Sök
Audio Pro AVD-303

Audio Pro AVD-303

Mycket prestanda på liten yta

2006-08-03

En digital dvd-receiver för den som söker bra och pålitlig prestanda till en billig penning, och som samtidigt har en begränsad yta i vardagsrummet.
Testkälla Betyg Kommentar
Bild & ljud hemma 9/10 "Övertygande prestanda"
M3 7/10 "Mycket bra ljudkvalitet"
Hjemmekino 4/5 "Stilige, rene linjer"
Hifi test "Platz sparend"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att det är både bekvämt och praktiskt att ha en kombinerad dvd-spelare och receiver i vardagsrummet eftersom det sparar en hel del plats. Det är tydligt att tyngdpunkten har lagts på att få bra ljudkvalitet, vilket tillverkaren också har lyckats bra med. Så länge man inte spelar för högt uppvisar ljudbilden en fin balans av fyllighet och detaljrikedom. Några testare är inte riktigt lika imponerade av bildkvaliteten som visserligen är helt ok, men som enkelt hamnar på efterkälken jämfört med konkurrenter.

Bild & ljud hemma

"Övertygande prestanda"

Bild & ljud hemma uppskattar enkelheten i att ha en kombinerad dvd-spelare och receiver. Ljudkvaliteten är överraskande god och uppvisar såväl hög detaljrikedom som storslagenhet. Tittar man på film är resultatet mycket bra, så länge man inte spelar för högt. Drar man upp volymen uppstår inte någon traditionell förvrängning utan det är istället dynamiken som begränsas. Testaren menar att även bildkvaliteten är riktigt braFärgerna är starka och har en bra balansering. Spelaren uppvisar inte heller några större orenheter eller störningar, vilket är bra. Komponentutgången ger den bästa bilden.

Källa: Bild & ljud hemma (SE), mars 2006

M3

"Mycket bra ljudkvalitet"

M3 påpekar att då förstärkaren är helt digital kräver den inte tunga och stora komponenter. Dock saknar testaren en hdmi-utgång vilket omöjliggör en digital anslutning till tv:n. Scartutgång saknas också. Menyen är enkel att navigera i, men inställningsmöjligheterna kunde ha varit betydligt mer avancerade än vad som nu är fallet. Ljudkvaliteten är riktigt bra, även små variationer i ljudbilden kommer till sin rätt samtidigt som resultatet blir riktigt maffigt. Bildkvaliteten är helt ok, men det finns ett stort antal dvd-spelare i lägre prisklasser som uppvisar betydligt bättre resultat. Det är dock tydligt att tillverkaren här lagt fokus på ljudet och inte bilden.

Källa: M3 (SE), nr 3 2006

Hjemmekino

"Stilige, rene linjer"

Hjemmekino menar att produkten är uppseendeväckande liten och därmed mycket lättplacerad. Användargränssnittet är enkelt att hantera och man får en hel del prestanda för pengarna. Testaren är dock besviken på möjligheterna att koppla till externa källor. Ljudkvaliteten är annars genomgående god och vanliga cd-skivor kommer till sin rätt. Tittar man på film så blir man inte besviken. Färgerna är klara och tydliga och detaljerna syns bra. Produkten är ett bra val om man inte har alltför stora högtalare och inte heller kräver en hdmi-ingång.

Källa: Hjemmekino (NO), nr 5 2006

Hifi test

"Platz sparend"

Hifi test menar att man i kombinationen av dvd-spelare och av-receiver har en utmärkt lösning om man vill undvika att fylla vardagsrummet med diverse apparater och sladdar. Installationen går snabbt och utan problem tack vare tydliga menyer. Fjärrkontrollen är också bra och väldisponerad samt försedd med rejäla knappar. Bildkvaliteten är bra, bilderna är både skarpa och kontrastrika. Dessutom är ljudet dynamiskt och tydligt, vilket är bra. Anslutningsmöjligheterna är generellt sett bra, men testaren saknar en digital bildanslutning.

Källa: Hifi test (DE), jun 2006

Cirkapris: 4000 kronor

Produktfakta: Audio Pro AVD-303 är en kombinerad förstärkare och dvd-spelare. Front, center och surroundeffekt är på 65 watt vid 6 ohm och subwoofern är på 80 watt vid 4 ohm. Frekvensomfånget är 20 Hz-20 kHz och s/n-ratio är 74 dB. Bland anslutningarna hittas komponent, s-video, komposit, optisk in, subwoofer pre-ut samt högtalarutgångar. Dimensionerna är 435(b)x58(h)x367(d) mm och vikten är 4,1 kg.

Tillverkare: Audio pro