Sök
Samsung YP-Z5

Samsung YP-Z5

Slimmad

2006-05-29

Samsung YP-Z5 är en slimmad mp3-spelare med ett starkt batteri och en stor bildskärm. Testarna tycker att det är ett bra alternativ till Apple Ipod nano.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 5/5 "The new king of the 1 GB hill"
Anything but ipod - "A great job overall"
Letsgodigital - "Ultimate portability, performance & music quality"
Mp3.com 8/10 "Player with excellent sound"
Pc magazine 4/5 "Overall, the Z5 is a solid player"

Vad tycker testarna?

Det som imponerar mest på testarna är det långlivade batteriet. Spelaren upplevs kompakt även fast den är mycket slimmad till storleken. Den har stor och snygg display och ett bra ljud. Gränssnittet är mycket användarvänligt och det är enkelt att navigera sig igenom menyerna. Z5 påminner mycket om Apples Ipod nano, den ligger dock fortfarande steget efter men ses som ett mycket bra alternativ.

What hifi

"The new king of the 1 GB hill"

What hifi har i ett test värderat sex liknande mp3-spelare, en av dem är Samsung YP-Z5. Det är en bra spelare som får mycket bra betyg. Den påminner mycket om Ipod nano, men det finns väsentliga skillnader. Den har bland annat en större bildskärm och använder sig av en knappats istället för ett hjul. Z5 upplevs även som mer stabil och slitstark. Den största skillnaden är dock batteritiden, Samsungs spelare har upp till 35 timmars batteritid jämförelsevis med Apples ynka 14. Mobiblus DAH-1900 erbjuder dock oslagbara 150 timmar. Ljudet är dock inte lika solid som Nanos men det är desto mer kraftfullare. Tillsammans med nano och Sonys NW-E507 får Samsung bäst betyg när det gäller form. Testets slutliga vinnare blir Samsungs YP-Z5.

Källa: What hifi, juni 2006 (GB)

Anything but ipod

"A great job overall"

Anything but ipod har tidigare aldrig varit speciellt imponerade av Samsungs flashbaserade spelare, YP-Z5 är dock en modell som håller hög klass. Spelaren känns stabil och storleken är mycket slimmad, men tillräckligt stor för att passa perfekt i handen. De medföljande hörlurarna är hyggliga jämförelsevis med dem som brukar ingå. Avsaknad av en usb-kabel är dock ett stort minus. Gränssnittet är genomtänkt och väl framtaget. Vidare är ljudet mycket klart och tydligt. I övrigt upplevs valmöjligheterna vara få, det finns inte många justerbara alternativ. Det är sammantaget en bra mp3-spelare med enkel navigation.

Källa: Till Anything but ipod (US)

Letsgodigital

"Ultimate portability, performance & music quality"

Letsgodigital tycker att mp3-spelaren Z5 stärker Samsungs redan goda rykte avsevärt. Det är en mycket liten och behändig spelare. Den har ett imponerande batteri som håller upp till 35 timmar. Denna spelare ligger steget före konkurrenterna med bland annat en stor och snygg display, bra ljud samt ett kompakt skal. Den har den största lcd-skärmen i sin klass vilket är ett stort plus. Designen upplevs som mycket elegant och stilren. Vidare håller även ljudkvaliteten hög klass. Gränssnittet är mycket användarvänligt och användare kan enkelt navigera sig igenom menysystemet.

Källa: Till Letsgodigital (GB)

Mp3.com

"Player with excellent sound"

Mp3.com tycker mycket om Samsungs YP-Z5. Om man letar efter en liten, slitstark mp3-spelare med färgdisplay så bedöms denna modell vara ett mycket bra val. Jämförelsevis med marknadens värsting inom genren, Ipod nano, så ligger den dock fortfarande efter men inte långt ifrån. Den har dock en större bildskärm än Apples nano. Ljudmässigt så låter spelaren mycket bra, oavsett med surround-ljud eller inte. Den tillhandahåller ett mycket starkt och långlivat batteri. Vidare är designen mycket tilltalande och även det användarvänliga gränssnittet. I övrigt är batteritiden mycket imponerande för en sådan liten mp3-spelare.   

Källa: Till Mp3.com (US)

Pc magazine

"Overall, the Z5 is a solid player"

Pc magazine ser Samsungs YP-Z5 som en stor utmanare till Apples Ipod nano. Den är inte riktigt lika bra men den har många slagkraftiga sidor som ett starkare batteri, en större bildskärm och bättre möjligheter att titta på bilder. Ljudet är bra men vid högre toner kan ljudet dock brista en aning. Prismässigt ligger de heller inte långt efter nano. Designen upplevs som industriell om man återigen jämför den med nano. Knappsatsen är bra med små fiffiga volymknappar på sidan. Scrollern och övriga knappar är bra men inte perfekta, ibland kan de upplevas som något känsliga vid beröring.   

Källa: Till Pc magazine (US)

Cirkapris: 2300 kronor

Produktfakta: Samsung YP-Z5 är en mp3-spelare som finns med 1, 2 eller 4 gigabyte flashminne. Den finns i färgerna svart eller silver. Ett par hörlur medföljer till mp3-spelaren. Menyspråket finns på engelska/franska/tyska/spanska. Funktioner som finns är radio, klocka, bildvisare med zoomfunktion, fotoslideshow, bildbakgrund och firewireuppgradering. Den är utrustad med en 1,82 tums lcd-färgskärm med upplösningen 128x160. Batteritiden är upptill 35 timmar för ljudspår. Z5 väger 56 gram och har måtten 42,2x89,8x11,4 mm (2 gigabyte) och 58 gram med måtten 42,2x89,8x12,3 mm (4 gigabyte). Det angivna priset är för modellen med 2 gigabyte minne.