Sök
SanDisk Digital Audio Player

SanDisk Digital Audio Player

En liten och billig flashspelare

2005-06-22

SanDisk är en MP3-spelare med inbyggt flashminne. Liten nog att få plats i en jeansficka men kan fås med upp till 1 GB minne.
Testkälla Kommentar
MP3 Musik ”Liten spelare med bra ljud”
Mikrodatorn ”Dåligt ljud”
M3 ”En medelmåtta”
Cnet ”Mediocre sound”
Pocket-lint ”Competitively priced”

Vad tycker testarna?

Testarna enas om att de medföljande lurarna är både obekväma och levererar mycket dåligt ljud. När väl dessa är borta varierar betyget på ljudet något, men de flesta anser dock att det är lite för dåligt. Även styrspaken får blandad kritik, vissa tycker det är lätt och behändigt medan andra anser att det är krångligt. Samtliga testare imponeras över den snabba filöverföringen. Den stora LCD-skärmen beröms, de flesta testarna anser att den gör att SanDisk sticker ut en aning i konkurrensen. Övrig design uppfattas som lite plastig och tråkig.

MP3 Musik

”Liten spelare med bra ljud”

Sandisk_blue
Mp3 Musik beskriver SanDisk som liten utanpå men rymlig inuti. Testaren gillar att man kan sköta all navigering med ett finger genom den smarta styrspaken. Det smarta menysystemet får beröm, det är lätt att hitta vad man söker. Vidare uppskattas möjligheten att spara olika radiofrekvenser på snabbval. Negativ kritik riktas mot den grafiska utformningen av LCD-skärmen, den anses vara lite grötig och rörig. Den klarar inte av att visa svenska tecken, vilka ersätts av diverse asiatiska vilket retar testaren. Mp3 Musik anser att det borde ha funnits en direktkontakt på spelaren och retar sig lite på att behöva använda en kabel för att kunna ansluta till dator. Ljudet får betyget OK. Testaren anser att man får mycket lagringsutrymme för pengarna.

Källa: Mp3 Musik, nr 1 2005
Mikrodatorn, nr 7 2005
M3, nr 5 2005
Till Cnets hemsida
Till Pocket-lints hemsida

Mikrodatorn

”Dåligt ljud”

Mikrodatorn gör ett jämförande test och placerar SanDisk på tredje plats. Testvinnare är Samsung Yepp YP-T6. SanDisk anses ha en stor och tydlig LCD-skärm med ovanligt hög upplösning. Även användargränssnittet och menysystemet får positiva omdömen. Testaren tycker att det är mycket lätt att navigera runt och hitta rätt låt. Man imponeras över den snabba överföringen, här är SanDisk överlägset bäst med sina sex megabyte per sekund. Ljudmässigt får dock spelaren se sig slagen, enligt Mikrodatorn är ljudet skränigt och obehagligt på grund av en allt för markerad diskant. Pluspoäng ges för att den klarar av att läsa mappstruktur.

M3

”En medelmåtta”

Sandisk_side

M3 gillar inte styrspaken och menyerna, man tycker inte att det är helt logiskt. Den snabba överföringen beröms, dock anser testaren att de utlovade 15 timmar batteri tid inte stämmer överens med sanningen. I testet uppmäter man som bäst 13,5 timmar. Ljudet uppfattas som lite burkigt och ihåligt, men man tror att det ska duga för en normalanvändare. De medföljande hörlurarna anses vara riktigt usla och man tycker att det därför är helt nödvändigt att köpa ett par andra. Diktafonen uppfattas som lättanvänd men filerna blir av dålig kvalitet. Även radion beskrivs som lätt att hantera men nackdelen är att den har en medelmåttlig mottagning. M3 tror att SanDisk kan vara för konsumenten som inte kräver ljud i toppklass eller många funktioner utan tittar mer på prislappen. Sammantaget tycker man att spelaren varken imponerar eller gör bort sig.

Cnet

”Mediocre sound”

Cnet skriver att SanDisk inte ger någon som helst innovativ känsla, men bortsett från det gillar man designen. Den stora och lättlästa LCD-skärmen uppskattas mycket. Batteritiden beskrivs som mycket bra och framförallt gillar testaren det låga priset. Spelaren är liten och behändig och har logiska ikoner och menyer. Cnet tycker det är konstigt att man har förberett spelaren för att hänga den runt halsen och sedan inte skickat med någon rem för ändamålet. Kritik riktas mot styrspaken som anses vara besvärlig att hantera, att man kommer till olika menyer beroende på kort eller långt tryck på joysticken känns förvirrande. Radion har en bra mottagning och finessen att lagra favoritkanalerna på snabbval är mycket bra. Diktafonen får däremot underkänt, testaren tycker att det låter förfärligt. Ljudkvaliteten får knappt godkänt. De medföljande lurarna beskrivs som fruktansvärt obekväma. Enligt Cnet är SanDisk en högst medelmåttlig spelare, men rekommenderar den ändå till konsumenter som vill ha en billig spelare.

Pocket-lint

”Competitively priced”

Pocket-lint anser att spelaren är mycket lättanvänd och de medföljande instruktionerna uppfattas som väldigt tydliga och klara. Joysticken är lätt och bekväm att använda och LCD-skärmen är tydlig och stor. Att spelaren drivs av AA-batterier uppfattas som negativt och i testet klarade batteriet av cirka 12 timmars speltid. De medföljande programmen uppskattas, men det poängteras att det fungerar lika bra med andra Windows-baserade program. Spelaren kan användas som USB-minne eftersom den när den är inkopplad till datorn uppenbarar sig och beter sig som en flyttbar hårddisk. Testaren imponeras av den snabba överföringen och att det bara är att klicka och dra över filer för att flytta musiken från datorn till spelaren. Att den har ett flashminne ses som en fördel eftersom den inte är känslig för stötar och slag som hårddiskspelare. Den enda besvikelsen är designen som känns tråkig och utan attityd, utöver det anser testaren att det är en spelare som står sig i konkurrensen.

Cirkapris: 1000 kronor

Produktfakta: SanDisk är en MP3-spelare med inbyggt flashminne och finns att få med 512 MB, 256 MB eller 1 GB minne. Den drivs av ett AA-batteri som enligt tillverkaren ska hålla för 15 timmars speltid. SanDisk har en fyrradig LCD-skärm, inbyggd radio och diktafon. Diktafonen sparar ner filerna i WAV-format. Medföljande tillbehör är USB-kabel, USB-adapter, hörsnäckor, förvaringsväska med armband, CD med Musicmatch Jukebox Software samt Windows 98E Driver och ett AA-batteri. Spelaren stödjer filformaten MP3, WMA samt WMA DRM och ansluts till datorn via USB 2,0 typ mini B. Storleken är 33x21x75 mm och den väger 41 gram inklusive batteri.

Modell: SanDisk Digital Audio Player