Sök
Test - Philips SHO9560

Test - Philips SHO9560

Snygg och tuff lur från Philips

2010-11-18

Nu testar vi SHO9560 – Philips samarbete med det surfdoftande varumärket O’Neill. Kombinationen av kvalitet, flexibilitet och bra ljud imponerar på testaren Johan Skillstedt.

PhilipsSHO9560-betyg

 

Philips SHO9560 har testats utifrån en aktiv och modern livsstil, med huvudfokus på vardagliga träningsformer som löpning och cykling. Störst fokus har lagts på att bedöma ljudkvaliteten, komforten och brusreduceringen.. Hörlurarna har fått bekänna färg som ljudkälla till film och varierande musik för att skapa en så bred bild över hörlurarnas prestation som möjligt.

Genomarbetad design
SHO9560 levereras i en väldigt snygg box med en häftig design som tyder på att man riktar sig mot aktiva konsumenter. När lurarna skulle packas upp, satt sladdarna lite väl hårt i kartongen så man får inte vara rädd att rycka lite extra hårt. Risken att förstöra hörlurarna är i stort sett obefintlig. Hörlurarna kallas för ”The Stretch” just för att de ska klara tuffa förhållanden och det går att stretcha och böja lite som man vill på bygeln. Ambitionen är att det ska gå att ramla med dem på, i exempelvis en skidbacke eller om man åker skateboard.

PhilipsSHO9560-1

Kvaliteten imponerar
Sladden, som många gånger för mig vart den som tar mest stryk med hörlurar, är väldigt tålig och klarar av hårda ryck. Designen är snygg och sticker inte ut från mängden genom att vara överdrivna på något sätt. Dessvärre är dessa modeller väldigt varma när de väl sitter på plats på huvudet. De sitter annars bekvämt mot öronen och känns knappt på huvudet. Kvalitetsintrycket är mycket bra och det är en gedigen lur vi har att göra och höra med.

Isoleringen från omvärldens ljud är föredömligt bra och det är lätt att stänga ute pladder och oljud när man exempelvis åker buss eller tåg.

Läcker en del ljud
Ljudet är väldigt rent och klart och lurarna svänger ordentligt. Det tar inte lång tid innan man stampar i takt med musiken. Basen är taktfast och ren och det är svårt att hitta något att anmärka på rent ljudmässigt. En negativ aspekt är dock att dessa hörlurar läcker en hel del ljud till omgivningen. Således kan din granne höra om du lyssnar på Celine Dion, så det gäller att vara på sin vakt och bara välja tuff och cool musik.

Prislappen på runt 1100 kronor är lite i högsta laget, men Philips har skapat ett par hörlurar som är stryktåliga, flexibla med bra komfort och ljud. Det är egenskaper som är värda mycket när man har annat att tänka på vid utövandet av tuffa sporter, eller kanske för lugnare promenader.

 

Läs gärna vårt tidigare test av Philips SHB900