ljudet är också mycket hög.

Källa: Home Cinema Choice

What Video

"Missing a few too many killer functions"

What Video säger att Cyrus DVD8 är en fantastiskt välbyggd spelare med fina linjer. Prestanda- och innehållsmässigt imponerar den. Funktioner, finesser och system är av hög klass och smälter samman på ett mycket bra sätt. De många anslutningsmöjligheterna är väldigt användbara. Tråkigt att spelaren inte har progressive scan, sitt höga pris till trots. Testaren saknar även kompabilitet för MP3 och DVD Audio. Spelaren presterar ändå bra med de vanliga formaten. Filmer presenteras med mycket styrka och smidighet. Resultatet vid spelning av CD-skivor är nästan ännu bättre då ljudet är fullt av detaljrikedom och engagemang. Bildkvaliteten vad gäller DVD är också fantastiskt bra med fina detaljer, skärpa och vackra färger. En mycket bra spelare som kanske hade behövt lite mer funktioner för att hävda sig i konkurrensen tror What Video.

Källa: What video

Produktfakta: Cyrus DVD8 är en DVD-spelare som klarar DVD-R, DVD+RW, VCD och CD-R/RW. Videoutgångar är komponentvideo, S-video, RGB SCART och komposit. Audioutgångar är digital koaxial och optisk. Uppgraderings-bar med PSX-R och Q-7 DAC. Phantom Surround. Fjärrkontroll medföljer. Cyrus DVD8 väger 3 kilo och har måtten 78(H)x215(W)x360(D) mm. Färg: svart eller silver.