Sök
Samsung YH-920

Samsung YH-920

Krånglande kompabilitet

2005-05-24

Att Samsung YH-920 lockar med funktioner, finesser och utseende är det ingen tvekan om. Dessutom är spelaren lätt att handskas med. Men kompabiliteten med Napster är inte felfri.
Testkälla Betyg Kommentar
PC PRO 5/6 ”A good player”
Computer Active Online 3/5 “A good list of features”
T3 3/5 ”Not exactly a meeting of minds”

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att spelaren är bra på många sätt. Ljudet är klart godkänt och designen anses vara snygg. Spelaren är enkel att använda och det finns många trevliga funktioner såsom röstmemo och radio. Men kompatibiliteten med Napster fungerar inte som det ska. Någon testare kommenterar att spelaren är ganska dyr.

PC PRO

”A good player”

yh920_view3

PC PRO anser att spelaren håller hög standard men att det mest positiva är kompabiliteten med Napster. Men tyvärr fungerar inte kompabiliteten ännu. Designen är tilltalande men det finns spelare som är snyggare. Det finns en rad bra funktioner som att kunna spela in röstmemos, linjeingången och tillgången till radio. Användarvänligheten är hög och spelaren är enkel att förstå. Musiken går att organisera på ett bra sätt. I testet håller batteriet åtta timmar, vilket är lite kort i jämförelse med andra spelare. När Napsterkompabiliteten fungerar så är denna spelare en vinnare.

Källa:

Till PC Pros hemsida
Till Computer Active Onlines hemsida
T3, januari 2005

Computer Active Online

“A good list of features”

Computer Active Online menar att spelaren är enkel att använda, men att man varit med om mer intuitiva spelare. Det är något krångligt att menysystemet är på spelarens framsida och play-knappen på sidan. Det är bra att spelaren kan hantera många format, liksom att det finns radio. Att det även går att spela in från radion uppskattas. Tillgången till röstmemo kan vara användbar. Att kunna ladda ner musik från Napster gör att spelaren har det lilla extra, men man får också betala lite mer än vanligt. För dem som ute efter dessa finesser kan det vara värt det.

T3

”Not exactly a meeting of minds”

yh920_view1

T3 skriver att spelaren har en del som attraherar. Det handlar bland annat om den snygga designen liksom användarvän-ligheten. Spelaren ska vara integrerad med Napster 2.0 men det fungerar inte felfritt utan kräver en hel del ominstallationer och krångel. Men väl igång fungerar det bättre. Spelaren känns hållbar och ligger bra i handen. Kontrollpanelen är lättförståelig och menysystemet erbjuder basen för olika inställningar. Bra att tillgång till radio finns. Ett stort plus för att det medföljer hörlurar av högre kvalitet än i normalfallet. Ljudet är godkänt men saknar en del tyngd. Det finns dessutom andra och bättre spelare att använda med Napster om det är vad man är ute efter.

Cirkapris: 3200 kronor

Produktfakta: Samsung YH-920 är en Mp3-spelare med en 20 GB hårddisk som kan lagra upp till 5000 låtar, vilket motsvarar ungefär 350 timmar. Spelaren kan även förvara datafiler. Det finns en svartvit LCD-skärm med åtta rader. Kan hantera Mp3, WMA och audible-filer. Integrerad och kompatibel med Napster 2.0. Funktioner som Grace Note Music Management System, OTG (USB on the Go) och röstmemo m.m. finns. Lithium-Ion batteriet som medföljer är uppladdningsbart och håller ungefär 10 timmar. Uteffekten är på 12 mW per kanal. I anslutningsväg finns USB 2.0, hörlursuttag och linjeingång. Spelaren väger 160 gram och har måtten 61,5x106,8x16,6 mm.

Modell: Samsung YH-920