Sök
Samsung YP-K3

Samsung YP-K3

Liten och rasande snygg

2007-11-12

Gillar man designen hos förra generationens Ipod Nano men inte vill vara en i mängden så kan Samsung YP-K3 vara ett tänkbart och prisvärt alternativ.
Testkälla Betyg Kommentar
T3 5/5 "A great musical performer"
What hifi 5/5 "A pleasure to use and listen to"
M3 7/10 "Inte så gott om funktioner"
Audio 5/5 "Dünn und lecker wie ein Pfefferminzblättchen"

Vad tycker testarna?

Testarna är eniga om att spelaren är oerhört lik förra generationens Ipod Nano, den är liten, tunn och platt. Skärmen och de tryckkänsliga knapparna syns inte till början utan vaknar till liv först när man trycker på knappen på sidan av spelaren. Menysystemet är riktigt snyggt och enkelt att navigera i. Samtliga testare tycker att ljudet är riktigt bra, även om en testare tycker att basen kunde ha varit snäppet bättre. De medföljande hörlurarna kan med fördel bytas ut mot en bättre modell för att riktigt göra spelaren rättvisa. Displayen är bra och är helt ok att visa bilder på. Spelaren erbjuder fm-radio, vilket testarna tycker är en klar fördel.

T3

"A great musical performer"

T3 menar att spelaren utseendemässigt är oerhört lik Ipod Nano, men å andra sidan bär den likheten med stolthet. Den är liten och tunn och riktigt snygg. Skärmen och de tryckkänsliga kontrollerna är osynliga ända tills man trycker på knappen på sidan, då lyser de upp. Menysystemet är snyggt och enkelt att använda. Testaren är imponerad av ljudkvaliteten, detaljrikedomen är slående och man har en hel del bas att tillgå. De medföljande hörlurarna imponerar inte nämnvärt men investerar man i ett par bättre så får man valuta för pengarna. Batteriet räcker i ca 25 timmar vilket är imponerande. Dessutom fungerar displayen riktigt bra att visa bilder på. T3 jämför spelaren med iRiver S-10, Maxfield Max-Ivy, Cowon iAudio D2 samt Philips Gogear SA9200. Samsung YP-K3 utses till testvinnare.

Källa: T3 (GB) april 2007

What hifi

"A pleasure to use and listen to"

What hifi menar att denna spelare utgör lite hälsosam konkurrens till Apples Ipod Nano. Batteriet räcker i 25 timmar vilket är imponerande. Dessutom kan man såväl titta på bilder som lyssna på fm-radio vilket är bra. Designen är riktigt snygg och den kombineras med ett coolt menysystem och snygga, tryckkänsliga kontroller. Den medföljande mjukvaran fungerar riktigt bra. Fm-radion har en imponerande bra mottagning och musikuppspelningen fungerar över huvudtaget riktigt bra. Ljudbilden är öppen och detaljerad och de medföljande hörlurarna är överraskande bra. Testaren tycker att spelaren är riktigt bra, det enda man skulle kunna önska sig är möjligheten att spela upp videoklipp.

Källa: What hifi (GB) juli 2007

M3

"Inte så gott om funktioner"

M3 påpekar att skrivaren designmässigt sett påminner en hel del om Ipod Nano, den är tunn och riktigt snygg. Området nedanför skärmen är tryckkänsligt och knapparna lyser blå när spelaren är igång, en effekt som är riktigt snygg. Vill man föra över filer till spelaren gör man det via Mediaspelaren eller utforskaren, men man måste koppla spelaren via en specialkabel vilket testaren tycker känns onödigt. Batteriet räcker i cirka 26 timmar vilket är ett riktigt bra resultat. De medföljande hörlurarna är knappt godkända, man får bättre resultat om man använder sig av ett par bättre hörlurar istället. Basen är inte så djup som den skulle kunna vara men den är ok och diskanten likaså. En kul funktion är att spelaren kan visa bildspel samtidigt som den spelar musik, dock är inte bilderna av allra bästa kvalitet.

Källa: M3 (SE) nr 6 2007

Audio

"Dünn und lecker wie ein Pfefferminzblättchen"

Tyska Audio anser att mp3-spelaren har en nätt och snygg design. Den är lång och tunn och det är tydligt att Samsung har sneglat en hel del på Ipod Nano vid tillverkningen. Användarvänligheten är hög, det tryckkänsliga området fungerar bra och är dessutom riktigt snyggt. Ljudmässigt är spelaren bra, ljudbilden är öppen även om den ibland kan låta något hård. Displayen är skarp och tydlig även om färgåtergivningen kunde ha varit något bättre. Menysystemet är enkelt vilket gör spelaren lätthanterad. Spelaren startas via en knapp på sidan, samma knapp används smidigt nog för att aktivera knapplåsfunktionen. Testaren uppskattar att man kan använda spelaren till att lyssna på fm-radio och titta på bilder.

Källa: Audio (DE) september 2007

Cirkapris: 800 kronor

Produktfakta: Samsung YP-K3 är en mp3-spelare med dimensionerna 44x96x7mm och en vikt på 50 gram inklusive batteri. Flashminnet är 1 gigabyte stort. Effekten är 2x20 mW. Spelaren hanterar filformaten mp3, wma-drm samt jpeg. Fm-radio finns och spelaren kan visa bilder. Priset avser två gigabyte-versionen.

Tillverkare: Samsung