Sök
Thomson Lyra PDP2335

Thomson Lyra PDP2335

Rund o gó men liten slö

2005-10-11

Mp3-spelaren är liten och kompakt samtidigt som den levererar ett bra ljud som imponerar på testarna. Batteritiden uppskattas men däremot inte hörlurarna.
Testkälla Kommentar
Mp3 Musik ”Totalintrycket sänker betyget”
Xonio ”Sehr grosse Ausdauer”
Ljud & Bild ”Relativt låg överföringshastighet”

Vad tycker testarna?

Testarna menar att spelaren är liten och bekväm att hålla i med sin runda design. Den är också enkel att använda, även om en testare gärna hade sett att man ersatt några av knapparna med ett styrkors istället. LCD-displayen är stor och lättläst men innehåller inte så mycket information. Spelaren erbjuder ett ljud som är bra men hörlurarna som knipsas på öronen uppskattas inte riktigt. Batteritiden får beröm överlag. Samtliga testare är nöjda över kvaliteten även om en testare anser att priset är i högsta laget för en spelare med förhållandevis få funktioner.

Mp3 Musik

”Totalintrycket sänker betyget”

PDP2335_front

Mp3 Musik påpekar att designen är rund vilket gör att spelaren är behaglig att hålla. LCD-displayen är stor men så är även texten, något som gör att det egentligen inte ryms mer text än på en liten LCD-display. Spelaren har ett antal knappar, och det hade underlättat om man hade ersatt några av dem med ett styrkors istället. Det är kul att man kan spela upp låtar sorterade efter artist, album eller genre, men det känns onödigt krångligt att man är tvungen att installera en speciell mjukvara på datorn för att det skall fungera. En bra funktion är expansionsplatsen som gör att man kan få extra utrymme med hjälp av ett SD-kort. Anslutningsporten för USB 2.0 är dåligt placerad vilket gör att man inte kan lägga ned spelaren när den används. Ett AA-batteri ger 50 timmars speltid vilket är riktigt bra. Ljudkvaliteten är helt okej anser testaren, men priset är för högt för en spelare med den aktuella prestandan.

Källa: Mp3 Musik nr 3 2005
Till Xonios hemsida
Ljud & Bild nr 6 2005

Xonio

”Sehr grosse Ausdauer”

Xonio menar att Thomsonspelaren är riktigt kompakt och får plats i vilken väska som helst. Displayen är stor men har också ovanligt stora bokstäver vilket gör den väldigt lättläst. I testet räcker batterierna i 45 timmar vilket lovordas och därför bör flera konkurrenter känna sig hotade enligt testaren. Ljudkvaliteten är också den bra med en slagkraftig bas. De medföljande hörlurarna fungerar bra även om de inte känns särskilt solida och inte heller bekväma för den med glasögon eller långt hår. Spelaren erbjuder bra funktionalitet för pengarna och är värd att överväga.

Ljud & Bild

”Relativt låg överföringshastighet”

PDP2335b

Ljud & Bild anser att spelaren har en bra design med enkla knappar på sidorna. Gränssnittet är bra och har man Windows XP så fungerar det bra att dra och släppa låtar till spelaren. Testaren gillar att det går att optimera ljudet för olika typer av musik, rocklåtar kan få bättre bas och signalprocessorn kan finjusteras för exempelvis pop och jazz. Batteriet räcker vid test ca 40 timmar vilket testaren anser vara bra. De medföljande hörlurarna fästs utanpå örat med clips istället för att petas in i örat, något som gör dem olämpliga för personer med glasögon. Testaren gillar att minnet är utbyggbart samt att spelaren använder sig av vanliga batterier som är lätta att få tag i.

Cirkapris: 1900 kronor

Produktfakta: Thomson Lyra PDP2335 är en mp3-spelare med dimensionerna 64x55x28 mm och en vikt på 68 g inklusive batteri. Spelaren har 256 MB flashminne och stöder filformaten mp3, WMA och mp3PRO. Anslutning sker via USB 2.0. Batteriet är ett AA-batteri som uppges ha 50 timmars livslängd. Ytterligare funktioner som spelaren har är radio, radioinspelning och fri lagring. Levereras vid köp gör även USB-kabel, e-clipz hörlurar, miniväska för armen, CD för Win 98 och programvaran MusikMatch Jukebox.

Modell: Thomson Lyra PDP2335