Sök
Sony NW-S205F

Sony NW-S205F

Ovanlig och praktisk design

2007-03-27

Detta är en mp3-spelare som hjälper dig att räkna steg och kalorier. Perfekt för den som vill träna och lyssnar på musik samtidigt.
Testkälla Betyg Kommentar
Gadget Guy 3/5 "Easy to carry"
Good Gear Guide 4/5 "For active users"
Cnet 7,3/10 "Fitness-friendly"
M3 7/10 "Spännande"

Vad tycker testarna?

G-sensorn ses som ett glatt inslag i teknologin. Ljudet är bra och batteriet är hållbart. Dessutom är det enkelt att ladda spelaren. Designen är snygg och formen gör att den passar perfekt i fickan. Programvaran Sonicstage håller dock inte måttet och att det är också lite tråkigt att det inte finns något specifikt program som hjälper till att hålla koll på träningen. Överlag är det ändå en bra musikspelare för den sportaktive musikälskaren.

Gadget Guy

"Easy to carry"

Gadget Guy skriver att Sony NW-S205F är enkel att bära med sig på grund av dess avlånga utformning. Den har också mycket bra funktioner för sportaktiviteter. Sämre är att det tar lång tid att föra över filerna till datorn och att programvaran har ett underligt gränssnitt. Den ser ut som en dålig hightechprodukt av designen att döma. Den här spelaren passar sportaktiva musikälskare som är trötta på att Ipoden hoppar upp och ner i fickan. För hemmalyssnare finns det dock bättre alternativ anser testaren. 

Källa: http://www.gadgetguy.com.au (AU)

Good Gear Guide

"For active users"

Good Gear Guide anser att spelaren har en snygg design och många bra funktioner. Speciellt utmärker sig fitnessfunktionerna där man kan räkna steg och kalorier. Den har även automatisk skiftning av spellistor och ljudet ligger dessutom på topp. Batteriet går fort att ladda vilket sparar tid, och man kan enkelt hoppa mellan låtar och mappar. Negativt är att programmet Sonicstage är svårt att använda och displayen är svår att tyda i direkt solljus. Sammanfattningsvis är det ändå den bästa allt-i-ett-spelaren som finns för aktiva och sportiga personer.

Källa: http://www.goodgearguide.com.au (AU)

Cnet

"Fitness-friendly"

Cnet skriver att designen på den här spelaren är unik. Den har också många extra inslag och funktioner som är bra vid träning. G-sensorteknologin är väldigt uppskattad då man enkelt blandar låtar genom att skaka spelaren. Ljudet är utmärkt och ett plus är att spelaren har fm-radio. Negativt är musikprogrammet Sonicstage som man måste installera på datorn för att föra över musiken. Programmet är dåligt och det finns ingen funktion som hjälper till att hålla reda på sin träning. Sony kan sin hårdvara men man måste förbättra Sonicstage för att verkligen kunna utmana toppskiktet avslutar testaren.

Källa: http://reviews.cnet.com (US)

M3

"Spännande"

Tidningen M3 tycker att den här mp3-spelaren har en snygg och lite ovanlig smal cylinderdesign. Dessutom har den en hel del spännande grejer innanför skalet. Positivt är också att man kan bläddra mellan mappar och enkelt låsa knapparna. Sonys program för överföring av låtar är fortfarande dåligt, trots att den nya versionen ändå är förbättrad. Tyvärr finns det heller inget program för träningsfunktionerna. Betyget dras även ned av att man inte installerat något stöd för skyddade wma-filer. Något som är särskilt uppseendeväckande är spelarens g-sensor som känner av rörelser och kan därmed genom att bli skakad blanda låtar. Ljudet är också riktigt bra i alla lägen. Sony har överlag gjort en bra musikspelare med utmärkt batteritid. 

Källa: M3 (SE) nr 1 2007 

Cirkapris: 1600 kronor

Produktfakta: NW-S205F är en vattentålig musikspelare som också är utrustad med funktioner som kalori-, steg- och distansräknare. Minnet är inbyggt och ligger på 2048 megabyte. Spelaren har en oled-skärm och något som kallas g-sensor (låtarna blandas genom att spelaren skakas). Ljudfiler som stöds är atrac3, mp3 och wma. Spelaren är också utrustad med fm-radio. Batteriet är ett litiumjonbatteri som har en uppspelningstid på 18 timmar. Usb-kontakt finns och armbandsväska samt hörlurar medföljer. Spelaren har måtten 15x97x15 mm och vikten 30 gram.