Sök
Samsung Yepp YP-T6

Samsung Yepp YP-T6

Kompakt och snygg

2005-11-29

Samsung Yepp YP-T6 är en liten och kompakt mp3-spelare med snygg design som erbjuder många funktioner och rejält tilltaget flashminne. Den har i stort sett allt utom inbyggd radio.
Testkälla Betyg Kommentar
Mp3 Musik - ”En superliten smyckesspelare”
Mikrodatorn 79/100 “Användarvänligheten på topp”
Good Gear Guide 3,5/5 “Impressive sound quality”

Vad tycker testarna?

Det som imponerar mest på testarna hos Samsung YP-T6 är dess kompakta format och snygga utseende. Testarna är vidare överens om att skärmen trots sin minimala storlek rymmer all den information man behöver. Ljudkvaliteten får genomgående gott betyg.

Mp3 Musik

”En superliten smyckesspelare”

SamsungMp3 Musik tycker att Samsung YP-T6 är en liten och snygg mp3-spelare. Skärmen får mycket beröm för att den trots sin ringa storlek rymmer all information man kan tänkas behöva. Positivt är även det väl tilltagna flashminnet samt den enkla navigeringen. Testaren saknar dock en inbyggd radio och möjlighet till radioinspelning vilket de tycker man kan kräva av en spelare i den här prisklassen. Mp3 Musik tycker även att spelaren har något begränsade valmöjligheter då man endast kan göra grundläggande inställningar. Sammantaget är YP-T6 en snygg och kompakt mp3-spelare men den saknar det där lilla extra.

Källa: Mp3 Musik, nr 2 2005

Mikrodatorn

“Användarvänligheten på topp”

Samsung YP-T6 redMikrodatorn gillar det kompakta formatet. Användarvänligheten får mycket beröm, navigationen är enkel tack vare att mappstrukturen och användargränssnittet är välutvecklade. Testaren imponeras av det faktum att Samsung lyckats få plats med en ljudingång på spelaren. YP-T6 levererar ett klart och balanserat ljud och tillgången till ljudeffekter förhöjer upplevelsen. Batteritiden på 20 timmar är imponerande. Det enda Mikrodatorn saknar hos YP-T6 är en inbyggd radio. I det jämförande testet på sex av marknadens billigaste mp3-spelare kom Samsung YP-T6 på en beaktansvärd förstaplats.

Källa: Mikrodatorn, nr 7 2005

Good Gear Guide

“Impressive sound quality”

Good Gear Guide säger att det bästa attributet är fronten, alltså navigationsknappen med blå bakgrundsbelysning som sköter volym, spår och övrig meny. YP-T6 har ett imponerande ljud, förutsatt att man byter ut de medföljande hörlurarna. Med hjälp av equalizern kan man ställa in rätt ljud för olika typer av hörlurar och högtalare. Inspelningsfunktionen är toppen. Ljudet blir förvånande bra i inspelningar från FM-radion. I testet så räckte ett AAA-batteri till 18 timmars spelning.

Källa: Till Good gear guide

Cirkapris: 1000 kronor

Produktfakta: Samsung YP-T6 är en liten bärbar mp3-spelare som med lätthet får plats i fickan. Den finns med 256 mb, 512 mb och 1 gb flashminne och har en tre-raders lcd-display. YP-T6 spelar filformaten mp3, asf, wma och ogg. Den har mp3-enkoder och anslutning för usb 2,0 och line-in. Den erbjuder en röstinspelningsfunktion samt olika ljudeffekter från SRS Labs. Spelaren drivs av ett AAA-batteri och har en speltid på upp till 20 timmar. Den mäter 22,2x54,5x22,8 mm och väger 30 g utan batterier. Det angivna priset är för 256 Mb.