Sök
Sony PSP Slim & Lite

Sony PSP Slim & Lite

Portabel nöjesmaskin

2007-11-06

Konsolen är bra, men skillnaderna jämfört med föregångaren är inte så stora att de motiverar att man kasserar den gamla konsolen till förmån för den nya.
Testkälla Betyg Kommentar
Pocket Gamer 8/10 "You won't go back to the old model"
Pocket Lint 8/10 "We’d still prefer the DS every time"
T3 4/5 "A terrific handheld console"

Vad tycker testarna?

Testarna påpekar att denna konsol är mindre och lättare än föregångaren, men i övrigt är skillnaderna i det närmaste obetydliga. Displayen är utmärkt, men den är också i stort sett identisk med den förra modellens. En testare tycker att knapparna är bättre på denna modell. Några av testarna menar att skillnaderna är så marginella i förhållande till originalet att det knappast är någon idé att kasta bort den gamla konsolen. En testare skriver att cacheminnet är något förbättrat vilket innebär att en del manövrar går en aning snabbare, och menar att om man testar den nya så vill man aldrig gå tillbaka till den gamla modellen igen.

Pocket Gamer

"You won't go back to the old model"

Pocket Gamer ger konsolen utnämningen "silver award". Jämfört med föregångaren är likheten stor, men en av de mest betydande skillnaderna ligger i viktförändringen. Denna modell är märkbart lättare vilket nästan känns lite olustigt. Batteriluckan är tunnare och lättare att öppna. Cacheminnet är förbättrat, spelar man exempelvis Sega Rally så tar det nu två sekunder kortare tid att återvända till menyn efter att ha kört ett lopp. Knapparna på konsolens framsida är bättre placerade och utformade än hos föregångaren, vilket gör det mer komfortabelt att spela längre stunder. Testaren tycker att konsolen är riktigt bra, och börjar man väl använda den så är det i stort sett omöjligt att återgå till originalet.

Källa: www.pocketgamer.co.uk (GB)

Pocket Lint

"We’d still prefer the DS every time"

Pocket Lint tycker inte att skillnaden mellan denna konsol och föregångaren är särskilt märkbar, man får anstränga sig för att se någon skillnad. Displayen och layouten är i stort sett identisk med föregångaren. Dock är inte detta någon nackdel eftersom displayen är riktigt bra. Bakdelen är i plast istället för metall vilket har gjort konsolen lättare och testaren påpekar att detta kan vara något som inverkar negativt på konsolens livslängd. Man kan koppla upp sig mot teven men det medföljer inte någon kabel vid köpet, vilket är en aning irriterande. Dessutom hade testaren gärna sett att en ficka följt med vid inköp, utan ficka lär skärmen snart fyllas av rispor och märken. Jämfört med föregångaren är displayen något större och grafiken aningen vassare men testaren skriver att de ändå föredrar Nintendo DS Lite.

Källa: www.pocket-lint.co.uk (GB)

T3

"A terrific handheld console"

T3 påpekar att uppföljaren är 5 mm tunnare och 3 mm kortare än originalet, men trots det inte liten nog att få plats i fickan. Displayen är fantastisk, men så är det också samma display som hos originalet. Anslutningarna gör det möjligt att ansluta konsolen till en tv eller monitor för att spela spel eller surfa på webben, något som är ganska häftigt. Man kan även komma åt en del filer som är lagrade på pc:n. Konsolen går att ladda via usb, vilket är en klar fördel. Batteriet räcker i ca 4-6 timmar vilket är helt ok. Testaren tycker inte att skillnaderna mellan denna modell och föregångaren är alltför stora, den är utmärkt men inte bra nog för att man skall slänga den gamla modellen. Konsolen får benämningarna "gold" och "exclusive".

Källa: T3 (GB) nr 141

Cirkapris: 1800 kronor

Produktfakta:

Sony PSP Slim & Lite är en spelkonsol med dimensionerna 169,4x18,6x71,4mm och en vikt på 190 gram inklusive batteri. Det interna minnet är 32 MB stort. Displayen är 4,3 tum stor och i 16:9-format. Upplösningen är 480x272 pixlar och displayen hanterar 16,7 miljoner färger. Stereohögtalare, usb 2.0, irda och wlan (802.11b) finns inbyggt.

Tillverkare: Sony