Sök
Thomson Lyra PDP 2860

Thomson Lyra PDP 2860

Kul videospelare, men inte mer

2004-04-14

Se film eller lyssna på Mp3 på flyget eller i bilen. Lyra PDP 2860 är en bärbar multimediaspelare för både ljud och bild.
Testkälla Betyg Kommentar
T3 3/5 "Feature-packed and easy to use"
Video 57/100 "Bilder ohne viele Details"
M3 4/10 "Saknar en del funktioner"

Vad tycker testarna?

Testarna är generellt imponerade av att Lyra PDP 2860 så enkelt hanterar överföring och inspelning av film- och ljudfiler. En testare tycker spelaren är snygg och funktionell och finner inga större brister. Två testare är mer kritiska och tycker dessutom att spelaren är dyr. Man klagar på att överföringen från TV är svårt och det blir dyrt att köpa extern mjukvara som klarar överföringen. Annars är spelaren enkel att hantera, men testarna saknar några funktioner. Ljudinställningar, spellistor och equalizer hade varit en fördel. Totalt sett är ljud- och bildkvaliteten rätt bra och överföringen via USB till datorn fungerar fint.

T3

"Feature-packed and easy to use"

T3 är imponerade av PDP 2860. Det är en riktig "vill-ha-pryl" tillverkad i en snygg silverfinish med tilltalande design, med ett eget litet ställ som man kan ha den på. När den kopplas på ser man att spelaren har en utmärkt färgdisplay med bra upplösning. Menyn är inte helt enkel att förstå sig på, men har man en gång förstått hur man gör, så är det faktiskt lätt att använda den. För att spela av direkt från TV måste man först konvertera till MPEG-formatet genom att köpa på sig programmen över nätet. Filmkvaliteten är hyfsad även när man tittar på filmer som har en bra upplösning. För film räcker batteriet i fyra timmar och det tycker man är acceptabelt. Vill man spela musik så finns en hel del funktioner som album, artist, genre m.m. Lägger man inte tonvikten på inspelning från TV utan istället på musik och video, är detta en väldigt trevlig liten bärbar spelare menar T3.

Källa: T3, januari 2004
Video nr 2, 2004
M3 nr 2, 2004

Video

"Bilder ohne viele Details"

Video jämför PDP 2860 med Archos Video AV 320 och tycker generellt att Thomson lyckats bra. Det ingår en rad trevliga funktioner, men det är inte helt smärtfritt att ladda ner program direkt från TV:n. Fördelen med Thomsons modell är att alla videoanslutningar redan finns inbyggda i spelaren och att allt kan skötas mycket enkelt och lätt. Funktionstangenterna är dock placerade på sidan vilket är lite otympligt. Själva menyn är inte lika strukturerad som hos konkurrenten AV 320 som också bifogar mjukvara utöver den som finns hos Thomson. Filmkvaliteten på skärmen är både skarp och klar. Musikljudet är dynamiskt och klangfullt. Sammantaget vinner dock Archos Video AV 320, trots att den är något dyrare med något bättre bildkvalitet och den kan även användas som diktafon.

M3

"Saknar en del funktioner"

M3 tycker att spelaren är funktionell och kompakt men ändå lagrar den all typ av data, men överföringen till dator fungerar fint och enkelt. Relativt snabbt går det också via USB 2.0. Menyn är hur lätt som helst att sköta. Man upptäcker dock några brister efter hand. Det går inte att snabbspola en film och redan efter en timmes filmvisning tog batteriet slut. Film komprimeras rejält för att få plats och kvaliteten är därefter. Det blir lite kornigt och skärmen har svårt att klara svarta partier. När det gäller musiken finns konstigt nog inga spellistor eller ljudinställningar och ingen equalizer, men ljudkvaliteten får bra kritik. PDP 2860 är en rätt dyr spelare som saknar en del finesser.

Cirkapris: 7000 kronor

Produktfakta: Thomson Lyra PDP 2860 är en bärbar multimediaspelare med 20 GB hårddisk. Förutom MP3 kan denna spelare även spela WMA, JPEG samt MPEG-4 video på en 3,5 tum stor färgskärm med 720x480 dpi vid playback och 320x240 dpi vid inspelning. Modellen tar emot minneskort av typen Compact Flash. Inkluderat finns mjukvaran MusicMatch Jukebox. Överföring till stationär dator sker med USB 2.0. Dessutom finns kompositvideo in/ut samt uttag för hörlurar. Totalt kan spelaren lagra 80 timmar film, 300 timmar musik och ca 100000 JPEG-bilder. Den är PC- och Mac-kompatibel. PDP 2860 kan kopplas till de flesta TV-apparater. Batteriet räcker 12 timmar för musik och 4 timmar för videoavspelning. PDP 2860 är 135x80x24 mm stor och väger 275 gram.

Modell: Thomson Lyra PDP 2860