Sök
Arcam DV137

Arcam DV137

En dvd-spelare i världsklass

2006-10-17

En dvd-spelare med mycket finesser, klockren display och menyhantering. Det är även en spelare som fungerar utmärkt för musikspelning.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 4/5 "It's a very fine player indeed"
Hjemmekino 4/6 "Uppdatering av mjukvara är enkel"
Home cinema choice 4.5/5 "It is only beaten by a handful much more expensive models"

Vad tycker testarna?

Sammantaget tycker testarna att DV137 är en ypperlig maskin. Vissa meningsskillnader finns dock, en testare anser att den är i dyraste laget. Vidare finner man vid två av testerna problem med mjukvaran. Men det är fortfarande en dvd-spelare som är uppe och konkurrerar med det bästa japanerna har att erbjuda och den har en ljud- och bildkvalitet som, enligt ett test, är perfekt. Att spela cd-skivor är också det en ljuvlig upplevelse.

What hifi

"It's a very fine player indeed"

dv137sidanWhat hifi skriver att DV137 har en bra bildkvalitet och bra ljud för film. Man menar dock att det finns billigare modeller som ger lika bra bild, ibland till och med bättre. Hursomhelst är Arcam däruppe och konkurrerar med det bästa Japan har att erbjuda. DV137 är den första Arcamspelaren som erbjuder videoskalning och support för sacd. Man lyfter också fram installationsguiden som underlättar vid finjusteringar. Spela cd-skivor är en glädjande upplevelse och på den punkten slår Arcam med DV137 sina rivaler på fingrarna. Även ljudet under film är fantastiskt. DV137 må innehålla väldigt mycket finesser, men enligt What hifi så är den främst en bra allroundmaskin.

Källa: What hifi (GB) oktober 2006

Hjemmekino

"Uppdatering av mjukvara är enkel"

dv137kantHjemmekino jämför DV137 med föregångaren DV79. Det som lyfts fram som russinet i kakan är videodelen som har en scaler från Anchor Bay Technologies (ABT1010). Enligt Hjemmekino är menyerna på DV137 riktigt bra, det kommer upp en hjälptext för vartenda val man gör. I DV137 har även Arcam implementerat en kalibreringsmeny som sköter de viktigaste parametrarna. Hos Hjemmekino får spelaren lite skäll för krångel med mjukvaran, som gör att den inte är lika samarbetsvillig när man använder hdmi. Enligt Hjemmekino jobbar Arcam emellertid på saken. Bilden och ljudet är strålande oavsett vilken sorts film som testats och vill man spela cd-skivor ska man inte låta sig hindras, då ljudet även utmärker sig.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 7 2006

Home cinema choice

"It is only beaten by a handful much more expensive models"

dv137bakHome cinema choice skriver att DV137 för det första är en dvd-spelare, men att även musik fungerar riktigt bra. Vid testet upptäcktes emellertid att vid uppspelning av sacd så uppstod problem med diskanten. Även här påpekar man att Arcam jobbar på saken. Man anser att bilden är av toppkvalitet. Det finns inte mycket att kritisera hos DV137 som cd och dvd-audiospelare och som ren dvd-spelare är den också i topp. Man lyfter fram dess kraftiga högtalar- och bassystem. Nämnvärt är också den utökade minnesbufferten som tar bort gapet när spelaren byter skiv-lager. Testaren har bara hittat bättre spelare hos mycket dyrare modeller och bolag såsom Silicon Optix.

Källa: Home cinema choice (GB) oktober 2006

Cirkapris: 20000 kronor

Produktfakta: Arcam DV137 är en stationär dvd-spelare som spelar bland annat dvd, dvd-a, sacd, dvd+r/w, dvd-r/w, cd, jpeg och divx. Bland utgångarna återfinns hdmi, komponent, rgb scart, s-video, komposit, phono audio, optisk digital och koaxial digital. Produkten hanterar dolby och dts. Dimensionerna är 430(b)x85(h)x350(d) mm. Strömförbrukningen är 35 watt vid maxläge. Vikt 5,2 kg.

Tillverkare: Arcam