Sök
SanDisk Sansa e130

SanDisk Sansa e130

Användarvänlig allt-i-ett spelare

2005-11-22

SanDisk Sansa e130 är en portabel mp3-spelare och FM-radio med inbyggt 512 Mb minne. Den är användarvänlig och överföringen av musik upplevs som enkel och snabb.
Testkälla Betyg Kommentar
Mp3 Musik - ”Ordentligt till bra pris”
LA Audio File - ”Convenient Music Transfer”
Mobile Magazine 86/100 “Performs as it should“
Cnet 5,7/10 “No playlist support“

Vad tycker testarna?

Testarna tycker överlag att detta är en bra spelare. Omdömen om ljudkvalitet varierar från mediokert till utmärkt. De uppskattar hur enkelt det är att föra över musik till spelaren med usb 2.0. De är alla även imponerade av de medföljande tillbehören såsom armband och de riktigt bra anpassningsbara hörlurarna. De tycker spelaren ser bra ut trots att den är något plastig och användargränssnittet och själva navigeringen upplevs som användarvänlig.

Mp3 Musik

”Ordentligt till bra pris”

SanDisk Sansa e130 hörlurMp3 Musik finner att den är lagom stor och de uppskattar den låga vikten. De tycker att spelaren ser bra ut trots att den är något plastig. Användargränssnittet är bra och navigeringen i menyerna är logiska. Testaren anser att det är en bra spelare för dem som inte vill installera programvaror för nedladdning av musik. Ljudkvaliteten hamnar en bit över medel jämfört med andra spelare de testat och med EQ-funktionerna kramar testaren riktigt bra ljud ur spelaren. Hörsnäckorna är i sig imponerande och ett rejält plus. Likaså är de andra medföljande tillbehören t.ex. armbandet.

Källa: Mp3 Musik, nr 3 2005

LA Audio File

”Convenient Music Transfer”

LA Audio File anser spelaren vara idealisk för jogging eller för användning på gymmet. Användargränssnittet upplevs som mycket enkelt och testaren behövde inte ens öppna manualen för att förstå spelaren. Testaren tycker att ljudet är alldeles utmärkt. Den blåa lcd-skärmen är lättläst och har en bra upplösning. På minussidan ligger att den ännu inte stödjer spellistor. De medföljande hörsnäckorna är enligt testaren över förväntan bra. Att föra över musik till spelaran visade sig vara mycket enkelt gjort via den medföljande usb-kabeln. Testaren uppskattar att minnet lätt kan utökas med 2 Gb genom ett SD-kort.

Källa: Till L.A. Audiofile

Mobile Magazine

“Performs as it should“

SanDisk Sansa e130 minneskortMobile Magazine upplever att SanDisk är en solid spelare. De tycker att modellen gör varumärkets goda rykte rättvisa. Det enda testaren saknar är en diktafon, men reflekterar samtidigt över att hur många använder väl den. Testaren uppskattar och imponeras av vad som medföljer. Armbandet är idealiskt för träning och de medföljande hörsnäckorna utesluter externt ljud högst tillfredställande. Att överföra musik upplevs som enkelt och det går snabbt via usb 2.0. Testaren tycker dock att batteritiden är något ynklig med endast 8 speltimmar per AAA batteri.

Källa: Till Mobile Magazine

Cnet

“No playlist support“

Cnet gillar att den är så lätt och att den stödjer drm. Den inbyggda FM-radion med god mottagning är ett stort plus. Likaså är egenskaper som gör att den kan användas som stoppur positiva. Användargränssnittet är tillfredställande och även möjligheten att utvidga minnet är inte heller negativt med tanke på att 512 Mb från början kan vara lite snålt tilltaget för vissa. De tycker även att spelaren kommer till ett anständigt pris. Ljudkvaliteten upplevs som medioker och testaren beklagar att den inte kan göra spellistor. Sansa e130 anses främst vara gjord för dem som vill ha en prisvärd mp3-spelare och där ljudkvaliteten kommer i andra hand.

Källa: Till Cnet

Cirkapris: 700 kronor

Produktfakta: SanDisk Sansa e130 är en portabel mp3-spelare med inbyggt 512 Mb flashminne vilket kan uppgraderas till maximalt 2,5 Gb med SD-kort. Den klarar formaten mp3, wma och wma drm. Den har en inbyggd FM-radio och usb 2.0-anslutning. Spelaren drivs med ett AAA-batteri som enligt tillverkaren ger upp till 17 timmars speltid. Den väger med batteri 63 gram och har måtten 55x74x14 mm. Den levereras med väska och armband, hörlurar, batteri, usb-kabel och en cd med mjukvara och manual.

Modell: SanDisk Sansa e130