Sök
Samsung YP-K5

Samsung YP-K5

Enastående radiomottagare

2006-12-12

Batteriets prestanda och de inbyggda stereohögtalarna är Samsung YP-K5:s största fördelar betonar testarna.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 7/10 "Grym batteritid"
Good gear guide 4/5 "More than just an audio player"
Trusted reviews "Very clear sound"
Pc magazine 4/5 "Bulky for an mp3 player"
Cnet "Think 80s Bang and Olufsen"

Vad tycker testarna?

Alla testare är eniga om att Samsung YP-K5 är tung och stor. Beröm ges för dess radiomottagare som klarar att hitta stationer där konkurrerande märken brukar ha problem. Batteriets prestanda rosas för att den klarar 30 timmars speltid. Designen och ljudet lovordas. Gällande menyerna råder delade meningar. En testare tyckte det var lätt att navigera medan en annan ansåg menysytemet vara krångligt. Minus för att priset är en aning för dyrt, om man inte är ute efter högtalarna finns det likvärdiga produkter på marknaden till ett lägre pris.

M3

"Grym batteritid"

Samsung YP-K5 öppenSamsung YP-K5 får lovord från M3 för sin radiomottagare, där det normalt brukar vara dålig mottagning hittar den alla kända stationer i Stockholm. De inbyggda högtalarna skapar inte några lyckokänslor, utan gör bara spelaren tjock och tung. De medföljande hörlurarna imponerar inte ljudmässigt, men de sitter skönt i öronen. Testaren har uppmätt batteritiden till 26 timmar, något kortare än vad tillverkaren framhållit men tycker ändå att batteriets kapacitet är grym. Designen och ljudet lovordas men slidefunktionen känns överflödig och gömmer en halvdan högtalare som det inte finns någon användning för. M3 menar att det finns bättre alternativ än Samsung YP-K5 på marknaden i samma prisklass, om man inte vill ha högtalarna.

Källa: M3 (SE) nr 9 2006

Good gear guide

"More than just an audio player"

Samsung K5 lilaGood gear guide ger plus för K5:s attraktiva design, det utmärkta ljudet och batteriets styrka. Radions prestanda och kvalitet lovordas. Testaren kunde ställa in många radiostationer och betonar att för åtskilliga andra märken är detta ett problem. Ljudet anses väldigt bra utan störningar när volymen höjs till max. Däremot är inte maxljudet lika högt som skulle vara önskvärt. Alarmet anses vara mycket användbart. Det har ett tillräckligt högt ljud och gör det möjligt att välja sin favoritmusik att vakna till eller någon av de förprogrammerade alarmtonerna. Goodgearguide ger minus för att priset är en aning för dyrt och att Samsung YP-K5 är klumpig och stor. I det stora hela är det här en bra produkt av hög kvalitet, som kommer att göra dina vänner avundsjuka.

Källa: www.goodgearguide.com (AU)

Trusted reviews

"Very clear sound"

Trusted reviews jämför Samsung YP-K5 med Ipod Nano. Batteriets kapacitet är mycket bättre hos Samsung YP-K5. Däremot rosas Ipod Nano för att lätt slinka ner i fickan utan att göra sig märkbar, medan Samsung YP-K5 är stor och tung. Menysystemet får nedslag för att listorna med låtar är långa och måste scrollas. Tvärtom har Nano ett system som gör att det går lätt och fort att välja musik. Samsung YP-K5 får plus för ljudet från de inbyggda högtalarna. Men testaren påpekar att man bör fråga sig om det är värt att ha en tung, stor och dyr spelare för att få tillgång till högtalarna. Trusted reviews gillar alarmfunktionen, till skillnad från andra märken slipper man sova med hörlurarna på för att kunna utnyttja den.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Pc magazine

"Bulky for an mp3 player"

Pc magazine menar att Samsung kommit på en väldigt trendig idé med YP-K5, men är inte säkra på att konsumenterna är villiga att betala dyrt för de inbyggda högtalarna. Samsung YP-K5 anses klumpig för att vara en mp3-spelare och testaren understryker att den har samma storlek som chocolate-telefonen från LG. Hörlurarna imponerar inte heller utan anses ha en underlig form. Ljudkvaliteten prisas, högtalarnas volym är högre än väntat och batteriets kapacitet imponerar. Pc magazine tycker till skillnad från föregående testkällan att det är lätt att navigera i menyerna sorterat efter artist, album, genre, spår eller spellista.

Källa: www.pcmag.com (US)

Cnet

"Think 80s Bang and Olufsen"

Samsung YP-K5 framCnet gillar inte storleken på Samsung YP-K5, den är stor som tre stycken Ipod Nano tillsammans, som dessutom är billigare. Designen jämförs med Bang & Olufsen från 1980-talet. Den fyndiga formen beröms, men de menar samtidigt att kontrollanordningen inte är lättbegriplig. Samsung YP-K5 ligger bra i handen och är elegant. Både de inbyggda högtalarna och hörlurarna får plus för sin ljudkvalitet. Testarna föreslår Samsung YP-K5 till någon som brukar lyssna på musik från sin mobil, men längtar efter högre volym. Även ett bra val för den som vill dela sin musik med andra på bussen eller badstranden. Spelaren rekommenderas inte gällande bilder, eftersom de blir ganska mörka.

Källa: www.cnet.co.uk (GB)

Cirkapris: 1500 kronor

Produktfakta: Samsung YP-K5 är en mp3-spelare med inbyggda stereohögtalare. Levererar upp till 30 timmars speltid vid användning av hörlurar eller 6 timmar om man utnyttjar högtalarna. Den har radio, analog klocka, touchdisplay och 1,7 tums färgskärm. Minnet som är flashminne finns att välja mellan 1, 2 eller 4 gigabyte. Förutom att lagra musik finns möjligheter att spara och titta på bilder i jpeg-format. Samsung YP-K5 finns i färgerna lila eller svart. Är kompatibel med pc men inte mac. Batteriet laddas via usb-porten. Vikt 106 gram och mått 98x48x18 mm. Det angivna priset är för modellen med 1 gigabyte.

Tillverkare: Samsung