Sök
Sharp MD-MT888

Sharp MD-MT888

Mindre och bättre

2002-07-04

Mindre men bättre än föregångaren är denna bärbara MD-spelare med analog samt digital ingång, longplay och skal i metall. Testarna ger den bra betyg för format och ljudkvalitet.
Testkälla Betyg Kommentar
Hifi & Musik 23/30 "Liten och slimmad"
What Hifi? 5/5 "Sharp's performance is stunning"
T3 4/5 "Do it justice, get some better headphones"

Vad tycker testarna?

Testarna är mycket nöjda med MD-MT888. Den är slimmad i en snygg design som tilltalar ögat, men som också är enkel och intuitiv att använda. Fjärrkontrollen har en bra storlek och är enkel att använda. Ljudet anses välljudande med bra dynamik och återskapande av detaljer. Ett par testare klagar på hörlurarna som medföljer som ger bra ljud men blir obekväma efter en stund.

Hifi & Musik

"Liten och slimmad"

Hifi & Musik skriver att MD-MT888 är storebror i Sharps MD serie men den är minst till formatet. Testaren tycker att spelaren är både strömsnål och slimmad. Dessutom slipper man den onödiga funktionen Dolby H i andra MD-spelare från Sharp. Ljudmässigt spelar den rättframt, medryckande och man kan vrida på volymen en bra bit. Ljudet från Sharps MD spelare låter ganska homogent men i den här dyrare modellen kan man vrida på volymen lite extra utan att ljudet blir lidande. Den är generellt kraftfullare och roligare att spela musik med än de billigare modellerna. Testaren jämför MT888 med MZ-E909 från Sony och tycker att Sharp-spelaren ger betydligt mer kraft och fyllighet. Testaren ger spelaren högsta betyg då det gäller prisvärdhet.

Källa: Hifi & Musik nr 6, 2002
What Hifi? January 2002
T3 January 2002

What Hifi?

"Sharp's performance is stunning"

What Hifi jämför tre MD-spelare, Panasonic SJ-MR220, Sharp MDMT888 och Sony MZ-G750. Sharp utmanar Panasonic om att ha världens lättaste MD men vågen visar att Panasonic har förstaplatsen än så länge. Designen hos MT888 anses däremot vara hästlängder före konkurrenterna i detta test sett till skönhet och användarvänlighet. Knapparna känns sköna och välplacerade. Med spelaren följer en fjärrkontroll som anses vara den bästa i jämförelsen. Testaren ställer sig frågan om detta är en stylad produkt utan innehåll, men prestandan är överväldigande bra. Den förinspelade skivan med Bachs Goldberg Variations spelas med dynamik och detaljer. MT888 får högsta betyg och Sharp blir med denna MD vinnare i testet.

T3

"Do it justice, get some better headphones"

T3 tycker att MT888 ser smidig och slimmad ut. Anledningen till att man lyckats göra den så minimalistisk är att man har lagt de flesta navigeringsfunktioner i fjärrkontrollen. Men det är synd att man inte kan använda spelaren då den ligger i bordsvaggan. Att spelaren har longplay som spar skivutrymme är trevligt. Att musiken kan organiseras i grupper är ett plus då man kan få plats med upp till fyra album via högsta longplay. Den enda besvikelsen med spelaren är hörlurarna som har mycket bra ljud men blir obekväma att använda efter ett tag.

Cirkapris: 4200 kronor

Produktfakta: Sharp MD-MT888 är mindre än sin föregångare MDMT877 med måtten 72x16x79 mm. Spelaren har ingångar för analog och digital inspelning, kabel medföljer. Även mikrofoningång finns. Höljet är helt i metall och skakminnet är 40, 80 eller 160 sekunder beroende på longplay (ingen, 2x eller 4x). Batteritiden anges till 49 timmar vid avspelning och 36 timmar vid inspelning. Hörlurar, fjärrkontroll, uppladdningsbart batteri, nätadapter och dockningsstation ingår också.

Modell: Sharp MD-MT888