Sök
Rio Carbon

Rio Carbon

Liten och smidig sak

2005-03-07

Med 5 GB hårddisk får man plats med mycket musik. Att testarna också tycker att kvaliteten är god, designen snygg och menysystemet enkelt att använda gör knappast saken sämre.
Testkälla Kommentar
Mp3 Musik ”Enkelhet och bra kvalité”
M3 ”Vi bara vill ha den!”
Cnet Asia ”Largely lives up to the hype”

Vad tycker testarna?

När det gäller Rio Carbon så tycker testaren att det mesta fungerar som det ska. En testare upplever att ljudet bara får ett godkänt betyg. Ett par testare kommenterar att det kan vara svårt att använda hörlurar som har en metallring längst ner. Men i övrigt får spelaren många lovord. Spelaren anses vara snygg, hålla hög kvalitet, vara användarvänlig och prisvärd.

Mp3 Musik

”Enkelhet och bra kvalité”

Rio-Carbon-side

Mp3 Musik gillar den stora hårddisken där mycket musik kan lagras. Dessutom anses spelaren vara snygg, användarvänlig och smidig. Den är trevlig att hålla i och enkel att sköta med en hand. Alla hörlurar fungerar inte så bra med spelaren då det blir störningar och brus. Dessa hörlurar har alla en ring i metall. Att hantera menyer och knappar på själva spelaren är inga som helst problem. Sökning efter låtar går att göra på olika sätt vilket upplevs som smidigt av testaren. Programvaran som följer med köpet är användbar och trevlig. Föra över musik kan enkelt göras både via programvaran eller bara släppa filer på ikonen för spelaren. Överföringen går dessutom snabbt. Ljudet håller hög kvalitet rakt igenom. Spelaren har inte så mycket extrafunktioner men man får mycket för pengarna.

Källa: Mp3 Musik, nr 3 2004.
M3, februari 2005.
Till Cnets hemsida

M3

”Vi bara vill ha den!”

Rio-Carbon-angle

Enligt M3 är spelaren en god kombination av snygg design, stort utrymme och litet format. Man anser att den är otroligt läcker på alla sätt och svår att motstå. Spelaren ligger skönt i handen. Menyerna är smidiga att hantera och detsamma gäller spelarens kontroller. Att föra över musik går snabbt och det är mycket uppskattat att det inte behövs någon programvara. Det tar ungefär en halvtimme att fylla spelaren med musik via USB. Programvaran som följer med är bra och har en del bra funktioner. Det tar lite tid för spelaren att starta upp. Spelaren har ett smart system som gör det enkelt att leta reda på låtar. Ljudet är godkänt men inte mer. Tillgång till radio saknas. Batteritiden är strålande.

Cnet Asia

”Largely lives up to the hype”

Rio-Carbon-top

Cnet Asia säger att spelaren är liten, stilren och snygg. Spelaren ligger bra i handen och är lätt att ta med överallt. Batteritiden imponerar. Kvaliteten på ljudet är mycket bra. Man får kort sagt mycket spelare för pengarna och dessutom är spelaren enkel att använda. Däremot hade man gärna sett att det funnits fler färger att välja mellan. Radio saknas. Det medföljande fodralet till spelaren känns inte hållbart. Men allt som allt så anses spelaren stå upp väl mot konkurrenterna, detta gäller framför design, användarvänlighet och batteritid. Testaren hade gärna sett en holdknapp på spelaren, i nuläget måste man istället ta sig in i menyerna, vilket är onödigt krångligt. En nackdel är att alla hörlurar inte fungerar speciellt bra med spelaren, detta gäller framför allt hörlurar med en metallring längst ner då det blir statiskt mot den metall spelaren är gjord av. Spelaren håller hög kapacitet och är ett bra val. Det går smidigt att föra över musik även om det inte är perfekt. Att det finns mycket minne gör inte saken sämre.

Cirkapris: 2800 kronor

Produktfakta: Rio Carbon är en Mp3-spelare med 5 GB hårddisk som stöder formaten MP3 och WMA. Tillverkaren uppger att spelaren kan spara upp till 1250 låtar. Anslutningen som finns är USB 2.0. Spelaren har en 1,25 tum stor display. Spelaren fungerar även som en diktafon. Batteriet är uppladdningsbart och håller 20 timmar enligt tillverkaren. Spelaren väger 90 gram och har måtten 83(H)x15(D)x63(B) mm. Programvaran Rio Music Manager medföljer.

Modell: Rio Carbon