Sök
Arcam Diva DV135

Arcam Diva DV135

Dvd-spelare med musikkapacitet utöver det vanliga

2007-10-25

Testarna uppskattar musikkapaciteten hos denna dvd-spelare. Även bilden anses vara bra och ha fin skärpa och färger, men musiken anses vara något utöver det vanliga.
Testkälla Betyg Kommentar
Hjemmekino 4/6 “Flott musikkavspiller”
Bild & ljud hemma 5/5 “God filmupplevelse nästan magisk”
What hifi 4/5 “Fine facility with music”

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att spelaren har en snygg design som känns hållbar. Menysystemet anses vara såväl lättförståeligt som lättnavigerat. Fjärrkontrollen får beröm. Bilden som spelaren levererar anses vara stabil med bra färger och detaljer, men det är musiken som testarna kommenterar mest utifrån dess höga kvalitet. Basen uppges vara stark, detaljerna fina och dynamiken strålande. Priset är högt men utöver detta nämns få negativa aspekter.

Hjemmekino

“Flott musikkavspiller”

Hjemmekino menar att Arcams produkter alltid satsar på god ljudkvalitet och att DV135 inte är något undantag. Designen är tilltalande och stilren. Knapparna smälter bra in med resten av spelaren. Displayen är tydlig. Fjärrkontrollen ligger bra i handen och har väl utmärkta knappar. Kvaliteten är rakt igenom hög, både gällande ljud och bild. Menysystemet är enligt testarna som vanligt gällande Arcam, lättanvänt och tydligt, även om inga större bildjusteringar kan göras. Bilden anses vara skarp, ha fina färger och bra detaljer även om testaren ser skillnad mot Arcams dyrare modeller. Musiken beskrivs som kraftfull med fina detaljer som inte tillhör det vanliga hos en dvd-spelare. Sammanfattningsvis ger dvd-spelaren god filmkvalitet och fint ljud, men är något dyr i inköp.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 4 2007

Bild & ljud hemma

“God filmupplevelse nästan magisk”

Bild & ljud hemma jämför dvd-receivern Arcam Solo Movie 5.1 och DV135 ihop med Arcam receivern AVR280. När det gäller DV135/AVR280 anses de leverera ett fantastiskt ljud med bra kraft och fina detaljer. Både action och mer lugna scener levereras på ett förträffligt sätt. Designen är snygg och tilltalande. Dvd-spelaren ger ett hållbart intryck. Även musik får mycket högt betyg av testaren. Det beskrivs som mycket kraftfullt och tydligt med bra nyanser. Bilden är genomgående skarp och klar med bra svärta och fina färger. Anslutningsmöjligheterna är tillfredsställande. De separata komponenterna upplevs av testaren vara mer kraftfulla ihop än dvd-receivern för sig.

Källa: Bild & ljud hemma (SE) nr 6/7 2007

What hifi

“Fine facility with music”

What hifi menar att spelaren är dyr och därför måste visa upp väldigt bra egenskaper för att stå sig i konkurrensen. DV135 lyckas med detta tack vare sin stabila bild, de fina färgerna och musikkapaciteten. Testaren menar att det som gör att spelaren skiljer ut sig från andra är just ljudet, vilket beskrivs som starkt och klart med bra bas och dynamik. Som dvd-spelare är den inte lika unik även om prestandan fortfarande är mycket bra med fina detaljer, färger och djup i bilden. Det är helt klart musikmöjligheterna som är det mest positiva med spelaren.

Källa: What hifi (GB) oktober 2007

Cirkapris: 15000 kronor

Produktfakta: Arcam Diva DV135 är en dvd-spelare som kan hantera dvd, cd, svcd, hdcd, wma och mp3 samt de flesta dvd+-r/w. Frekvensåtergivningen är 20Hz-20kHz. Bland anslutningarna märks optisk och koaxial utgång och ljudmässigt stöds pcm, dd, dts, mpeg samt dts 24/96. Hdmi-utgången hanterar upplösningar upp till 1080i. Spelaren väger 5,2 kilo och har måtten 430x85x350 mm.

Tillverkare: Arcam