Sök
Sandisk Sansa E270

Sandisk Sansa E270

Plastig ljudmaskin

2006-12-13

Spelaren är snygg och har en bra skärm, men testarna är inte riktigt eniga om huruvida ljudkvaliteten är tillräckligt bra.
Testkälla Betyg Kommentar
Pc hemma 8/15 "Alldeles för Sansad i min smak"
What video 4/5 "A top quality product"
Pc för alla 4/10 "Snygg och med lång speltid"
It reviews - "A very nice player indeed"
Cnet - "No slacker when it comes to performance"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att spelaren är snygg och solid men att navigationshjulet är i plastigaste laget. Skärmen är ljus och skarp men en testare menar att upplösningen kunde varit högre. Dock visas såväl bilder som video utan problem. Man har dessutom möjlighet att lyssna på musik samtidigt som man tittar på bilder. Testarna är inte riktigt överens om ljudkvaliteten. En testare menar att ljudet är för lågt medan andra menar att det är såväl högt som klart och tydligt. Den största fördelen med spelaren är dess batteritid. Batteriet räcker i cirka 20 timmar.

Pc hemma

"Alldeles för Sansad i min smak"

Pc hemma anser att spelaren känns solid. Minnet är väl tilltaget och skärmen uppvisar en skarp och ljusstark bild. Mp3-filer kan man lägga över direkt i spelaren medan bilder och film överförs via mjukvara. En nackdel är att spelaren inte kan visa mappar med musiken sorterad i den ordning som man har lagt in den. Ljudet är klart godkänt men testaren tycker att det känns väl lågt. En starkare bas och mer tryck i lurarna efterlyses. Så snart man stänger av spelaren drar den också ned volymen vilket är en irriterande egenskap. En kul egenskap är möjligheten att flytta musik via mobilen och spelaren med hjälp av ett micro sd-minne. Testaren menar att spelaren är bra, men att den saknar det lilla extra som gör att man verkligen vill ha den. 

Källa: Pc hemma (SE) nr 10 2006

What video

"A top quality product"

What video menar att spelaren är riktigt snygg samtidigt som den känns robust. Skärmen är förhållandevis liten men å andra sidan är upplösningen hög. Spelarens mjukvara vägrar importera en del nya filmtrailers av typen divx men äldre filer importeras utan problem. Menyerna är enkla och snygga. När man spelar upp video är prestandan utmärkt, bilderna är skarpa och gör att man kan se även de minsta detaljer. Video visas horisontellt vilket gör att hela skärmen utnyttjas och därmed framstår som större. Dessutom är färgerna starka och levande. Uppspelning av musik håller lika hög standard. Ljudet är klart och tydligt. Testaren menar att priset är relativt högt, men å andra sidan motiveras det av prestandan.

Källa: What video (GB) december 2006

Pc för alla

"Snygg och med lång speltid"

Pc för alla menar att skärmen är föredömligt skarp samtidigt som den är snabb. Spelaren är solid men navigationshjulet framstår som riktigt plastigt och sänker helhetsintrycket. Hörlurssladden är placerad på ovansidan vilket gör att den hela tiden lägger sig framför skärmen. Dessutom är navigeringen i menyerna inte så logisk som den ger sken av att vara vilket är riktigt irriterande. Ljudet är ok men inte mer. Det är fullt jämförbart med ljudet som kommer från en relativt bra musikmobil. Dessutom är hörlurarna så stora att en del användare inte kommer att kunna ha dem. Den största fördelen med spelaren är dess långa batteritid.

Källa: Pc för alla (SE) nr 10 2006

It reviews

"A very nice player indeed"

It reviews påpekar att minnet kan utökas med ytterligare 1 gigabyte med hjälp av minneskort. Menysystemet är relativt enkelt och man behöver inte använda sig av manualen för att komma igång. Ljudkvaliteten är relativt god men testaren rekommenderar att man använder sig av ett par bra hörlurar istället för de som medföljer vid köpet. Batteriets livslängd är bra och det går flera dagar innan man måste ladda om det. Det enda man egentligen saknar är tillgång till fm-radio. Spelaren är riktigt bra eftersom den kombinerar ett snyggt utseende med riktigt bra prestanda.

Källa: It reviews (GB)

Cnet

"No slacker when it comes to performance"

Cnet påpekar att spelaren har ett stort minne för att vara en flashspelare. Displayen är klar och ljusstark men testaren menar att upplösningen kunde varit högre. Foton och videos visas dock utan problem. Betraktningsvinkeln är inte den bästa och det är framför allt från vänster sida som skärmen kan bli svår att se. Ljudkvaliteten är generellt sett bra och ljudnivån är hög. Mottagningen för fm-radio är riktigt bra och kvaliteten vid röstinspelningar får godkänt. Röstinspelningar och radioupptagningar sparas dock i wav-format vilket är synd. Mp3 hade varit ett bättre alternativ. Batteriet räcker i ca 20 timmar vilket är ett mycket bra resultat. Positivt är också att man kan lyssna på musik samtidigt som man tittar på bilder.

Källa: Cnet Asia

Cirkapris: 1800 kronor

Produktfakta: Sandisk Sansa E270 är en mp3-spelare som är utrustad med ett 6 gigabyte stort internminne. Minnet kan dessutom byggas ut med micro secure digital. Displayen är i färg och 1,8 tum stor. Spelaren stödjer mp3 och wma för musik och har även möjlighet att visa bilder och film. Röstinspelning är också möjlig. Batteriet är inbyggt och varar i upp till 20 timmar. Spelaren kopplas till pc med usb 2.0. Måtten är 44x88x13 mm och vikten är 76 gram.

Tillverkare: Sandisk