Sök
Sony NW-S703F

Sony NW-S703F

Medföljande lurar med brusreduktion

2007-03-05

Testarna menar att spelaren är snygg och erbjuder bra ljudkvalitet. Mest imponerar den brusdämpande funktionen som gör att man slipper omvärldens oväsen.
Testkälla Betyg Kommentar
T3 4/5 "Sounds great"
Pc pro 4/5 "It´s sound quality is great"
Cnet 7,8/10 "Sheer elegance"
Pc magazine 3,5 "The included earbuds are impressive"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att spelaren är riktigt snygg. Den har en ljusstark display som är mycket informativ, även om en testare tycker att texten är i minsta laget. Ljudkvaliteten är bra, basen är stark och musiken återget på ett bra sätt. En testare anser dock att det höga registret och mellanregistret kunde ha varit mer detaljrikt. De medföljande hörlurarna sitter bekvämt i öronen och ljudet från dessa är dessutom riktigt bra. Funktionen som dämpar omkringgivande ljud fungerar dessutom utmärkt. Testarna menar att den medföljande programvaran Sonic stage fungerar som de ska, men att den inte något jobbig att använda. Till exempel fungerar den inte ihop med kopieringsskyddade wma-filer. Testarna tycker förövrigt att spelaren är prisvärd.

T3

"Sounds great"

T3 påpekar att spelaren är tyngre än vad den ser ut att vara. Den är också riktigt snygg med sin ljusstarka oled-display. Kontrollerna hålls till ett minimum med Sonys vanliga hjul som kontrollerar både volym som spellistor. Ljudkvaliteten är utmärkt och såväl heavy metal som ljusare toner hanteras fint. De medföljande hörlurarna är föredömligt bra och stänger ute omvärldens brus på ett bra sätt. Dock kunde sladden gärna ha varit något längre. Sony fortsätter att mer eller mindre tvinga på sina kunder den programvaran Sonic stage. Den är inte så dålig som den har varit, men den är fortfarande inte särskilt bra. Batteriet räcker i cirka 50 timmar vilket är utmärkt. Dessutom imponerar prissättningen. Man får helt klart valuta för pengarna.

Källa: T3 (GB) nr 134

Pc pro

"It´s sound quality is great"

Pc pro menar att de medföljande hörlurarna sitter bekvämt i örat och stänger ute omkringgivande brus samtidigt som de tillhandahåller en riktigt god ljudkvalitet. Man kan byta ut dessa mot egna hörlurar, men då går man miste om den brusdämpande funktionen. Musiken är klar och detaljerad och såväl bas som mittpartier är starka och väldefinierade. Scrollhjulet kräver lite övning, men när man väl vant sig så fungerar navigationen hur bra som helst. Batteriet räckte vid test i över 31 timmar vilket är ett väldigt bra resultat. Programvaran Sonic stage är okej men fungerar inte helt felfritt. En nackdel är exempelvis att man inte kan handla kopieringsskyddade wma-filer på nätet.

Källa: www.pcpro.uk (GB)

Cnet

"Sheer elegance"

Cnet anser att det som sticker ut hos spelaren först och främst är dess möjlighet att dämpa omkringliggande brus. Funktionen fungerar dessutom riktigt bra. Spelaren är riktigt snygg, displayen är ljusstark och det är enkelt att navigera genom spellistorna med hjälp av scrollhjulet på sidan. Ljudkvaliteten är bra, basen är stark men mellan- och höga partier är kanske inte så kristallklara som man skulle kunna önska. Den brusdämpande funktionen påverkar inte ljudkvaliteten negativt, vilket är bra. Fm-radion fungerar fint och spelaren hittar automatiskt radiostationer utan problem. Batteritiden är imponerande och gör att man kan ta med sig spelaren på riktigt långa resor.

Källa: www.cnet.com.au (US)

Pc magazine

"The included earbuds are impressive"

Pc magazine påpekar att spelaren är utrustad med en funktion som skall hålla omkringliggande ljud ute. Denna funktion fungerar utmärkt och gör att man slipper lyssna på andra saker än musiken. Knapparnas antal hålls till ett minimum, med detta fungerar bra så länge man har koll på var man håller fingrarna. Det kan nämligen vara lätt att trycka på knappar både på fram- och baksidan samtidigt. Displayen är ljusstark men texten är så liten att den knappt är läsbar. Batteriets livslängd är cirka 50 timmar vilket anses riktigt bra. De medföljande hörlurarna är också prima. Priset är högt men detta är bland annat beroende på den brusdämpande funktionen, som å andra sidan kan sägas vara riktigt välbehövlig.

Källa: www.pcmag.com (US)

Cirkapris: 1400 kronor

Produktfakta: Sony NW-S703F är en mp3-spelare med 1 gigabyte flashminne som har dimensionerna 27x88x17 mm och en vikt på 47 gram. Batteritiden är max 50 timmar. Spelaren hanterar filformaten mp3, atrac3 eller atrac3 plus direkt. Automatisk konvertering av mp3, wma och wav är också möjligt via den medföljande programvaran Sonic stage. Överföring sker vis usb. Vid köp medföljer hörlurar med brusreducering, usb-kabel och uppladdningsbart batteri som standard.

Tillverkare: Sony