Sök
Sandisk Sansa E250

Sandisk Sansa E250

En värdig utmanare

2006-12-27

Spelaren anses av flertalet testare kunna vara en utmanare till de många mp3-spelare som idag finns ute på marknaden.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 8,2/10 "Has produced a winner"
T3 "Goodness gracious"
Din side 3/6 "Bra spiller med mange muligheter"
M3 7/10 "Är en bra produkt"
Bild & ljud hemma 9/10 "Högintressant iPod-utmanare"

Vad tycker testarna?

Testarna har få negativa saker att säga om spelaren. Dock anses de medföljande hörlurarna inte vara tillräckligt bra utan testarna rekommenderar att man köper till nya och bättre. Det uppskattas mycket att det går lätt och snabbt att föra över filer. Displayen får också beröm men video anses vara något grynig. Sammantaget är man väldigt positiv till design, användarvänlighet och funktioner som spelaren ger. Däremot är testarna osäkra på om spelaren är unik nog för att stå sig i konkurrensen.

Cnet

"Has produced a winner"

sandisk-sansa-e250-2Cnet menar att spelaren har gott om användbara funktioner, bra ljud och en snygg design. Däremot har videoklippen bristande kvalitet. Testaren är dock framför allt positiv till spelaren och tycker att priset är mycket konkurrenskraftigt. Designen är tilltalande och spelaren känns välbyggd och hållbar. Dessutom är den trevlig att hålla i. Skärmen är stor och har fina färger och bra skärpa. Menysystemet är lättåtkomligt och enkelt att förstå, även om det hjul som används för navigering kan kännas något bräckligt. Det är en stor fördel att det går lätt att föra över musik, bilder och video. Ljudet är klart, tydligt och med bra bas. En mycket bra och prisvärd spelare.

Källa: cnet.com.au (AU)

T3

"Goodness gracious"

Enligt T3 är spelarens starkaste sidor dess expanderbara minne, användarvänligheten, den stora skärmen och möjligheten att spela upp videoklipp. Skärmen levererar fina färger, skärpa och ljus. Menysystemet är lättförståeligt och smidigt att använda. Designen är snygg även om spelaren är tjockare än andra ledande spelare på marknaden. Det går snabbt och smidigt att föra över bilder och videoklipp. Videoklippen har inte den högsta kvaliteten utan kan kännas något gryniga. Ljudet är bra men inte fantastiskt då ljudet kunde vara starkare. Testaren menar att spelaren har många fördelar och att den utmanar andra spelare på marknaden.

Källa: www.t3.co.uk (UK)

Din side

"Bra spiller med mange muligheter"

sandisk-sansa-e250-4Din side tycker att spelaren har en snygg design som dock är förvillande lik Ipod på många sätt. Denna spelare utmärker sig eftersom den kan visa foton och videoklipp. Skärmen är stor, skarp och har bra kontrast liksom fina färger. Spelaren är enkel att använda och menysystemet smidigt att navigera i. Ljudet är riktigt bra även om testaren saknar lite mer bas. Testaren rekommenderar inköp av andra hörlurar än de som medföljer. Det finns gott om utrymme för lagring av filer men det uppskattas också att det finns möjlighet till expandering genom extra minneskort. Att föra över musik går väldigt smidigt. Det går också snabbt att föra över bilder och videoklipp även om det då krävs programvara. Testaren tycker att spelaren håller en genomgående hög kvalitet och har många funktioner men undrar ändå om spelaren har så mycket nytt att den kommer stå sig i den hårda konkurrensen på marknaden.

Källa: www.dinside.no (NO)

M3

"Är en bra produkt"

M3 anser att spelaren har en trevlig design och är snygg. Menysystemet som man når genom ett snurrhjul fungerar bra, även om hjulet sticker ut lite, vilket gör det svårt att komma åt andra knappar. Smidigt att det går att föra över musik utan att behöva installera programvaran. Ljudkvaliteten anses vara god även om testaren önskat mer bas. Vid visning av bilder på spelarens skärm upplevs bilderna som gryniga. Batteritiden är klart godkänd. Spelaren är prisvärd, har fint ljud och snygg design.

Källa: M3 (SE) juni 2006

Bild & ljud hemma

"Högintressant iPod-utmanare"

sandisk-sansa-e250-1Bild & ljud hemma säger att spelaren kan lagra mycket data och har samtidigt ett konkurrenskraftigt pris. Spelaren är lätt att hantera, menysystemet är enkelt att förstå och det går fort att organisera musiken efter egna önskemål. Skärmen är stor och tydlig. Designen är snygg och känns välgjord. Knapparna sitter på bra ställen. Testaren uppskattar att ingen programvara behövs vid överföring av musik från datorn, liksom att spelarens batteri laddas samtidigt som spelaren är inkopplad till datorn. Bild & ljud hemma tycker att medföljande hörlurar direkt bör ersättas för bättre ljudkvalitet. I övrigt är ljudkvaliteten klart godkänd även om något starkare förstärkare hade önskats. Totalt så anser testaren att spelaren är snygg, liten och har utmärkt kvalitet. Spelaren rekommenderas starkt.

Källa: Bild & ljud hemma (SE) nr 9 2006

Cirkapris: 1400 kronor

Produktfakta: Sandisk Sansa E250 är en mp3-spelare med 2 gigabyte internminne. Det också finns möjlighet att komplettera med microsd-kort. Skärmen är på 1,8 tum och spelaren kan förutom att spela musik även visa bilder och videoklipp. Det finns fm-radio med inspelningsmöjlighet samt röstmemo. Enligt tillverkaren ska dock fm-radio vara borttaget om man köper spelaren i Europa. Anslutning till dator skrer via usb. Batteritiden är 20 timmar med de medföljande uppladdningsbara batterierna. Spelaren väger 57 gram och har måtten 89x44x13 mm.

Tillverkare: Sandisk