Sök
Sony NWZ-A815

Sony NWZ-A815

Imponerar genom bild och ljud

2008-01-15

Mycket bra funktioner och en användarvänlighet som tillsammans med prisnivån utmanar konkurrenterna.
Testkälla Betyg Kommentar
Pc för alla 6/10 “Låter riktigt bra”
T3 - “Movies look magnificent”
What hifi 3/5 “Needs better sound”
Cnet 8/10 ”Sound quality steals the show”
Trusted reviews 9/10 ”Easy to use”

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att det är bra att Sony NWZ-A815 stöder de vanligaste filformaten och att det är enkelt att föra över filer ifrån pc. De flesta testare anser att ljudet är mycket bra även om en av testarna inte var nöjd med ljudkvalitén. Hörlurarna som följer med håller mycket hög klass. Bildskärmen får bra kritik och det fungerar bra att spela upp videoklipp och se på bilder. Sony NWZ-A815 är enkel att använda och har en bra batteritid.

Pc för alla

“Låter riktigt bra”

Pc för alla anser att det är positivt att Sony NWZ-A815 stöder de populäraste filformaten, eftersom Sonys tidigare modeller bara har haft stöd för tillverkarens egna format. Testaren tycker att det är negativt att Sony NWZ-A815 inte har inbyggd radio vilket finns på billigare modeller. Det saknas också möjlighet till att expandera minnet. Batteritiden och formspråket framhålls av testaren som Sony NWZ-A815s främsta attribut. Även om Sony NWZ-A815 är välbyggd, har bra ljud och levereras med kvalitativa hörlurar är priset lite väl högt.

Källa: Pc för alla (SE) nr 12 2007

T3

“Movies look magnificent”

T3 tycker att det är mycket positivt att Sony NWZ-A815 använder Windows media player för att föra över musik istället för som tidigare Sonys egna Sonic stage. De flesta musikformaten stöds av Sony NWZ-A815. Ljudet är mycket bra och hörlurarna håller hög standard. Skärmen är ljus och att se på film fungerar mycket bra. Batteritiden är väldigt vital. Sammanfattningsvis får Sony NWZ-A815 mycket bra omdöme av testaren.

Källa: T3 (GB) december 2007

What hifi

“Needs better sound”

I What hifis jämförande test av mp3-spelare placerade sig Sony NWZ-A815 sist av fyra deltagare. Apple iPod Nano blev utsedd till vinnare. LG FM37 och Samsung YP-P2 var de övriga deltagarna. Sony NWZ-A815 har en god funktionalitet och behändig storlek. Skärmen återger bilder och filmer med bra bildkvalitet. Sony NWZ-A815 är mycket enkel att använda och navigeringen genom menysystemet är mycket angenäm. Genom kompatibiliteten med Windows media player kan filer ifrån en windows-pc lätt föras över till enheten. Testaren har vissa betänkligheter kring ljudet som kunde vara bättre.

Källa: What hifi (GB) december 2007 

Cnet

”Sound quality steals the show”

Cnet är imponerande av Sony NWZ-A815s ljudkvalitet som har ett varmt mellanregister och en klar diskant. Designen är elegant med hög kvalitetskänsla. Bildskärmen återger videoklipp och bilder detaljrikt med starka färger. Användarvänligheten får bra omdöme. Menysystemet har en enkel struktur och kontrollerna är välplacerade även om placeringen av hold-knappen kunde ha gjorts bättre. Testarna är inte nöjda med att inbyggd radio och röstinspelning saknas. Ett annat problem är att det inte finns möjlighet att utöka minnet. Hörlurarna som följer med Sony NWZ-A815 håller hög klass och ger ett väldigt bra ljud.

Källa: reviews.cnet.com (US)

Trusted reviews

”Easy to use”

Trusted reviews skriver att Sony NWZ-A815 är väldesignad och har en bildskärm med god kontrast och ljushet. Antalet videoformat som stöds är något begränsat men videoklipp återges väl. Ljudet får goda omdömen både vid lågmäld och högt ljudande musik. De hörlurar som medföljer fungerar mycket bra och testaren anser att det är en stor fördel att användaren inte behöver köpa separata hörlurar för att få en fullgod kvalitet. Sony NWZ-A815 är kompatibel med Windows-PC och det är enkelt att överföra filer. I övrigt är Sony NWZ-A815 mycket användarvänlig och har ett konkurrenskraftigt pris.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cirkapris: 1200 kronor

Produktfakta: Sony NWZ-A815 är en mp3-spelare med 2 gigabytes flashminne och en 2 tums qvga-skärm med upplösningen 320x240 punkter. Filformat som stöds är mp3, aac, wma, mpeg4, avc och jpeg. Spelaren är kompatibel med Windows media player. Batteritiden är upp till 33 timmar för musik och upp till 8 timmar för video. Måtten är 44,5x88x9,6 mm och vikten är 53 gram.

Tillverkare: Sony