Sök
Sony NW-E507

Sony NW-E507

Fantastiskt batteri

2005-11-23

Sonys NW-E507 är en liten och smal mp3-spelare. Testarna tycker främst om designen, bildskärmen och batteritiden men är något frågande till det höga priset.
Testkälla Betyg Kommentar
T3 3/5 ”Offers more than a quick Shuffle”
Trusted Reviews 9/10 “Recommended”
Pocket-lint 8/10 ”You get what you pay for”

Vad tycker testarna?

Det som utmärker Sonys NW-E507 mest är dess batteri. Det är en mp3-spelare som starkt påminner om Apples Ipod Shuffle. Jämförelsevis upplevs E507 vara ett strå vassare än Ipod Shuffle både i batteritid som bildskärm. Testarna tycker mycket om den lyxiga designen samt färgerna hos Sonys nya flaggskepp. Något som drar ner betyget är det höga priset, jämförelsevis med likartade mp3-spelare.

T3

”Offers more than a quick Shuffle”

SonyT3 menar att NW-E507 är Sonys nya flaggskepp bland mp3-spelare. Det som imponerar mycket är skärmen som ger ett bra ljus och det är enkelt att läsa informationen på den. Användarvänligheten är hög då man snabbt och enkelt hittar mellan menyerna. Ett minus är den långsamma överföringen av data från pc. Det som allra mest imponerar är ändå batteritiden. En speltid på 50 timmar är fantastiskt bra och det räcker med att ladda spelaren i tre minuter och vips så har man laddat för ytterligare tre timmar speltid. Ljudkvaliteten på E507 är bra. Något som sänker betyget på denna mp3-spelare är det höga priset, den är alldeles för dyr.

Källa: T3, juni 2005

Trusted Reviews

“Recommended”

Sony NW-E507 pinkTrusted Reviews tycker att NW-E507 innehåller många funktioner och att det samtidigt är enkelt att navigera sig igenom dem. Utformningen av E507 påminner mycket om en cigarettändare eller en elegant parfymflaska. Designmässigt har Sony alltid levererat det bästa och även denna mp3-spelare har en elegant och stilig finish, ögongodis för prylnördar. Det silvriga och champagnefärgade skalet höjer vidare lyxigheten på produkten. Bildskärmen på mp3-spelaren är superb, och består av en treradersdisplay. Ljudkvaliteten kan sammanfattas med ett ord; brilliant. För att uppnå denna kvalitet skall man dock använda sig av ett par hörlurar med god kvalitet, de medföljande hörlurarna uppfattas som endast okej. Batteritiden är förbluffande lång, att tre minuters laddning leder till att batteriet laddas upp för ytterligare 3 timmar är dock inte troligt menar Trusted Reviews. Fickformatet är vidare tilltalande med sin minimala utformning och vikt. Mjukvaran för mp3-spelaren är uppdaterad och bra men når inte upp till samma klass som exempelvis Music Match eller Itunes. Slutligen så handlar det inte alltid om design, utformning och funktionalitet när man ska utvärdera en produkt utan även priset, Sony NW-E507 är i förhållande till likvärdiga produkter mycket dyr.

Källa: Till Trusted reviews

Pocket-lint

”You get what you pay for”

Nu har Sony tagit upp kampen med Apples Ipod Shuffle menar Pocket-lint. E507s främsta egenskaper i jämförelse med Ipod Shuffle är batteritiden och storleken. Lagringsmöjligheterna är desamma. Du får även en fm-spelare. Det är kort och gott en liten och händig spelare i fickformat med en bra skärm. Utformningen är snygg men upplevs som något plastig och billig. Ett minus gentemot Ipod Shuffle är att det inte finns möjlighet att skapa spellistor. Negativt är även att man tvingas använda Sonys anslutningsmjukvara som enligt Pocket-lint är under all kritik. Skulle det inte varit för detta faktum skulle E507 tveklöst vara en kraft att räkna med.

Källa: Till Pocket-lint

Cirkapris: 2400 kronor

Produktfakta: Sony NW-E507 är en mp3-spelare som hanterar mp3, wav och wma-filer. Den har 1 gb internt flashminne. Flertalet musikfunktioner finns tillhanda såsom repeat, shuffle med flera. Tillbehör som medföljer är ett par hörlurar, usb-kabel, uppladdningsbart batteri och bärpåse. Batteritiden är upptill 50 timmar. E507 väger 47 gram och har måtten 84,9x28,8x13,9 mm.

Modell: Sony NW-E507