Sök
Test - Trekstor I.beat veo

Test - Trekstor I.beat veo

Funktionsspäckat från Trektstor

2011-05-02

Trekstor i.Beat veo är en snyggt designad och kompakt multimediaspelare som klarar av de flesta mediaformat för såväl video och musik. Bland annat stödjer den hd-video upp till 720p och har en tv-utgång som gör det möjligt att spela upp videofiler direkt på din tv.

Trekstor
Trekstor I.beat veo kommer med 4 eller 8 gigabyte inbyggt minne, vilket går att utöka till maximala 32 gigabyte med microsd-kort. Förutom musik- och videospelning så bjuds på radio och talinspelningsfunktion. Den egenskap som imponerar mest på pappret är möjligheten att koppla spelaren till din tv och spela upp videofiler direkt på skärmen.

Designen är snygg och stilren i helsvart finish och trots den relativt stora skärmen på 3 tum så känns spelaren liten och smidig. Den låga vikten i kombination med plastiga skalet gör dock att spelaren inte ger ett vidare robust intryck. Menysystemet är lätthanterligt och intuitivt utformat men spelaren känns ofta lite seg i hanteringen, särskilt när den används för att lyssna på musik.  

Som musikspelare får I.beat veo godkänt utan att imponera. Ljudkvalitet och volymkapacitet är bra, även om jag gärna hade sett lite mer tryck i basen. En irriterande detalj är att när spelaren befinner sig i spelläge så måste man vänta på att en låt laddas färdigt, innan det går att bläddra vidare till nästa spår med hjälp av navigeringsknappen. Vill man att det ska gå snabbare att bläddra mellan låtarna så krävs att man återvänder till låtlistan, vilket känns lite onödigt då man hela tiden måste plocka upp spelaren ur fickan för att bläddra i menyerna. Radiofunktionen har ganska uppenbara brister, under testets gång så förekom frekvensstörningar i princip på samtliga av Sveriges Radios kanaler, i vissa fall till den grad att det var omöjligt att lyssna på. För mig är detta dock inget större problem då jag nästan uteslutande använder mobilen som radio. Vad som framförallt drar ner betyget i musikhänseende är istället de medföljande hörlurarna. Redan ett par dagar in i testet började de nämligen att glappa och jag fick gång på gång lirka med kontakten för att återfå ljudet i bägge öronsnäckorna. Det bör understrykas att problemet försvann helt när jag bytte till andra hörlurar.

evo

Spelaren briljerar desto mer i videoläge. Den stödjer alla de vanligaste mediaformaten och klarar till exempel  hd-filer upp till 720p. Värt att nämna är att jag inte hade några som helst problem med att spela upp nedladdade hd-filmer i mkv-filer, ett format som annars kan krångla med vissa spelare. Bildkvaliteten på skärmen är riktigt bra med fylliga färger och skarp kontrast. Det nämndes inledningsvis att tv-funktionen var det som såg mest intressant ut på förhand och det kan konstateras att I.beat veo  i detta avseende verkligen lever upp till förväntningarna . Jag kopplade spelaren till min tv med den medföljande videokabeln och en scart-adapter och inom ett par ögonblick satt jag och njöt av HBO:s nya Game of thrones i hd-kvalitet på tv:n. Batteritiden anges i specifikationerna till cirka åtta timmar och det korresponderar ganska väl med hur länge jag lyckades lyssna på musik innan spelaren lade av. I videoläge började batteriet svikta efter cirka åtta timmar.

Sammanfattningsvis lyckas I.beat veo inte övertyga som musikspelare medan den utgör ett prisvärt alternativ framförallt för den som är är ute efter en gedigen, portabel videospelare som klarar av hd-video med tv-ut som bonus.

Så gjorde vi
Spelaren testades under drygt en veckas tid, med diverse olika mediafiler. Betyget grundas på kriterierna design, kvalitet, funktioner, kapacitet och prisvärde. Maxbetyg är 25 poäng.

Av: Daniel Özmen