Sök
Rio Cali Sport 256 MB

Rio Cali Sport 256 MB

Ljudmaraton

2005-04-11

Rio Cali Sport 256 MB är en MP3-spelare för dig som är i farten. Minnet räcker för fyra timmars musik - ett helt maraton.
Testkälla Betyg Kommentar
MP3 Musik 3,6/5 "Rio vet vad de sysslar med"
MP3 för alla "Ljudet håller hög klass"
Cnet Asia 8/10 "Cali is attractive and lightweight"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att Rio Cali Sport har ett mycket bra ljud och att den är lätt att använda, med välplacerade kontroller och ett avancerat, men logiskt program för musikhantering. Dess låga vikt ger en känsla av att kvaliteten kanske inte är den bästa, men den känslan uppvägs av erfarenheterna när Cali Sport används. De medföljande hörlurarna får bra betyg trots den ovanliga utformningen.

MP3 Musik

"Rio vet vad de sysslar med"

Rio-Cali-Sport

MP3 Musik framhäver att Rio alltid kommer att kunna säga att de tog fram den första MP3-spelaren. Det borde innebära att de vet vad de håller på med, vilket också visar sig här i form av en välgjord spelare med hög kvalitet i både spelare och tillhörande programvara. Testaren anser att Rio Cali Sport har ett mycket bra ljud, men att skalet skulle kunna bli bättre med tanke på att den ska användas som en sportmodell. Programvaran är avancerad men logiskt uppbyggd och där kan du bland annat sortera dina album i olika kategorier

Källa: MP3 Musik, nr 1 2004
MP3 för alla, nr 1 2004
Till Cnets hemsida

MP3 för alla

"Ljudet håller hög klass"

MP3 för alla skriver att Rio Cali Sport är en ganska behändig spelare med försumbar vikt och klart godkänt ljud. Cali-modellen jämförs med den större Karma-modellen och drar det kortaste strået av dem båda i alla jämförelser utom när det gäller kompatibiliteten med Macintosh. Cali fungerar bra med Itunes. Testaren framhåller att Cali är så logiskt utformad att det inte behövs någon instruktionsbok och är även nöjd med de medföljande hörlurarna.

Cnet Asia

"Cali is attractive and lightweight"

Cnet Asia tycker att Rio Cali Sport ser ut som ett häftigt tidtagarur och med sin låga vikt borde den tilltala joggare och gymbesökare. Spelaren har faktiskt en tidtagarfunktion förutom inbyggd radio. Utöver en joystick-liknande knapp som sköter all navigering mellan spåren, finns det bara fyra andra kontroller på spelaren. Den är lätt att sköta och behöver inte tas loss från armbandet eller plasthållaren som kan fästas runt midjan. Testaren anser att spelaren har alla funktioner som behövs och ett mycket bra ljud.

Cirkapris: 1950 kronor

Produktfakta: Rio Cali Sport 256 MB är en MP3-spelare med 256 MB flashminne och stöder SD- eller MMC-minneskort. Spelaren har stöd för filformaten MP3 och WMA och den laddas med ett AAA-batteri som håller i max 18 timmar, USB 1.1-anslutning. Med spelaren medföljer USB-sladd, hörsnäckor, armband och plasthållare för spelaren och den är utrustad med både FM-radio och tidtagarur. Den har måtten 63x66x20 mm och väger 62 gram med batteri.

Modell: Rio Cali Sport 256 MB