Sök
Samsung YH-999

Samsung YH-999

För multimedieresenären

2005-05-18

Denna spelare från Samsung är otroligt snygg och visar videoklipp av bra kvalitet, däremot är ljudet ganska medelmåttigt.
Testkälla Betyg Kommentar
Digital Home Magazin 4/5 “That screen isn´t as sharp as we´d like”
What Video 4/5 “A stylish choice with first-rate video quality”
Xonio “Das Display zeigt Filme und Bilder kontrastreich”
Cnet 7/10 “If you need a battery that goes the distance, try elsewhere”
PC Pro 4/6 “Outright stylishness”

Vad tycker testarna?

Spelaren är mycket liten och smidig jämfört med konkurrenterna som är betydligt större. Den är enkel att använda och det medföljande programmet fungerar utmärkt. Dock är det en uppenbar begränsning att spelaren enbart är kompatibel med Windows XP. Spelaren har en stor display som fungerar bra, även om några av testarna anser att den saknar en del skärpa. Videoklipp har en bra kvalitet medan testarna anser att ljudet är relativt medelmåttigt. Man hade gärna sett inställningsmöjligheter på bland annat basen.

Digital Home Magazin

“That screen isn´t as sharp as we´d like”

Samsung-YH-999-front

Digital Home Magazin tycker att designen på denna Mp3-spelare inte är något annat än strålande, den är otroligt snygg om än något för stor för att enkelt kunna stoppa den i fickan. Skärmen är snygg och har vibranta färger, men testaren hade gärna sett en högre skärpa. Man kan utan problem titta på längre videoklipp på skärmen även om just sådan användning mer eller mindre dränerar batteriet. Ljudet är rent och väldefinierat men känns en aning sterilt. Testaren hade gärna sett justeringsmöjligheter av bl.a. basen. Om man inte måste ha spelaren just nu, rekommenderas att man avvaktar ett par månader då priset med allra största sannolikhet kommer att sjunka.

Källa: Digital Home Magazin, mar 2005
What Video, nr 294 2005
Till Xonios hemsida
Till Cnets hemsida
Till PC Pros hemsida

What Video

“A stylish choice with first-rate video quality”

What Video menar att spelaren känns högkvalitativ och att den har en solid känsla. Displayen är ljus, har god skärpa och en bra upplösning. Andra uppskattade funktioner är fjärrkontrollen, den robusta väskan och det användbara skrivbordsstället. Spelaren är endast kompatibel med Windows XP vilket i allra högsta grad begränsar dess användningsområden. Å andra sidan fungerar den mycket bra tillsammans med detta operativsystem och hanteringen går snabbt och enkelt. Vill man spela upp video är spelaren till en början enbart kompatibel med WMV-filer och vill man ändra på detta så tar det en hel del tid och tålamod. Det är särskilt video i format DiVX som får stryka på foten. Videokvaliteten är för övrigt riktigt bra medan ljudet är sämre. Ljudbilden är relativt svag, vilket är synd.

Xonio

“Das Display zeigt Filme und Bilder kontrastreich”

Samsung-YH-999-picture

Xonio påpekar att spelaren är knappt större än ett cigarettetui och därmed den minsta PMC-spelaren på marknaden och mycket enkel att ta med sig. Spelaren hanterar alla de vanliga formaten, har man någon fil i ”fel” format så får man först konvertera den i sin PC. Hårddisken är rejäl och rymmer 80 timmars video, dock får man se till att man har tillgång till ett eluttag att sätta laddaren i innan man ger sig in i något slags maratontittande. Displayen har en stark kontrast och visar bilder på ett bra sätt. Dessutom är även ljudkvaliteten bra.

Cnet

“If you need a battery that goes the distance, try elsewhere”

Cnet gillar spelaren eftersom den är solid och ergonomisk att använda, den har en riktigt snygg design och har en strålande mjukvara. Nackdelar är att batteriets livslängd kunde ha varit mycket bättre, man kan inte byta ut batteriet vilket gör att man måste ladda spelaren med jämna mellanrum och ljudkvaliteten är relativt medelmåttig. Spelaren är den minsta PMC-spelaren på marknaden och därmed den enda som är liten nog att bära med sig hela tiden. Knapparna är i minsta laget och en aning krångliga att kontrollera och testaren saknar möjligheter att programmera spelaren och därmed spela sin favoritlåt eller –video. Positivt är att överföringshastigheten är hög, vid användning av usb 2.0 kommer testaren upp i en hastighet av 8,2 MB/s.

PC Pro

“Outright stylishness”

Samsung-YH-999-angle

PC Pro menar att spelaren är liten och lätt i förhållande till konkurrenterna, som oftast är betydligt större. Testaren gillar det utfällbara skrivbordsstödet vilket tillför spelaren en viss grad av proffsighet. Batteriet räcker ca tre timmar när man tittar på video vilket är aningen för kort. Då går det bättre att lyssna på musik, batteriet räcker då hela tolv timmar. Spelaren är utmärkt för resenärer som har lite pengar över. Spelaren är mer attraktiv än konkurrenten från iRiver som visserligen erbjuder bättre livslängd hos batteriet, men som å andra sidan inte är hälften så snygg och smidig.

Cirkapris: 5900 kronor

Produktfakta: Samsung YH-999 är en Portable Media Center Mp3-spelare vars färgdisplay är 3,5 tum stor och har en QVGA upplösning (320x240 pixlar). Hårddisken är på 20 GB och klarar av formaten WMA, JPEG, Mp3 och WMV. Batteriet är ett uppladdningsbart lithium-ion batteri som räcker till 12 timmars avspelning av musik eller 3 timmars avspelning av video. Spelaren har en sju läges equalizer, srs wow-ljud och wow optimization med en uteffekt på 14 mW/kanal. Vidare finns uppgraderbar Firmware och DRM. Spelaren är kompatibel med Windows XP och Windows Media Player 10. Befintliga anslutningar är usb 2.0, hörlurar (3,5 mm), DC in (5.0 V) samt 3,5 mm linje ut (A/V ut). Spelaren har fjärrkontroll, AC-adapter/laddare, usb-kabel, hörlurar, CD med mjukvara samt bärväska. Dimensionerna är 97x107x21 mm och vikten är 225 g.

Modell: Samsung YH-999