Sök
Sony Network Walkman NW-HD1

Sony Network Walkman NW-HD1

Stort minne och lång batteritid

2004-12-21

Med lång batteritid, stor minneskapacitet och en slimmad, snygg design, imponerar NW-HD1 på testarna. Men den hanterar bara Atrac3-filer, Sonys eget filformat.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 6/10 ”Ingen Mp3-spelare”
Cnet 7,3/10 ”Supercompact and stylish”
The Gadgeeter “Battery life is simply amazing”
Pocket-lint 8/10 ”Sleek, sharp and stylish”

Vad tycker testarna?

NW-HD1, precis som alla andra spelare från Sony, hanterar bara Atrac3-filer, vilket irriterar testarna. Mp3-filer och andra format måste konverteras för att lagras i spelaren, vilket är en tidskrävande process och vissa testare tycker att ljudkvaliteten försämras på vägen. Formatet är dock komprimerat, och spelaren rymmer därför mer musik. Ljudkvaliteten är hög, och NW-HD1 är lättanvänd. Designmässigt går det typiska Sony-utseendet hem hos testarna.

M3

”Ingen Mp3-spelare”

NW-HD1aTidningen M3 gör ett jämförande test med nio spelare. Testaren gillar inte Sonys eget filformat Atrac3, vilket tvingar användaren att konvertera sina Mp3-filer vilket känns onödigt. Ljudkvaliteten får bra betyg och är bland de bättre i testet men det som testaren framhåller är den strålande batteritiden. Den är också väldigt liten och smidig. Vad gäller prisvärde hamnar den långt ned i testet. M3 utser iPod till bästa köp och Iriver H320 till bästa produkt. Betygsmässigt hamnar Sony på en sjätteplats.

Källa: M3, nr 9 2004
Till Cnet's startsida
Till The Gadgeteer's startsida
Till Pocket lint's startsida

Cnet

”Supercompact and stylish”

Cnet tycker att NW-HD1 har en unik, egen design och dessutom är den liten och smidig. Dess litenhet gör dock att meny- och modeknapparna är svåra att hantera, och spelaren passar därför bäst för personer med små fingrar. NW-HD1 har en snygg, svart hållare, som tyvärr måste anslutas till ett strömuttag vid överföring av filer eller vid laddning av batteriet. Lång batteritid är ett stort plus, så också snabb överföring. Även Cnet retar sig på att spelaren säger sig kunna spela Mp3-format, WMA och WAV, då sanningen är den att dessa måste konverteras till Atrac3. Konverteringen är en tidskrävande process samtidigt som dubbla filer upptar minne på datorn. Dessutom gör konverteringen att ljudkvaliteten ibland försämras. Detta till trots ger spelaren ett klart och kraftfullt ljud. NW-HD1 har inte många specialfunktioner och är mycket lättanvänd.

The Gadgeeter

“Battery life is simply amazing”

The Gadgeeter skriver att Sony Network Walkman NW-HD1 är liten och smidig utan att kännas skör. Den har snygg design med sitt borstade aluminium i kombination med mörkgrå plastdetaljer men dessvärre syns fingeravtryck och smuts tydligt på displayen. Medföljande hörlurar är av standardtyp som testaren tycker man skall byta ut mot bättre. Väskan är heller ingenting att imponeras över, den skyddar mot smuts men inte mot stötar. Batteritiden är mycket bra, även om testaren inte riktigt lyckas få batteriet att hålla i de utlovade 30 timmarna. Även The Gadgeeter påpekar det faktum att NW-HD1 bara hanterar Atrac3-filer, och att andra filformat måste konverteras. Dock komprimeras filerna samtidigt, och det gör att det får plats med mer musik, utan att ljudkvaliteten försämras märkbart. Spelaren är väldigt lättanvänd och näst intill självinstruerande.

Pocket-lint

”Sleek, sharp and stylish”

Pocket-lint håller med tillverkarens påstående om att NW-HD1 är marknadens minsta spelare, och för att vara så liten har den stor minneskapacitet. Spelaren har bara de nödvändigaste funktionerna och är därför lätt att använda. Ljudkvaliteten är hög. Pocket-lint skiljer sig inte från de andra testarna när det gäller att utse största nackdelen hos NW-HD1, att spelaren bara hanterar Atrac3-filer gör att många användare kanske väljer ett annat märke. Medföljande programvaran SonicStage Software är inte den mest användarvänliga, och stöder tyvärr inte Windows Media Player. Spelaren saknar FM-radio, men det tror inte testaren avskräcker köparna.

Cirkapris: 4300 kronor

Produktfakta: Sony Network Walkman NW-HD1 är en bärbar musikdataspelare med 20 GB intern HD. Lagrar ljud, bilder och datafiler. Ljudkomprimeringsformat: ATRAC/MP3/WMA/WAV. 1,5-tums LCD-skärm med grön bakgrundsbelysning som rymmer sju rader. USB 2.0-anslutning. Uppspelningstiden som anges är upp till 30 timmar med inbyggt Li-ion-batteri. G-sensor-teknik skyddar den interna HDD:n vid fall från upp till en meters höjd. Produkten mäter (bxhxd) 89x62,1x13,8 mm och väger 110 gram.

Modell: Sony Network Walkman NW-HD1