Sök
Rio ce2100

Rio ce2100

Sexigt designad

2005-09-01

Rio ce2100 har en snygg design och är en väldigt genomtänkt spelare, men ändå väljer testarna föregångaren Carbon. Detta beroende på att ce2100 känns gammalmodig och inte speciellt modern.
Testkälla Betyg Kommentar
T3 4/5 "Doesn't look great value"
Cnet 7,3/10 "Yep, this is one great player"
Pocket-lint 6/10 "Doesn't hold the "wow" factor"

Vad tycker testarna?

Testarna är inte överförtjusta, trots att spelaren håller en hög kvalitet så är den för lik sin föregångare och ger för lite för pengarna i förhållande till sina konkurrenter. Samtliga testare väljer att rekommendera Carbon i stället eftersom det skiljer lite i pris och mycket när det gäller minne och finesser. Man konstaterar att spelaren inte känns fräsch och modern trots den snygga designen. Rios menysystem gillas dock, alla testarna tycker att det är lätt att använda spelaren och ljudet får betyget godkänt.

T3

"Doesn't look great value"

hand-close

T3 skriver att ce2100 är precis som sin föregångare Carbon i allt utom minnesstorlek. Testaren gillade verkligen Carbon men tiderna har förändrats och därför känns inte ce2100 speciellt modern längre. Det är ett mycket bra system för att hitta musikspåren och ljudet är utan anmärkning, batteritiden får väl godkänt. Trots att spelaren är enkel att använda, har en tydlig och bra LCD-skärm, lätta meny-system samt en snygg design så anser testaren att den inte står sig i konkurrensen. Andra spelare
ger mycket mer minne och finesser för ungefär samma pengar.

Källa: T3, augusti 2005
Till Cnets hemsida
Till Pocket-lints hemsida

Cnet

"Yep, this is one great player"

Cnet anser att enda skillnaden mellan Carbon och ce2100 är minnesstorleken. Spelaren ser mycket cool ut och testaren gillar framför allt det röda bakgrundsljuset som även lyfter fram logotypen på spelaren. Menysystemet är utmärkt, det är lätt att hitta musiken och det finns en tillfredställande mängd med inställningar och förinställda parametrar. En detalj som sticker ut är stoppuret som man tror kommer uppskattas bland dem som tar med sig sin spelare på joggingturen. Batteritiden är mycket bra och här slår Rio sina konkurrenter på fingrarna. Musiken låter mycket bra och de medföljande lurarna är okej, men som alltid rekommenderar testaren att man pluggar in sina egna favoritlurar. Trots att man gillar Rio så slår testaren fast att det är väl värt att gå upp lite i pris för att få finesserna och minnet hos Carbon.

Pocket-lint

"Doesn't hold the "wow" factor"

Pocket-Lint konstaterar att det har hänt en del på marknaden sedan ce2100 släpptes i maj. Testaren tycker nu att produkten är för dyr, för stor och känns inte alls lika rolig som den gjorde då den släpptes. Detta mycket beroende på att konkurrenterna har kört förbi. Fördelarna hos ce2100 sägs vara batteritiden och det mycket begripliga menysystemet. Spelaren beskrivs som lätt att använda och man gillar att det går att överföra filer endast med hjälp av musen och slippa en extra mjukvara för det ändamålet. Ljudet låter bra, det finns en skön bas och man får ett livligt ljudintryck. De medföljande lurarna känns billiga och plastiga men är ändå okej. Testaren tycker att spelaren är en besvikelse och konstaterar att den trots sina fördelar inte är värd pengarna.

Cirkapris: 1700 kronor

Produktfakta: Rio ce2100 är en hårddiskspelare som har 2,5 GB minne. Den stödjer formaten MP3 och WMA. Spelaren kopplas till datorn via USB 2.0 och man kan överföra musik genom att klicka och släppa med musen eller via Rios mjukvara Music Manager. Batteritiden uppges vara 20 timmar och den kan laddas direkt via USB eller med laddaren som följer med. Inga extra funktioner såsom diktafon eller radio finns. Medföljande tillbehör är ett fodral och hörlurar. Måtten är 84x64x15 mm och vikten 90,7 g med batteri

Modell: Rio ce2100